25.8.16

Μεσαίωνας ΣΥΡΙΖΑ στο μυαλό και τον μισθό…



Αναγέννηση, Διαφωτισμός, Γαλλική Επανάσταση, Βιομηχανική Επανάσταση, «έκρηξη» στις μεταφορές, την παραγωγή τροφίμων, την ιατρική και την έρευνα, άνοδος και πτώση των μεγάλων αποικιακών αυτοκρατοριών, 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κοινωνία των Εθνών, Οκτωβριανή Επανάσταση, το κραχ του 1929, 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, ΟΗΕ, Ψυχρός Πόλεμος, ΕΟΚ, ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, ο άνθρωπος στο διάστημα, ψηφιακή εποχή, η πτώση του Τείχους.




Τόσος κόπος, τόσο αίμα για να γυρίσουμε που; Στον Μεσαίωνα; Όλα έγιναν για να συζητά ο Σόιμπλε με τον Ντάισελμπλουμ την κατώτατη σύνταξη της κυρά Μαρίκας στην Ελλάδα; Και ο Κατρούγκαλος να καταργεί τη φτώχεια με ... 384 ευρώ εθνική σύνταξη; Όλα έγιναν για να βλέπω εγώ τον Αλέξη σε high definition να αυταπατάται και να με εξαπατά;



Για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο ο κόσμος κοιτά προς τα κάτω. Η αισιοδοξία για συνεχή πρόοδο έγινε αγωνία για τις δόσεις στις τράπεζες και τις ρυθμίσεις των φόρων. Δεν είναι αυτή Ευρώπη. Όχι η Ευρώπη που θέλαμε ή θα θέλαμε. Δεν είναι Ευρώπη σκέτο.
Και δεν είναι η χώρα που ζούμε Ελλάδα: Κατάργηση της αριστείας, οι Ολυμπιονίκες σηκώνουν βάρη και κάνουν άλματα μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, η καριέρα είναι χολέρα, οι τρομοκράτες είναι συλλογικότητες, οι ποινικές πράξεις είναι ανεκτές αν δεν κάνουν κακό στη χώρα (και αν έχουν γίνει από δικούς μας) και ο οδηγός του ταχύπλοου ήταν έμπειρος και ήξερε και την περιοχή! Δεν είναι Ελλάδα όλα αυτά.
Και δεν είναι Δημοκρατία να πηγαίνει ο εισαγγελέας σε όποιον διαφωνεί. Πρώτα βγαίνει η «Αυγή» σε ρόλο αστυνομίας και μετά ακολουθούν τα... ΜΑΤ της Δικαιοσύνης σε ρόλου τιμωρού. «Κατερίνα να διαβάζεις», «Παναγιώτη μη μιλάς» κοκ. Κάτι σαν το συμμορφωθείτε! Σκοταδισμός.
Αυτός μόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει την αλήθεια. Το δίκιο είναι με το μέρος του. Όλοι οι άλλοι έχουν άδικο. Ή εξυπηρετούν συμφέροντα. Μαύρο­ άσπρο. Και όταν ο πλανήτης διαφωνεί μαζί του ή δε βγαίνει ο λογαριασμός τόσο το χειρότερο για την κοινωνία. Με κλάμα, με δάκρυα στα μάτια κόβουμε συντάξεις. Και βγάζουμε τη γλώσσα στους πολίτες. Στην κοινωνία των 1,5 εκ. ανέργων.
Μεσαίωνα στην τσέπη μπορούμε να τον αντέξουμε. Μεσαίωνας στο μυαλό, όμως δε θα περάσει. Όχι εδώ. Όχι στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη. Και δεν τρομάζουν κανέναν τα «σκυλιά» του συστήματος. Παρότι και γαβγίζουν και δαγκώνουν.
Όποια γλώσσα και να μιλούν, ελληνικά, γαλλικά, γερμανικά και... σπαστά αγγλικά πρέπει να ξέρουν ένα πράγμα: Τα... κακά τους έχουν γίνει ένας... σωρός και δεν μπορούν να τα κρύψουν κάτω από το χαλάκι.

Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου