17.5.16

Πώς βάλαμε τους δανειστές να χορεύουνε...



Ποίος πίστευε τον Τσίπρα όταν έλεγε... θα παίζουμε ζουρνάδες και οι δανειστές θα χορεύουνε. Να που έγινε. Οι δανειστές χορεύουνε. Μπορεί να χορεύουνε, από χαρά, γιατί ο Τσίπρας φορολόγησε και τους Σύριους που περνάνε από την Ελλάδα... αλλά χορεύουνε.



Και οι ζουρνάδες παίζουν... Μπορεί να παίζουν μόνο στους ιθαγενείς που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να φύγει... Αλλά παίζουν...
Γιατί να μην χορεύουν οι δανειστές. Έχουν στα χέρια τους τα πάντα. Και εμείς, ως λαός, έχουμε, μόνο την "συμπάθειά" τους, τα "παλαμάκια" τους και την "ευχή" τους "...να έλθει η ώρα η καλή να δούμε και το χρέος...". Τίποτε άλλο. Τίποτε χειροπιαστό…



Οι δανειστές έχουν στα χέρια τους την νομοθεσία της ελληνικής κυβέρνησης για συντάξεις-χαρτζιλίκι και φόρους που ούτε υπήρχε περίπτωση να φαντασθούν μετά το 2009. Φόρους στον καφέ, φόρους στην διανυκτέρευση, φόρους στο ψωμί, στο κουλούρι του εργάτη, στο ίντερνετ, στην τηλεόραση. Και στα σημαιάκια που κουνάμε στις εκλογές...
Και εμείς (που θα τα πληρώσουμε) έχουμε στα χέρια μας μόνο το σχέδιο που θα υπογράψουμε, στις 24 Μαΐου, ως το τρίτο μνημόνιο που ξεπέρασε οτιδήποτε άλλο υπογράφηκε μέχρι σήμερα. 
Οι δανειστές κρατάνε τα χαρτιά που τους δώσαμε (σε νόμους και νομοσχέδια) για να ξέρουν τι θα κόψουμε σε μισθούς, συντάξεις και κεφάλια... κρατικών υπαλλήλων. 
Και εμείς έχουμε μόνο τον σύντροφο Βερναρδάκη να "ορκίζεται" ότι θα περάσουν από το πτώμα του μειώσεις μισθών και κρατικών υπαλλήλων. Οπότε θεωρείστε ως απολύτως δεδομένες τις απολύσεις κρατικών υπαλλήλων καθώς και τις μειώσεις μισθών. 
Οι δανειστές έχουν στα χέρια τους χαρτιά, για 20 και πλέον ιδιωτικοποιήσεις, με χρονοδιάγραμμα από το 2016 μέχρι το 2018 μαζί με την συμφωνία μας για αντίστοιχη μείωση του κράτους. 
Και εμείς έχουμε μόνο τις αγριάδες των συντρόφων Δρίτσα, Σπίρτζη και Μπαλτά ότι το κράτος θα παραμείνει κράτος. Δηλαδή κάτι σαν αυτό που λένε πιάσε το αυγό και κούρευ' το... 
Οι δανειστές έχουν στα χέρια τους την συμφωνία μας για τον "κόφτη" (μέτρο ορθό που έπρεπε να ισχύει) και με διαχειριστή τον ΣΥΡΙΖΑ που τον μετατρέπει σε "λαιμητόμο".
Και εμείς έχουμε το χατίρι που μας κάνουν οι δανειστές να μην μιλάνε για τέταρτο μακρόχρονο μνημόνιο αλλά για "κόφτη".
Οι δανειστές έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε για ομαδικές απολύσεις, πάγωμα μισθών, μειώσεις μισθών και συρρικνώσεις σε κάθε μορφή παραγωγής του ιδιωτικού τομέα. 
Και εμείς έχουμε μόνο την διαβεβαίωση του συντρόφου Κατρούγκαλου ότι δεν θα επιτρέψει ομαδικές απολύσεις. Λες και θα πάρουν άδεια του Κατρούγκαλου τα 12.000 λουκέτα που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι με 35.000 απολύσεις. 
Οι δανειστές έχουν στα χέρια τους την συγκατάβαση του Τσίπρα να δανειζόμαστε με το σταγονόμετρο (θεωρείστε ως επιτυχία να πάρουμε έγκαιρα την πρώτη δόση και μάλιστα ολόκληρη).
Και εμείς έχουμε το παραλήρημα της κυβέρνησης ότι έρχονται εκρήξεις επενδύσεων και ανάπτυξης μαζί με την χθεσινή διαβεβαίωση του Τσίπρα ότι βγαίνουμε στις αγορές το 2017. 
Οι δανειστές δια του αντιπροέδρου της Κομισιόν Valdis Dombrovskis μας πληροφορούν ότι "...κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις των φόρων αλλά η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες".
Και εμείς έχουμε την κυβερνητική προπαγάνδα να ωρύεται ότι τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, και την ειδική εισφορά για την αναπνοή μας... την επιβάλλουν οι εχθροί... δανειστές σε συνεργασία με ξένους και ντόπιους δακτύλους...
Οπότε γιατί χαίρεται ο κόσμος (των δανειστών) και χαμογελάει πατέρα...; Γιατί πήραν από την κυβέρνηση ό,τι ήθελαν. Μέχρι να δουν πως θα χειριστούν πιθανό ατύχημα στην Ε.Ε., σε περίπτωση Brexit, έβαλαν την Ελλάδα (για να μην τους σκοτίζει) σε "μνημονιακό γύψο" με την θέλησή της. Πώς να μην χορεύουν στον δικό τους ρυθμό όταν τα νταούλια και οι ζουρνάδες του Τσίπρα παίζουν μόνο στους Έλληνες. Και μάλιστα σε σκοπό που διάλεξαν οι ίδιοι...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου