28.7.16

Λαϊκή Δημοκρατία ΣΥΡΙΖΑ…



Οδεύουμε προς μια ραγδαία αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα, εκτός κι αν προλάβουν τα γεγονότα και ο λαός τους πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Όμως, το ένα μετά το άλλο τα φαινόμενα αλαζονείας, διαπλοκής και ταυτόχρονα αυτή η ιδιότυπη αίσθηση της δημοκρατίας που έχουν οι Συριζαίοι, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα που καθίσταται πλέον επικίνδυνο.




Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στη Βουλή, δηλαδή στο κτίριο το οποίο αποτελεί την έδρα της μιας από τις τρεις διακριτές εξουσίες, και στήνει κομματική φιέστα. Προσέξτε. Ανακοινώνει τις προτάσεις όχι της κυβέρνησης αλλά του κόμματός του για τη συνταγματική αναθεώρηση στο προαύλιο της Βουλής το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει καμιά σύνδεση με κόμματα.



Κι όμως, «βάφει» τους τοίχους κόκκινους, πετάει δύο – τρία κλεμμένα συνθήματα και βάζει την Συριζαίϊκη ΕΡΤ να μεταδώσει τις αρλούμπες που λέει. Αν σας θυμίζει κάτι όλο αυτό το σόου αλήθεια είναι. Πρόκειται για ανάλογες φιέστες του Κιμ ή του συντρόφου Μαδούρο σε μια έξαρση... λαϊκής δημοκρατίας που όλα τα αλέθει.
Υπάρχουν όμως, κι άλλα. Ο Τσίπρας, εξαφανισμένος σαν... Πόκεμον από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή, εμφανίζεται μία ημέρα μετά σε μία ακόμη φιέστα για να ανακοινώσει ψίχουλα. Αφού τους έκοψε 200 και πλέον εκατομμύρια, λέει ότι εξασφάλισε, μόνο για φέτος, τα μισά και λιγότερα για να δώσει κάρτες για τα ψώνια ή δωρεάν φάρμακα στους συνταξιούχους. Και σα να μην έφτανε αυτό που παρακολουθούμε σε πανελλήνια μετάδοση από την... ανεξάρτητη ΕΡΤ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν και από τα ιδιωτικά κανάλια να διακόψουν το πρόγραμμά τους και να δείξουν ζωντανά τον μεγάλο ηγέτη. Τώρα έγιναν και δημοσιογράφοι να παρεμβαίνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Φανταστείτε πώς θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο με τα τέσσερα κανάλια του Παππά...
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της λαϊκής δημοκρατίας που στήνει σιγά – σιγά, αλώνοντας τη δικαιοσύνη, το δημόσιο τομέα, τα μέσα ενημέρωσης, προχωρά και στο σχέδιο «μυστρί». Το χουντικής έμπνευσης σχέδιο εμφάνισης του πρωθυπουργού σε όλα τα έργα που γίνονται. Μαζί με την κουστωδία του πάει από νησί σε νησί και εγκαινιάζει έργα που άλλοι έχουν φτιάξει και που είναι και μισοτελειωμένα. Ελπίζουμε στην Πάρο να έχει φτιαχτεί ο πύργος ελέγχου τουλάχιστον, να μην είναι αεροδρόμιο – φάντασμα όπως το νοσοκομείο χωρίς εργαζόμενους στη Σαντορίνη. Όμως, ο πρωθυπουργός μαζεύει ένα τσούρμο στελέχη και πληρώνει ο ελληνικός λαός τις διακοπές τους. Αν σας θυμίζει κάτι, τα ίδια κάνουν και τα καθεστώτα σε διάφορες τριτοκοσμικές χώρες.
Είναι πλέον φανερό. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια των εθνικολαϊκιστών ψεκασμένων επιδιώκει την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε μια λαϊκή δημοκρατία. Με τα δημοψηφίσματά της, τον πρόεδρό της από το λαό, τις φιέστες της, τα θεάματα αντί του άρτου, τον έλεγχο των μίντια και της δικαιοσύνης, τον κομματικό στρατό, τους μπαχαλάκηδες για ξεκάρφωμα.
Όλα καλά. Το σχέδιο πάει καλά για τον Αλέξη. Αν μάλιστα όλα οδηγήσουν ξανά σε σενάρια δραχμής τότε ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η Ελλάδα αλλάζει. Από δυτική, ευρωπαϊκή, αστική δημοκρατία ρέπει προς τον άκρατο λαϊκισμό, τα κλειστά σύνορα, την καθεστωτική νοοτροπία. Μια... δημοκρατική δικτατορία ανατολικού τύπου δηλαδή.
Θα τους αφήσουμε να το κάνουν ή θα τους σταματήσουμε είναι το μείζον ερώτημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου