12.6.16

Ένας, δυο, τρείς… χιλιάδες Καρανίκες!



Ή αλλιώς: Να τους χαίρονται τα κορόιδα οι ψηφοφόροι τους…

Πέρσι τέτοιο καιρό οι θρυλικές μπουτούδες, οι αγωνίστριες καθαρίστριες, και γενικά όλοι οι οπαδοί της Πρώτης Φοράς Αριστεράς πανηγύριζαν μετά μανίας, επειδή η κυβέρνηση της Ελπίδας ξανάνοιγε την μαρτυρική ΕΡΤ, αυτήν που ούτε οι ναζί δεν τόλμησαν να πειράξουν επί κατοχής (σύμφωνα με τον ιστοριοδίφη Αλέξη), αλλά έκλεισε ο «μπροδώτης» Σαμαράς, στέλνοντας χωροφύλακες με οπλοπολυβόλα να διακόψουν την εκπομπή της Μπίλιως, και να συλλάβουν τους 37 μοντέρ βάρδιας.




Και με αυτή την αφορμή έγραφα τότε εγώ ο ποταπός, ότι τι την θέλουν την ΕΡΤ; Αφού έχει πιο πολλούς κηπουρούς από τηλεθεατές… Και να οι κατάρες, να οι βρισιές, διότι δεν συμμεριζόμουν το όραμα της δημόσιας και δωρεάν(;) τηλεόρασης, αλλά ούτε τιμούσα τους νεκρούς της ΕΡΤ, αυτούς για τους οποίους η ζουρλή και η Ραχήλ έκαναν μέχρι και τρισάγια!



Βέβαια, και σε αυτό δικαιώθηκα, αφού μόλις ένα χρόνο μετά, και με την τηλεθέαση της ΕΡΤ να ανταγωνίζεται εκείνην του  Mitsos Channel της Κάτω Παζαρούδας, βγήκε ο ακριβοθώρητος αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, και ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για υπεράριθμους υπαλλήλους, τους οποίους θα μετατάξει σε πιο παραγωγικές θέσεις εργασίας του δημοσίου. Μπορεί να δούμε δηλαδή τις δεκάδες των μακιγιέρ και των αμπιγιέζ να κουβαλάνε φορεία στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, αν και μου φαίνεται κομμάτι απίθανο… μάλλον σε καμιά από τις άπειρες υπΕρεσίες της βουλής τους βλέπω να καταλήγουν.
Μια βουλή που εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες «εστίες» απασχόλησης και ανάπτυξης  της χώρας μας, με χιλιάδες υπαλλήλους, που πληρώνονται από τους φόρους μας,  οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι τμηματάρχες και διευθυντές, και άρα χρειάζονται κι άλλους για να έχουν ως υφισταμένους και να μπορούν να  συνεχίσουν να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους.
Εξάλλου ποιος θα τολμήσει να τους πει όχι; Θυμόσαστε πως μέχρι και ο σκληρός μνημονιακός Στουρνάρας είχε κάνει πίσω (έντρομος), όταν οι «νερουλάδες» τον απείλησαν με απεργία, και ποιος ξέρει τι άλλο; Άλλωστε, με τον ρυθμό που κατεβάζει τα ποτήρια με το νερό, όταν είναι στο βήμα ο Αλέξης, οι 100 περίπου νερουλάδες που ήδη υπΕρετούν, σίγουρα δεν φτάνουν.
Εξάλλου, τώρα έχουμε κυβέρνηση του λαού στα πράγματα, και πρόεδρο της βουλής έναν ακοίμητο(;) φρουρό των δίκιων του (του λαού εννοώ). Γι αυτό και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να διοριστούν εκατοντάδες νέοι υπάλληλοι σε προνομιούχες και απαιτητικές υπΕρεσίες της βουλής, όπως είναι π.χ. το Κανάλι της Βουλής, το γυμναστήριο(!), ακόμη και το γκαράζ της!!!!! Για τον λαό, που λέγαμε.



Ναι, καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της βουλής, που προετοιμάζεται πυρετωδώς, δύνανται πλέον να προσληφθούν μέχρι και διπλάσιοι υπάλληλοι των ήδη υπηρετούντων. Και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, όπως π.χ. στο γυμναστήριο, όπου ο κανονισμός προβλέπει 26 νέες θέσεις εργασίας, όπως γυμναστές, διατροφολόγοι, φυσιοθεραπευτές, καθαρίστριες, επιμελητές, και … γραμματείς! Προφανώς όλοι αυτοί χρειάζονται διότι όταν πάει να γυμναστεί εκεί ο Φίλης ή ο συγκαμένος… χρειάζονται χέρια!
Άλλοι 60 υπάλληλοι  πάλι προβλέπεται να προσληφθούν για να καλύψουν οργανικές θέσεις στο πάρκινγκ της βουλής, και πάντα με μια απλή απόφαση του προέδρου της! Ποιο ΑΣΕΠ και σαχλαμάρες; Αυτά είναι για τα κορόιδα…
Στο πάρκινγκ των εθνοπατέρων μας λοιπόν χρειάζονται ηλεκτρολόγοι ΑΕΙ (γιατί άραγε;), ηλεκτρολόγοι ΤΕΙ, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, καθαρίστριες, επόπτες, κηπουροί(!),  δώδεκα υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης, και  ένας … γεωπόνος!!!!! Ήμαρτον πΧια… ούτε ένας πλύστης; Ντροπή!
Για το δε Κανάλι της Βουλής δεν θα μιλήσω, διότι εκεί τα νούμερα είναι εξωφρενικά. Ούτε το CNN δεν απασχολεί τόσα άτομα…
Και να ήταν μόνο αυτά; Προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί για το ύψος των υπερωριών των υπαλλήλων της βουλής, στον νέο κανονισμό  προβλέπεται να αλλάξει η μνημονιακή υποχρέωση που υπήρχε και τις περιόριζε (του κακού Σαμαρά), και έτσι θα μπορεί να απελευθερωθεί επιτέλους το ύψος των αμοιβών πρόσθετης εργασίας που θα δικαιούνται να λαμβάνουν όλοι αυτοί οι κομματικοί κηφήνες, που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, διαφέρουν στο γεγονός ότι αυτοί όντως έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, και πιο συγκεκριμένα στην Κομαντατούρ (Κουμουνδούρου), αν και (να τα λέμε αυτά) ΚΑΙ τα υπόλοιπα κόμματα συνεργούν εμμέσως, και κάνουν το παγώνι, αφού ο πολύς Βούτσης τους δίνει κι αυτούς το κατιτίς τους (μετακλητούς υπαλλήλους, γραφεία, κλπ).
Γι αυτό λοιπόν για μια ακόμη φορά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας, μας πρέπουν Καρανίκες, και ότι εντέλει ο τσιπρισμός είναι καθεστώς εδραιωμένο, και ο Αλέξης is here to stay! Το λέει και η κυρά Σούλα η φίλη μου (που δουλεύει στο πρωτόκολλο), το λέει κι η Σβίγγου  (το μουτράκι).
Χέστα λαβίστα λοιπόν κομπάδρες…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου