1.6.16

Και ζήλεια η …. Τζάκρη!



Την στραβοστομιασμένη βολευτίνα του Σύριζα από τα Γιαννιτσά την γνωρίζουν και οι πέτρες. Είναι αυτή που ανταγωνίζεται τον Μιχελογιαννάκη της Κρήτης στην ψήφιση μνημονίων με διάφορα κόμματα, αφού και οι δυο είναι γνωστοί πολιτικοί γυρολόγοι και καιροσκόποι κατά τους πολιτικούς τους αντιπάλους.



Πέρα όμως από την πολιτική της συνέπεια, η δημοφιλής βολευτίνα από την Πέλλα είναι επίσης γνωστή και για την κοκεταρία της. Εμφανιζόμενη κάθε τόσο με πανάκριβα συνολάκια, γόβες, και τσάντες που κοστίζουν όσο δυο τρία μηνιάτικα των ψηφοφόρων της. Παρόλα αυτά, η εγκεφαλική αυτή νομοθέτις συνεχίζει να αγωνίζεται για την κατάργηση των μνημονίων και της εθνικής μας υποτέλειας μέσα από το μετερίζι της, με όραμα  την προκοπή του τόπου, και γι αυτό εξάλλου ψηφίζεται μετά μανίας ασχέτως με το ποιο κόμμα κατεβαίνει υποψήφια. Κάτι σαν την Ραχήλ, αλλά στο πιο σοφιστικέ...


Πως και γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Επειδή σήμερα το πρωί, κάνοντας το καθιερωμένο μου σέρφινγκ στην διεθνή ειδησεογραφία, έπεσα πάνω σε μια είδηση, που μου την έφερε στο μυαλό. Μια είδηση που «βρωμούσε» Τζάκρη!
Πρόκειται για μια γυναικεία τσάντα που κοστίζει … κρατηθείτε: $300.000! Μια τσάντα, που αν την είχε η Τζάκρη θα ίσιωνε ο στόμας της.
Η εν λόγω τσάντα είναι μια διαμαντένια (έχει και χρυσό)  Himalaya Niloticus της Hermes, από δέρμα κροκόδειλου,  που δημοπρατήθηκε χθες από τον οίκο Christie's, και η τιμή αγοράς της οποίας έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, που στην περίπτωση των τσαντών ήταν τα $222.000 που δόθηκαν πέρσι, πάλι για τσάντα της Hermes.
Το μόνο πρόβλημα με την τσάντα που έσπασε το ρεκόρ, και που ανήκε σε κάποιον ανώνυμο Ασιάτη συλλέκτη, είναι ότι δεν είναι καθόλου πρακτική, με την έννοια ότι αν την κουβαλάει κάποια γυναίκα στις βόλτες και στα ψώνια της,  ή στο κυλικείο της βουλής, μπορεί να φθαρεί, οπότε πάει η επένδυση.  Και ναι, πρόκειται για επένδυση, αφού όπως λέει και ο οίκος Christie's, πέρα από το ότι οι εν λόγω τσάντες είναι στυλάτες και μοδάτες, αποτελούν και μια στέρεη επένδυση για το μέλλον (ότι πρέπει ας πούμε για την Κατάντια Βαλαβάνη). Όπως μάλιστα αναφέρει μια φαν του είδους, όταν είχε αγοράσει πριν από μερικά χρόνια μια τσάντα Birkins για $7.500, ο άνδρας της την είχε κατσαδιάσει. Σήμερα όμως η ίδια τσάντα αξίζει τα διπλά… 
Ένα κόλπο (μάρκετινγκ) που χρησιμοποιεί η Hermes είναι το να μην ανακοινώνει πόσες τσάντες κατασκευάζει τον χρόνο, με αποτέλεσμα να καλλιεργείται η ιδέα ότι είναι σπάνιες, και άρα να αυξάνεται η επιθυμία απόκτησής τους, αλλά και η τιμή τους.
Πάντως, άσχετα με κάποιες φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι η εν λόγω τσάντα «χτυπήθηκε» από την δική μας σοσιαλίστρια βολευτίνα από τα Γιαννιτσά, δεν μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε, οπότε μένουμε στο ότι απλά ζηλεύει… Ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσουμε.

Strange Attractor
CNN
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου