15.9.16

Φίλη… με ακούς;



Νίκος Φίλης ("υπουργός" Παιδείας): «Με λένε χοντρό και απαίδευτο - θέλουν να "δολοφονήσουν τον χαρακτήρα» μου.
Νίκο, πες "ευχαριστώ". Σε όσους σε αποκαλούν χοντρό και απαίδευτο. Πολλές φορές και δυνατά. Και άναψε και μία λαμπάδα στην εκκλησία ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ μπόι (1.95...) γιά να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου.





Για δυο λόγους:
Πρώτον, διότι όσα σου προσάπτουν (προσάπτουμε) είναι ΣΩΣΤΑ και ΑΛΗΘΙΝΑ:
Και χοντρός είσαι (υπερβολικά και αντιαισθητικά) και, αντί να προσβάλλεσαι και να βάζεις τα κλάματα "on camera" σαν μικρό παιδί, πρέπει κάτι να κάνεις γι'αυτό (δίαιτα, διατροφή, ποδήλατο, αφισοκόλληση, πορεία, διαδήλωση, κατάληψη - δεν μπορεί, κάτι απ'όλ' αυτά θα σου αρέσει...). Κι εμένα με αποκαλούν "χοντρούλη" (και είμαι - όχι σαν κι εσένα βέβαια...) και δεν φοβάμαι ότι επιδιώκουν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου, εντάξει;...



Και απαίδευτος επίσης είσαι: Πού είναι το πτυχίο σου; Πόσο είσαι; 40; 50; Και ακόμα να το πάρεις! Τί περιμένεις; Πές μας πώς αισθάνεσαι εξ αιτίας του γεγονότος ότι (υποτίθεται ότι) πρέπει να ηγηθείς του χώρου της παιδείας, της εκπαίδευσης και της μόρφωσης χωρίς εσύ ο ίδιος να έχεις εκπληρώσει τα καθήκοντά σου και χωρίς να έχεις ούτε τα ελάχιστα προσόντα.
Και ο δεύτερος λόγος: Θυμήσου όσα ΨΕΥΔΗ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ έχεις πεί και έχεις γράψει εσύ ο ίδιος και οι σύντροφοί σου (συμπεριλαμβανομένου και του διπόδου, το οποίο οψίμως υπερασπίζεσαι σήμερα...) εναντίον των πολιτικών αντιπάλων σας: είναι πολύ - μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ - βαρύτερα από τις "θωπείες" περί πάχους και έλλειψης μόρφωσης: προδότες, Γερμανοτσολιάδες, πουλημένοι, ξενοκίνητοι (to name only a few...).
Νίκο, δεν δολοφονούν τον χαρακτήρα σου - τον περιγράφουν.
Αλλά, Νίκο, δεν μας ξεγελάς: όχι μόνο δεν προσβάλλεσαι, αλλά το "ιδανικό" σου είναι αυτό ακριβώς το profile: η παντελής έλλειψη αισθητικής και κομψότητας (ως υποβάθμιση και προσβολή του θεσμού, τον οποίο - υποτίθεται ότι - εκπροσωπείς), η υποτίμηση και η απαξίωση της εργασίας, της προσπάθειας, της εκπαίδευσης και της μόρφωσης, της αξιοκρατίας, του ανταγωνισμού και της αριστείας.
Κι εσύ και οι σύντροφοί σου δηλώνετε υπερήφανοι γι' αυτό το "χαρισματικό" profile και "κλείνετε το μάτι" στους οπαδούς και τους ψηφοφόρους σας (του εξυπνότερου και σοφού λαού όλου του κόσμου...) και τους εκπέμπετε το μήνυμα του "άλλου δρόμου" και της "επανάστασης":
Ότι μπορούν και αυτοί να ελπίζουν ότι θα επιβιώσουν και θα "επιπλεύσουν", ότι θα "πάνε μπροστά" και θα "προοδεύσουν", ότι θα διοικήσουν και θα κυβερνήσουν και θα ασκήσουν εξουσία επί των συμπολιτών τους και ότι θα απολαύσουν περισσότερα από τους υπόλοιπους.




Χωρίς να τα δικαιούνται, χωρίς να τα έχουν κερδίσει.
Χωρίς να "ιδρώσουν την φανέλα", χωρίς να προσπαθήσουν, χωρίς να κουραστούν, χωρίς να στερηθούν, χωρίς να θυσιάσουν κόπο και χρόνο, χωρίς πτυχία και χωρίς προσόντα, χωρίς να εργασθούν σκληρά και μέσα στις αντίξοες συνθήκες του πραγματικού κόσμου, χωρίς να ανταγωνιστούν και να συγκριθούν, χωρίς να βαθμολογηθούν και να αξιολογηθούν, χωρίς να ηττηθούν και να ξαναπροσπαθήσουν.
Αλλά με κομματικούς "αγώνες" και αφισοκολλήσεις και πορείες και καταλήψεις και άλλες μορφές "επαναστατικής πάλης", με "ουζάκι" και με "λιακαδίτσα", με "αντιστασιακή" μουσική και "στρατευμένη" τέχνη, με αρθρογραφία σε κομματικά έντυπα νεκρών ιδεοληψιών, με "υψηλές" φιλοσοφικές/κοινωνικές/οικονομικές αναλύσεις (συνοδεία εκλεκτού παραδοσιακού ελληνικού "φραπόγαλου"...), με τις δόξες και τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων, με "αναδιανομή του πλούτου" (δηλ., κλοπή του πλούτου από όσους τον παράγουν), με "δανεικά-και-αγύριστα", με "δημοκρατική-και-προοδευτική" ψήφο, με δικαιώματα και "κεκτημένα" αλλά χωρίς υποχρεώσεις, αρκεί να πούν και να πιστέψουν τα σωστά ψέματα και μύθους (και στην σωστή ποσότητα), αρκεί να συκοφαντήσουν όσο περισσότερο μπορούν όσους διαφωνούν μαζί τους.
Χωρίς να σέβονται και χωρίς να εφαρμόζουν τους "συμβατικούς" κανόνες της ευπρεπούς ένδυσης και της αξιοπρεπούς εμφάνισης αλλά με εξεζητημένη και "εναλλακτική" εμφάνιση ("διαφορετικότητα" στην εμφάνιση - μηδέν στο περιεχόμενο).
Με αυτό το profile και με τις δολοφονίες των χαρακτήρων των αντιπάλων σας "επιτύχατε" να φτάσετε ως εδώ, σύντροφε Νίκο. Και η ανησυχία σας και ο τρόμος σας είναι ότι, καθώς τώρα αποκαλύπτεται πόσο άχρηστο και καταστροφικό είναι αυτό το profile σας, υπάρχει κίνδυνος να "δολοφονηθεί" από την κοινωνία και την ανυποχώρητη πραγματικότητα.

Panos Tsapralis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου