28.9.16

Οι κατσαπλιάδες που μας κυβερνάνε…



Θυμάμαι στις πρώτες εκλογές που ψήφισα ως φοιτητής. Άνοιξη του '88, καταβάλαμε μία εισφορά στο ΦΣ, τα δε χρήματα στοιβάζονταν σε ένα σωρό στην άκρη ενός μακριού τραπεζιού στην Α31/ΦΜΣ/ΑΠΘ. Ένας από του αριστερούς λεχρίτες Κνίτες που είχαν κατέβει από τα βουνά -σίγουρα στο Σύριζα τώρα, αφού πέρασαν από το ΝΑΡ- βούτηξε μια αγκαλιά χαρτονομίσματα και τα έδωσε σε έναν από την παρέα με την εντολή ''να πάρε, να φέρεις καφέδες και τυρόπιτες να φάμε''. Τα λεφτά ήταν τόσα που έτρωγαν όλοι τους στο Όλυμπος-Νάουσα ή στο Τίφανις, ή δεν ξέρω και εγώ που αλλού. Αυτοί είναι οι κατσαπλιάδες που μας κυβερνάνε .



Οι καφενόβιοι καταληψίες που ανέλαβαν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα είναι άνθρωποι που κατ' ουσίαν δεν έχουν δυσκολευτεί ποτέ στη ζωή τους. Είτε από τις περιουσίες ων οικογενειών -όλοι είναι κληρονόμοι τεράστιων περιουσιών, είτε από τις διασυνδέσεις των γονέων και της τεχνογνωσίας που τους δίδαξαν οι γονείς και οι καθοδηγητές αυτοί οι άνθρωποι δεν έχασαν ποτέ. Βασικά γιατί ποτέ δεν έδωσαν καμία δύσκολη μάχη. Όλες ήταν στημένες για να τις κερδίσουν. Οι αριστεροί είναι εκπαιδευμένοι στη διαρκή αποδόμηση της προσπάθειας που έκανε κάποιος, ήταν εύκολο όταν προβλήματα χτύπησαν την πόρτα καθενός να πάνε και να τον εκφράσουν και τελικά να τον πείσουν να τους ψηφίσει και να τους αναθέσει την κυβέρνηση…



Στα επτά χρόνια μνημονίου οι εταίροι εξέφρασαν αυτοκριτικές για λανθασμένο σχεδιασμό, για πλημμελή εφαρμογή των συμφωνημένων από την πλευρά μας αλλά ποτέ δεν απέρριψαν την επιλογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν: είναι η πρώτη φορά.
Οι καφενόβιοι καταληψίες - με το λίγο μυαλό τους- έχουν το απίθανο σχέδιο της αναδιανομής του πλούτου. Θα βουτήξουν τα λεφτά των πλουσίων ή των κορόιδων που πληρώνουν φόρους και θα τα μοιράσουν στους κολλητούς τους και έτσι θα μείνουν στην εξουσία.
Όλα τα χρόνια που τριγυρνούσαν στα καφενεία και στα μπαρ και αντήλλασσαν τις πουλαντζοδουζίνιες θεωρίες επανάστασης και τα οικονομικά της ενεργού ζήτησης που ανέπτυσσε ο Τσακαλώτος, και ακόμη  δεν τους περνάει από το μυαλό ότι σύστημα δεν έχει πλέον εξωτερική τροφοδοσία. Άλλωστε είχαν μάθει ότι η εξωτερική τροφοδοσία ήταν δεδομένη -είτε βουτάμε τα λεφτά των κορόιδων είτε μας τα έχουν κληροδοτήσει, κτλ. κτλ.
Την αποτυχία των σχεδίων τους δεν την διανοούνται. Άλλωστε δεν έχει συμβεί ποτέ. Με το δεδομένο ότι διάφοροι Λούληδες κλπ τους είχαν πάρει τα μυαλά με την παντοδυναμία τους, οι αστοχίες στις λεπτομέρειες είναι δεδομένες. Με τη συσσώρευση μικροπροβλημάτων στο τέλος θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις αλήθειας με την οποία είναι σε διάσταση, οπότε μόνοι τους θα την κοπανήσουν με ένα κλάμα περί κακών ξένων κλπ. που δεν αφήνουν τους λαούς να ζήσουν κλπ. και θα αρχίσουν πάλι να καίνε τη χώρα. Δεν ξέρω με τι τρόπο θα αποφύγουμε τα χειρότερα. Ο λαός έχει δεχθεί πολλές τοξικές ουσίες…

Δημήτριος Πλιάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου