17.9.16

Είσαι κανίβαλος!



Εσύ που το παίζεις στελεχάρα, και παριστάνεις πως δεν γνωρίζεις πως αν σε μια μικρή επιχείρηση της κλείσεις το ρεύμα ή της μπλοκάρεις το λογαριασμό, τότε την κλείνεις, είσαι κανίβαλος!




Εσύ που παριστάνεις τον κοινωνικό μαχητή, αλλά κάνεις πως αγνοείς ότι το όριο της ακραίας φτώχειας των 7.000 ευρών το χρόνο (12.000 για τετραμελή οικογένεια) καταπατείται από τη φορολόγηση 29% από το πρώτο ευρώ συν 100% προκαταβολή φόρου, συν 27% ασφαλιστικές εισφορές, συν 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, μη αφήνοντάς τους ούτε γάλα στο παιδί τους να πάρουν είσαι κανίβαλος!



Εσύ που δέχεσαι να θεωρούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες, και να τους σκίζουν στους φόρους, ενώ το φυσικό χρήμα έχει καταργηθεί εδώ και 14 μήνες σε αυτή τη χώρα ελέω capital controls, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που δέχεσαι να κλείνουν τους λογαριασμούς σε 45.000 μικρές εταιρίες από την αρχή του χρόνου, για να δείξουν πυγμή στους τροϊκανούς, και έτσι να καταδικάζουν 135.000 κόσμο στη βέβαιη ανεργία γιατί δήθεν "ο τσάμπας πέθανε” είσαι κανίβαλος!
Εσύ που λες σε κάποιον που δουλεύει σαν τον σκύλο για να κρατήσει τη δουλίτσα του ελέω κρίσης, πως αποφασίζεις να τον αφήσεις άνεργο γιατί δεν θυμάσαι αν έκλαψε αρκετά όταν οι υπόλοιποι 1,5 εκατομμύρια Έλληνες έμεναν άνεργοι, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που δέχεσαι τις καθεστωτικές και δικτατορικές καταπατήσεις του Συντάγματος, που θα φιμώσουν την ενημέρωση και θα στείλουν 2.000 κόσμο στην ανεργία, χωρίς να υπάρχει άλλος λόγος παρά το γινάτι κάποιων κομπλεξικών, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που επιχαίρεις για το κλείσιμο 250.000 μικρομάγαζων που βγάζανε 2-3 μεροκάματα, και κλείσανε γιατί τους αντιμετώπισε το το χρεοκοπημένο κράτος ως γουρούνια φοροφυγάδες για σφάξιμο, χωρίς να αποδείξει τίποτα εναντίον τους, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που έκοψες το ΕΚΑΣ στους φτωχοσυνταξιούχους 80άρηδες, αλλά δεν σε πειράζει πληρώνεις τριχίλιαρα σε 50άρηδες συνταξιούχους σφραγιδοκένταυρους, είσαι κανίβαλος! 

Εσύ που έκοψες εξίσου ΟΛΕΣ τις συντάξεις, στους 75άρηδες πρώην οικοδόμους χωρίς άλλο τρόπο να επιβιώσουν, και στις 45άρες με 15ετία και ανήλικο τέκνο 17,5 χρονών, και σύζυγο με κανονικό εισόδημα από τη δουλειά του, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που φτιάχνεις μαγευτικές εικόνες με καπνούς και καθρέφτες, για να κρύψεις την ανικανότητά σου που σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους καθημερινά από την κατάθλιψη, το μαράζωμα και την απελπισία, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που απειλείς με κρατική καταστολή όποιον δεν παρουσιάζει τα ψέμματά σου ως αλήθεια, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που δέχεσαι πως είναι τυχαίο να τρέχουν εισαγγελείς και αστυνομία στο σπίτι της γυναίκας του διοικητή της ΤτΕ, μια μέρα μετά την απόρριψη του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής από αυτόν, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που θεωρείς φυσιολογικό να ξαναπροσέλαβαν τους 88 κηπουρούς για 2 στέμματα γκαζόν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ το 50% των Ελλήνων που τους πληρώνει στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που παριστάνεις τον προοδευτικό εθελοντή και φίλο των προσφύγων, αλλά εισπράττεις μισθό 2-3 χιλιάρικα το μήνα από την ΜΚΟ που στήθηκε για να ρουφήξει τα κονδύλια της Ευρώπης για τους πρόσφυγες, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που παριστάνεις πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνη της, και θεωρείς νορμάλ να μπλοκάρουν 50.000 θέσεις εργασίας της επένδυσης στο Ελληνικό, με ψέμματα για αρχαιολογικά κειμήλια αρχαίες δεξαμενές και αρχαίους αεροδιαδρόμους, μέχρι να βγει ποιος ξέρει τί, για κάποιους, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που υποστηρίζεις πως όλα δουλεύουν ρολόι και δεν έχει τεμπέληδες και λουφαδόρους στο ελληνικό δημόσιο, όταν αυτό απορροφά το 55% του ΑΕΠ σε μια χώρα όπου οι ΔΥ υποτίθεται πως είναι μόνο 650.000 από τα 11.000.000, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που καταδυναστεύεις μια χώρα 7 χρόνια για να μη χάσεις τα παράλογα προνόμιά σου, και καταστρέφεις το μέλλον και την επιβίωση της πατρίδας σου για 30 αργύρια, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που περίμενες να γίνεις βουλευτής για να εισπράττεις τώρα 5.800 το μήνα, από το αίμα και τις σάρκες του Έλληνα, και ψηφίζεις ό,τι σου πασάρουν ανεξάρτητα αν καταστρέφει τη χώρα που κλήθηκες να υπηρετήσεις στη θητεία σου, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που παρουσιάζεις το μαύρο, άσπρο, για να μην αποχωριστεί η καρέκλα από τον κώλο σου, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που βάζεις τη βολή σου πάνω από το δίκαιο, πάνω από την πατρίδα σου, και πάνω από τη λογική, είσαι κανίβαλος!
Εσύ που είσαι κανίβαλος, μη κοιμάσαι ήσυχος.

Άγης Βερούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου