18.5.16

Το κεφάλαιο της κυβέρνησης αυτής έχει τελειώσει…



Η κυβέρνηση Σύριζα Ανελ ουσιαστικά πλέον έχει αποσυνδεθεί από την χώρα. Λειτουργεί χάριν του εαυτού της και της ομάδας του Μαξίμου. Όλη η χώρα ταλαιπωρείται για τα καπρίτσια ενός τύπου που έγινε πρωθυπουργός από σπόντα, έταξε τα πάντα στους πάντες, έκανε τεράστια και αχρείαστη ζημιά, από την ώρα που ορκίστηκε δεν έχει προσφέρει ούτε δράμι θετικό στον τόπο και ξοδεύει πολιτικό, οικονομικό, εθνικό κεφάλαιο για να φτιασιδώσει την εικόνα της.




Μια κυβέρνηση που υπερβαίνει τον άξονα καλή ή κακή, είναι μια κυβέρνηση προπαντός γελοία, ανέκδοτο, καρτούν, ανίκανη, γυμνή, άδεια. Μια κουφάλα, ένας όγκος που πιέζει την χώρα, μια φούσκα που με το ζόρι κρατιέται ακόμα. Οι πολίτες την έχουν ήδη εγκαταλείψει, και εξευτελισμένοι και ταπεινωμένοι κυρίως από την απάτη, εξουθενωμένοι από τα διαρκή δράματα, από τις προκλητικές μεταμφιέσεις, τα ψέματα, τα αδιέξοδα και τα οδυνηρά τετελεσμένα στην οποία τους εγκλώβισε, δεν έχει ούτε το κουράγιο να αντιδράσει. Περιμένει κι αυτή το τσακ που θα σκάσει την φούσκα και θα καθαρίσει το τοπίο…



Είναι μια κυβέρνηση που είναι η ίδια βάρος, άλγος, πόνος, βαρίδι, περιττή και τα καπρίτσια της αδιάφορα. Κάθε μέρα απλά συσσωρεύεται πολιτική παρακμή, εθνικός υποβιβασμός, κοινωνικός μαρασμός, οικονομική εξουθένωση, πολιτική απονεύρωση.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει σχέδιο μόνο για τον εαυτό της, και όχι για την χώρα. Για μια ομάδα εξουσίας που καταστρώνει σχέδια, αλλάζει κουστούμι, παριστάνει κάθε μέρα και κάτι άλλο, για να διαπραγματευτεί την εικόνα της και όχι για την χώρα.
Η κατάρρευση της κυβέρνησης θα συντελείται εκθετικά στο εξής. Κάθε αρνητική ή τυχαία είδηση που θα σκάει, θα πολλαπλασιάζει την φθορά, δεν υπάρχει επιστροφή, όση αντοχή και αν αποδείξει πως έχει η κοινωνία και η οικονομία.
Η χώρα έχει αυτονομηθεί από την κυβέρνηση. Περιμένει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ για να αναστηλωθεί και να βρει επιτέλους ένα μονοπάτι που να βγάζει νόημα, έναν δρόμο χωρίς αυταπάτες και απάτες τώρα πια, αλλά και χωρίς την προκλητική διαστροφική συμπεριφορά της Κυβέρνησης Τσίπρα Καμένου (Καραμανλή) που έχουν βάλει κάτω το ναρκωμένο, το παράλυτο σώμα της Ελλάδας και ασελγούν πάνω του.
Το κεφάλαιο της κυβέρνησης αυτής έχει τελειώσει, και η κοινωνία έχει ήδη προεξοφλήσει την κατάληξη της. Περιμένει στωικά το τέλος του γελοίου αυτού μαρτυρίου...

Μάνος Επιτροπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου