15.6.16

Γιατί σιωπά ο Πάντζας;



Το  κίνημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, που ξεκίνησε ως μια αυθόρμητη πρωτοβουλία κάποιων φεϊσμπουκικών φίλων τάραξε για λίγο τα νερά της βυθιότητας στην οποία ζούμε εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, την ώρα που οι τσιπροκαμένοι «συμμορίτες» ασελγούν καθημερινά πάνω στο κορμί της χώρας, παριστάνοντας τους φίλους του λαού, στο όνομα του οποίου ξεπούλησαν τα πάντα. Δημόσια περιουσία και ιδεολογίες.




Είναι (θλιβερό) γεγονός όμως το ότι βρήκαν και παίζουν. Ο «κυρίαρχος λαός», που τους ψήφισε δυο φορές συν το δημοψήφισμα, όχι μόνο έχει μουδιάσει, όχι μόνο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, αλλά δείχνει μάλιστα ότι του αρέσει αυτό που του κάνουν οι συριζανέλ. Το απολαμβάνει. Κάτι σαν το «σύνδρομο της Στοκχόλμης», αλλά στο πιο επικίνδυνο, αφού εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιους λίγους ομήρους, αλλά με 10 εκατομμύρια πολίτες στο έλεος μιας συμμορίας ανισόρροπων και συγχρόνως αδίστακτων λαμόγιων…



Μέσα λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση ζάλης και γενικής απάθειας, ήρθε το ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ και έριξε ένα σκαμπίλι στον κοιμισμένο λαό, μπας και ξυπνήσει έστω για μια μέρα. Μπας και θυμηθεί τις κωλοτούμπες, τα κάπιταλ κοντρόλς, τα χαράτσια, τους ΕΝΦΙΑΔΕς, τα χαστούκια στην εξωτερική πολιτική, την διάλυση της παιδείας και της υγείας, την επαπειλούμενη (καθημερινά) χρεοκοπία μας, τα χίλια μύρια δηλαδή δεινά που μας προέκυψαν λόγω Αλέξη, χωρίς να ξεχνάμε και τις δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν χύμα στο κύμα, με τους επιτήδειους αλληλέγγυους, σε αγαστή συνεργασία με τον Μουζάλα, να κερδίζουν πολιτικά και κυρίως οικονομικά, εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία τους.
Και πως αντέδρασε η «αριστερή» κυβέρνηση μόλις πήρε χαμπάρι ότι το εν λόγω κίνημα μπορεί να ταρακουνήσει κάπως την βελούδινη πολυθρόνα της; Να ραγίσει τον γυάλινο πύργο της εξουσίας της; Αμόλησε τα «ροτβάιλερ» της, τα λυσσασμένα σκυλιά που συνοδεύουν το καραβάνι της Πρώτη Φορά Αριστεράς, προκειμένου να απαξιώσουν, να λοιδορήσουν, να συκοφαντήσουν, ακόμη και να φοβίσουν όλους όσοι σκέφτονται να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο.
Έτσι, κάποιοι δήθεν αριστεροί, που περηφανεύονται ότι μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν πολιτικά στα πεζοδρόμια, ειρωνεύονται και χλευάζουν τους ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, μιλώντας για κολαγόνα, καλσόν, καπελάκια, και σπέρματα… Με άλλους πιο αγριεμένους να τους κατηγορούν για «συνταγματική εκτροπή», να τους χαρακτηρίζουν ως ακροδεξιούς, και με την κυβερνητική εκπρόσωπο (αυτήν που μοιάζει με διαφήμιση για Μπότοξ) να μιλάει για κινήσεις εχθρικές προς την πατρίδα!!!!!
Ναι, καλά ακούτε. Οι επαγγελματίες αυτοί «επαναστάτες», που κάνανε καριέρα διαδηλώνοντας για ψύλλου πήδημα, που δεν άφησαν πλατεία για πλατεία ανέπαφη, και μάνδρα για μάνδρα που να μην σκαρφαλώσουν, που οι ντουντούκες ήταν ανέκαθεν το πιο απαραίτητο αξεσουάρ τους, κατηγορούν σήμερα όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν, διότι κατ αυτούς μόνο οι ίδιοι έχουν αυτό το δικαίωμα.  
Τζα!!!!
Εκτός και αν απλά εκφράζουν την αληθινή μπολσεβίκικη ιδεολογία τους, αυτήν που θέλει την ελευθερία του λόγου και τις λαϊκές εκδηλώσεις να απαγορεύονται δια ροπάλου, όπως συνέβη σε όλα ανεξαιρέτως τα καθεστώτα όπου επικράτησε ο κομΟνισμός του Φίλη και του Κυρίτση. Αλλά τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση που είχε κάνει υπουργό αρμόδια για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων την πρώην αρχιέρεια του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ; Η οποία, πριν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη, είχε πει το περίφημο «η πληρωμή των φόρων είναι πατριωτικό καθήκον»! Για τέτοια σαχλοκούδουνα μιλάμε.
Πάντως μέσα στην γενική μαυρίλα, μέσα στο μαύρο πέπλο που τυλίγει την χώρα, μέσα στην γέννηση του ολοκληρωτισμού που βλέπουμε να ξετυλίγεται καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής,  και κοινωνικής ζωής, υπάρχει μια αχτίδα φωτός: Δεν τοποθετήθηκε επί του ζητήματος του ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ο Πάντζας! (Ούτε ο Χαϊκάλης , αλλά αυτός δεν έχει και τόση σημασία). Αυτός δηλαδή που θα τα έβαζε με το μισητό Δ’ Ράιχ, αλλά στη συνέχεια κούρνιαξε, περιοριζόμενος  απλά στο να εισπράττει την βολευτική του αποζημίωση, κι από κει και πέρα τίποτα.
Και όταν λέω δεν τοποθετήθηκε ο Πάντζας, εννοώ ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα, η ψυχή του, αυτή που δεν την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ακολουθώντας τον δραχμαζάνη και την ζουρλή… η μαγιά του κόμματος όπως εκφράζεται από όλους εκείνους τους πρώην πασόκους, ΔΗΚΚΙτες, και λοιπούς καιροσκόπους… αυτούς που είναι ικανοί να υπογράψουν ακόμη και την προσάρτησή μας στην Τουρκία προκειμένου να μην χάσουν τα βολευτικά προνόμια και τους μισθούς τους, έχει τις αμφιβολίες του. Εξ ου και δεν τοποθετήθηκε ο Πάντζας! Εκτός βέβαια και αν πέθανε και μας το κρύβουν, αλλά δεν το νομίζω.
Αυτή λοιπόν η ηχηρή σιωπή του τιτανοτεράστιου αυτού πολιτικού ογκόλιθου, σε συνδυασμό με την ελαφριά πλην όμως χαριτωμένη χθεσινοβραδινή κυβίστηση του Ι5 Λαλάκη, με βάζει σε προβληματισμό. Μπαίνει ζήτημα, που θα έλεγε κι ο Κουτσούμπας… 

Μήπως ο Αλέξης, που γλίτωσε από τους σκληροπυρηνικούς δραχμολάγνους κομΟνιστές του δραχμαζάνη, κινδυνεύει τώρα από τους μελάτους πασοκογενείς πολιτικάντηδες, που όντας πιο έμπειροι στους διαδρομισμούς και στα εσωκομματικά μαχαιρώματα, κάτι ξέρουν, εξ ου και προσωρινά ποιούν την νήσσαν;
Μήπως ετοιμάζεται εσωκομματική νύχτα των μεγάλων μαχαιριών;
Μήπως ακονίζει τα μαχαίρια του ο Κουρουμπλής;
Μήπως στέγνωσαν τα δάκρυα του Σπίρτζη, κι αρχίσει κι αυτός τις κινήσεις ανατροπής του μεγάλου χέφε;
Μήπως τα σταγονίδια των πρώην Πασόκων ετοιμάζονται για ντου στον θρόνο του Σύριζα;
Μήπως ο Πάντζας ηγείται κάποιου κρυφού κινήματος δελφίνων, και γι αυτό δεν μιλάει;; Ποιος ξέρει;
Πάντως, όπως και να’ χει,  το μεγάλο ερώτημα των ημερών παραμένει: Μα γιατί σιωπά ο Πάντζας;

Strange Attractor

ΥΓ-Πριν από λίγο τοποθετήθηκε επί του θέματος και το κουνάβι: Όπως είπε, στην αποψινή  συγκέντρωση θα μαζευτεί κόσμος από την επαρχία με πούλμαν που ναύλωσε ο Σαμαράς!
Λίγο πιο ηλίθια και θα ’ταν υπουργός κι αυτή…


Σημ: Για την πρόσφατη κοινοβουλευτική πορεία του αγωνιστή μνημονιοσχίστη Πάντζα διαβάστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου