24.8.16

Οι υπουργάρες …



Μετέβησαν εν σώματι Δρίτσας, Σταθάκης και Φλαμπουράρης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να καταθέσουν έγκληση κατά του δημοσιογράφου Χίου και του ιστολόγιου «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» που έγραψαν, μεταξύ άλλων, ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί «παρτουζώνονταν», ενώ .... άνθρωποι πνίγονταν στην Αίγινα.



Όλως τυχαίως ήταν και τα κανάλια στην Εισαγγελία, για να απαθανατίσουν τα στιγμιότυπα. Έτσι κάνουν οι σωστοί υπουργοί. Δεν στέλνουν έναν δικηγόρο δεόντως εξουσιοδοτημένο να καταθέσει αθόρυβα την έγκληση, όπως κάνουν οι κοινοί θνητοί. Πηγαίνουν συνοδεία ΜΜΕ αυτοπροσώπως στον Εισαγγελέα, ώστε αυτός να αισθανθεί την ανάγκη να σηκωθεί όρθιος στο γραφείο του, να τους χαιρετίσει και να τους υποσχεθεί ότι την ίδια ημέρα κιόλας θα διατάξει τα δέοντα. Εν συνέχεια δε το ΑΜΕ-ΜΠΕΕΕΕΕΕ να δώσει την είδηση με αποσπάσματα από την έγκληση...



Ο κυρ-Αλέκος εθίγη σφόδρα από τα δημοσιεύματα του εν λόγω αθυρόστομου δημοσιογράφου, ενώ δεν είχε θιγεί, όταν οι δημοσιογράφοι τού καταμαρτυρούσαν ότι η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του επί του εγγράφου πώλησης των μετοχών του σε κατασκευαστική εταιρεία ήταν μαϊμού, επειδή το θεωρήσαν το γνήσιο όργανο ήτο απόν κατά τη θεώρηση. Άλλο παρτουζιάρης, όμως, και άλλο πλαστογράφος και απατεών.
Είναι οι ίδιοι υπουργοί που όταν δεν διαψεύδουν τις φήμες περί επικείμενων εκλογών ή δεν φροντίζουν να μας θυμίζουν ότι στις εκλογές της 20.09.2015 δεν υποσχέθηκαν κατάργηση Μνημονίων, ΕΝΦΙΑ και λοιπών επιβαρύνσεων των συνήθων υποζυγίων, ψηφίζουν κατά κόρον διατάξεις ως αυτή [ν. 4414/2016] για να βολέψουν τους δικούς τους:
«β) Στο τέλος της παραγράφου προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Με απόφαση της Ρ.Α.Ε., ο αποσπασμένος υπάλληλος κατατάσσεται κατά την κρίση της Αρχής, σε κατηγορία προσωπικού της Ρ.Α.Ε., βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του και εξομοιώνεται ως προς τα μισθολογικά και λοιπά εργασιακά θέματα της κατηγορίας αυτής.» 




9. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του ν. 4001/2011 προστίθενται εδάφια ως εξής: «Εφόσον οι αποδοχές υπαλλήλου που προέρχεται από φορέα του Δημοσίου Τομέα και μετατάσσεται στη Ρ.Α.Ε., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, είναι χαμηλότερες εκείνων που αντιστοιχούν στη θέση που κατείχε πριν από τη μετάταξή του, οι αποδοχές του διατηρούνται αυτοδικαίως στο ύψος των αποδοχών της θέσης που κατείχε πριν τη μετάταξη, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν προσωπικής διαφοράς αποδοχών.»
Είναι ο ίδιος κ. Σταθάκης που έχει δηλώσει πως το δημόσιο χρέος είναι κατά 95% αληθινό και όχι απεχθές, όπως υποστηρίζουν η Ζωή Κωνταντοπούλου, η Ζωή Γεωργαντά και δεκάδες άλλοι πολιτικοί και επιστήμονες. Είναι ο ίδιος υπουργός που είχεν εμπλακεί ως πανεπιστημιακός, μαζί με άλλους 137 μόνον [έχουμε πήξει πια από καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ] σε κατάχρηση δημοσίου χρήματος, αλλ’ απηλλάγησαν άπαντες των κατηγοριών ελλείψει δόλου. Αν είναι δυνατόν ο κ. καθηγητής να είχε σκοπό να «φάει» τα λεφτά του Δημοσίου. Εκ παραδρομής έφαγε τον περίδρομο. 



Θυμήθηκα τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων που αγανακτισμένος από το βάθος της διαφθοράς διεκήρυξε δημοσίως ότι όποιος βρίσκει μπροστά του έμπορο ναρκωτικών να τον «καθαρίζει επί τόπου». 850 ναρκέμποροι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 5 μήνες. Φαντάσου να έκανε τέτοια διακήρυξη ο Έλληνας πρωθυπουργός για τους καταχραστές του Δημοσίου. Η χώρα θα είχε ανάγκη 1000 ΕΣΠΑ για την κατασκευή νεκροτομείων και νεκροταφείων. Ίσως αυτή να είναι μία λύση για να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Τί εργολάβοι δημοσίων έργων και προμηθειών, τί εργολάβοι κηδειών.

Σώτος
 (Σωτήριος Καλαμίτσης)
Makpress

Υ.Γ. Καημένε Ρηγόπουλε με το σχέδιό σου για «Ψηφιακό Ολοκληρωμένο Οργανόγραμμα του Δημοσίου» http://www.ribandsea.com/waves/2482-to-thema-den-einai-na-kaneis-kati-sosta-alla-na-kaneis-kati-sosto.
Πού να χωρέσουν σε τέτοιο οργανόγραμμα ρυθμίσεις ως αυτή, όπου οι αποσπώμενοι, μετατασσόμενοι, μετατιθέμενοι κ.λπ. διατηρούν τις υπέρτερες αποδοχές της προηγούμενης θέσης ή εισπράττουν τις υπέρτερες αποδοχές της νέα θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου