27.9.16

Έφυγε ο Βλαδίμηρος .... έρχεται ο Ιβάν!



Βρε πώς τα φέρνει η ιστορία, δια χειρός Νίκου Παππά. Έφυγε ο Βλαδίμηρος (Λένιν), έρχεται ο Ιβάν (ο τρομερός).




Έρχεται κατά την εκδοχή της κυβέρνησης η οποία με non paper του Παππά μας ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί και «γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα παγώσει». Και μας λέει ότι σε 15 ημέρες ο Σαββίδης θα πρέπει να βάλει τα 20 εκατ. για την πρώτη δόση. Είκοσι εκατομμύρια... κασαδούρα και για να δούμε ο «τσιγαράς από το Ροστόφ»... Το πόθεν μπορεί να είναι εύκολο, το έσχες δεν ξέρουμε...



Σε 15 ημέρες όμως γίνονται πολλά. Μέχρι και να μας χαιρετήσει η κυβέρνηση ή στην καλύτερη ο Παππάς με τα παπαδοπαίδια του. Ή μπορεί να αποχωρήσει και ο Ιβάν, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του ότι μπορεί να αγοράσει κανάλι αμέσως και να εκπέμψει.
Εμείς, πάντως, αμφιβάλλουμε σφόδρα ότι ο Ιβάν θα γίνει καναλάρχης. Για πολλούς και διάφορους λόγους.
Κατ' αρχάς περιμένουμε τον άτεγκτο μαχητή της διαπλοκής κύριο Παναγιώτη Καμμένο να βγει και να καταγγείλει ότι επτά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν στο φάκελο που είχε καταθέσει η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη.
Πρόκειται για τον Γιώργο Κούσουλα, που ήταν διευθυντής γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα.
Επίσης, την Ελένη Δουρούκη, η οποία ήταν δημοσιογράφος στη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο Βασίλης Συριόπουλος, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο Κώστας Λαβίδας, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η Άννα Μπάστα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου στο ΥΕΘΑ και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α' Αθήνας, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της νεολαίας ΑΝΕΛ, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ και η Αντιγόνη Δήμιτσα, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ ως τον Φεβρουάριο του 2016.
Να φανταστούμε ότι ο άτεγκτος υπουργός δεν ήξερε τίποτε κι όλα έγιναν εν αγνοία του. Εντελώς τυχαία πήγε και στο γάμο του γιου του Σαββίδη... Η μάχη της διαπλοκής θέλει αγώνα Πάνο... 

Ένας δεύτερος λόγος της πιθανής αποχώρησης και του νέου φιάσκου της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι τα λεφτά είναι πολλά και πρέπει να τα δικαιολογήσει. Πώς θα το κάνει όμως όταν δεν μπορεί να δικαιολογήσει ήδη το πώς έχει φέρει αρκετό χρήμα στον ΠΑΟΚ και σε διάφορες εξαγορές εταιρειών και ακινήτων; Και ποιος κρατικός υπάλληλος θα βάλει την υπογραφή του σε ένα πόθεν έσχες που μπορεί και να έχει πολλές... τρύπες; Εκτός κι αν ο Κρέτσος έχει πάρει το κολάι και δεν φοβάται τα κάγκελα γιατί είναι λεβέντης. Η κακουργηματική απιστία είναι σοβαρή υπόθεση για να την παίρνουμε ελαφρά τη καρδία.
Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι πλέον ο Σαββίδης μπαίνει στο στόχαστρο όλων των υπολοίπων. Αν ξέσκισαν μέσα σε μία εβδομάδα τον Καλογρίτσα τότε τι θα κάνουν με τον «Ρώσο» ο οποίος δεν έχει και τόσο «καθαρές» δουλειές. Πολλά ακούγονται για το τι έχει και τι δεν έχει. Άλλοι λένε ότι είναι άνθρωπος του Πούτιν και διάφορων «πουτινικών» ολιγαρχών και τους βοηθάει. Άλλοι ότι έκανε περιουσία με τα τσιγάρα, όμως, έχει καταρρεύσει το πρότζεκτ. Άλλοι ότι τα έχει σπάσει με τον Πούτιν. Γενικώς επικρατεί πολύ αχλή γύρω από το όνομά του. Κι εν πάση περιπτώσει, άνθρωπος που δεν μιλά καν ελληνικά αλλά το «παίζει» Έλληνας, κομματάκι δύσκολο να τον εμπιστευτούμε. Αφήστε δε που με το μπλέξιμο που έχει με τον ΠΑΟΚ θα είναι μονίμως σε αντιπαράθεση με Μαρινάκη και Αλαφούζο.
Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Ως άνθρωπος του Πούτιν, που οι φήμες λένε ότι κάνει ρωσικές μπίζνες στην Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν οι Αμερικανοί να δυναμώσει τόσο πολύ; Υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος της Μόσχας να μπει στο επιχειρηματικό στάτους, να γίνει δηλαδή ένα νέο «τζάκι» που θα ελέγχει μέρος της ενημέρωσης στην Ελλάδα;
Θα δούμε πολλά το επόμενο διάστημα. Θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι ο Σαββίδης είναι πιο σκληρός παίκτης από τον Καλογρίτσα. Έχει και πολιτικές διασυνδέσεις, έπαιξε και το παιχνίδι της κυβέρνησης στον διαγωνισμό – παρωδία, θα μπορούσε να γίνει ο νέος «Καλογρίτσας» και το σωσίβιο για τον Τσίπρα και τον Παππά. Αλλά κατά τη γνώμη μας, ό,τι κι αν γίνει, η κυβέρνηση έχει στραπατσαριστεί ανεπανόρθωτα. Το λένε και οι ίδιοι οι Συριζαίοι. Για πιο ηθικό πλεονέκτημα να μιλάνε πλέον; Εδώ έχουν εξευτελιστεί στον υπέρτατο βαθμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου