8.6.16

Τώρα και καλσόν Καλάσνικοφ…



Μέσα στο γενικό ξεπούλημα των πάντων, και σε ένα οικονομικό κλίμα που θυμίζει Βενεζουέλα, έρχεται ο Πάνος ο συγκαμένος, και προτείνει ανάπτυξη μέσω της κατασκευής των όπλων Καλάσνικοφ στην Ελλάδα.



Αν το καταφέρει μπράβο του, αλλά πολύ αμφιβάλλω διότι τα δείγματα γραφής του κάθε άλλο παρά φερεγγυότητα ή αποτελεσματικότητα δείχνουν. Χώρια η γνωστή του συνέπεια…



Εν τω μεταξύ, η εταιρία που κατασκευάζει τα θρυλικά τυφέκια, όχι μόνο πάει καλά, αλλά ξεκινάει και επιθετική επέκταση σε άλλα είδη όπως drones, σκάφη αναψυχής, ακόμη και ανδρικά ρούχα! Για κολόνιες και καλσόν δεν ξέρω.
Μέχρι πριν από τρία χρόνια, το 40% των εξαγωγών όπλων της Καλάσνικοφ πήγαινε στις ΗΠΑ, όπου η ελεύθερη οπλοκατοχή οδηγεί ουκ ολίγους Αμερικανούς να κυκλοφορούν με ένα αυτόματο υπό μάλης.  Το 2014 όμως, η Ρωσία χτυπήθηκε από τα αμερικάνικά μέτρα και τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της, με αποτέλεσμα η Καλάσνικοφ να χάσει έσοδα, και να αρχίσει να ψάχνει για νέο είδος επιχειρηματικής δραστηριότητας και στρατηγικής.
Μάλιστα, από το 2014, η Καλάσνικοφ απέλυσε κόσμο και κοσμάκη από το κύριο εργοστάσιό της που κατασκευάζει τα διάσημα όπλα, ενώ ξεκίνησε εκστρατεία μάρκετινγκ ώστε τα εν λόγω «πολεμικά» τυφέκια να αγοράζονται και από κυνηγούς ή από απλούς χομπίστες και συλλέκτες. Αυτή η κίνηση την βοήθησε να βγει από τα κόκκινα, και να σημειώσει κέρδη ύψους $33 εκατομμυρίων μέσα στο 2015. 

Τώρα σχεδιάζει να ανοίξει 60 νέα καταστήματα στη Ρωσία μέσα στο τρέχον έτος, στα οποία θα πωλούνται ρούχα και αξεσουάρ «μιλιτέρ». Όπως λένε τα στελέχη της, αυτό το κομμάτι της παραγωγής (μαζί με τα όπλα) ίσως φτάσει στο 80% των συνολικών πωλήσεων ως το 2020. Το υπόλοιπο 20% θα καλυφτεί από τα drones και τα κρις κραφτ, αφού πρόσφατα η Καλάσνικοφ εξαγόρασε εταιρείες που τα κατασκευάζουν. Οσονούπω μάλιστα ξεκινάει και νέο εργοστάσιο στην Φλόριντα της Αμερικής.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Rostec, της κρατικής ρωσικής εταιρίας που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της Καλάσνικοφ, «προχωράμε από το σίδερο στο μυαλό»! Και όπως συμπληρώνει ο επικεφαλής του διαφημιστικού τμήματος της εταιρίας, «τα ρούχα και τα σουβενίρ με το όνομα της εταιρίας μας θα έχουν τεράστια ζήτηση, όπως και τα όπλα μας, αφού η Καλάσνικοφ είναι πλέον παγκόσμιο brand name».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα νέα προϊόντα θα έχουν το καινούργιο  εμπορικό λόγκο της εταιρίας, που θα είναι ένα κεφαλαίο Κ σχηματισμένο από γεμιστήρα όπλου, με το συνοδευτικό σλόγκαν Kalashnikov: Real. Reliable.
Οπότε, αν όλα πάνε καλά, μπορεί ο Πάνος, εκτός από όπλα, να καταφέρει να κατασκευάζονται στην Ελλάδα και καλσόν Καλάσνικοφ… Είναι ικανός. Και μετά ποιος τον πιάνει;

 S.A.

Δείτε και εδώ: New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου