17.9.16

Μπορεί να γίνει streetfighter ο Κυριάκος;



Ένα χρόνο πριν είχαμε προεκλογική περίοδο, ο Τσίπρας φαινόταν ότι θα κάνει περίπατο με τον Μεϊμαράκη αντίπαλο και ήδη κάποιοι στη ΝΔ ετοιμάζονταν να δώσουν γη και ύδωρ στον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόμαστε άλλωστε καλά ότι ο Μεϊμαράκης και πολλοί Καραμανλικοί προέκριναν την επιλογή της «ήρεμης αντιπολίτευσης», της χαλαρής πολιτικής και όποτε πέσει ο Τσίπρας, σε ένα, δύο πέντε χρόνια, τότε θα είμαστε έτοιμοι εμείς.




Τη λογική του ώριμου φρούτου επιχείρησαν στη ΝΔ να την κάνουν κεντρική πολιτική επιλογή όσοι στήριξαν τον «μουστάκια» στις εσωκομματικές εκλογές. Άλλωστε, όπως θυμόμαστε όλοι πολύ καλά, τότε συγκρούστηκε η λογική της «φιλικής» αντιπολίτευσης προς τον Τσίπρα με τη λογική του «σκληρού ροκ».
Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το δεύτερο γι' αυτό και ο Μητσοτάκης είναι τώρα αρχηγός. Αν είχε εκλεγεί ο Μεϊμαράκης δεν αποκλείεται να τον είχαμε τώρα... αντιπρόεδρο της πιο καταστροφικής κυβέρνησης που πέρασε ποτέ...



Ευτυχώς η ΝΔ πήρε το δρόμο που πήρε κι ευτυχώς σ' αυτό συνέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε προβλέψει για τον κ. Τσίπρα ότι είναι ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Δυστυχώς συνέβη αλλά τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι αν κάνει αντιπολίτευση με... τα μάτια τότε απλά θα έχει μπροστά του τον Τσίπρα για καμιά 20αριά χρόνια.
Θα θυμάστε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε βγει το σύνθημα «φύγετε» και είχαμε γράψει ότι είναι το πιο σωστό σύνθημα που βγήκε ποτέ. Ευτυχώς η ΝΔ από νωρίς ζήτησε εκλογές και δικαιώθηκε γι' αυτό, τώρα που η κυβέρνηση διέλυσε τη χώρα και καταρρέει με πάταγο. Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν επικρατούσαν οι Καραμανλικοί που μέχρι πρότινος έλεγαν «τι καλό παιδί αυτός ο Αλέξης, ας τον αφήσουμε να κυβερνήσει».
Εν πάση περιπτώσει του Κυριάκου του βγήκε η απόφαση να πάει κόντρα σε όσους έλεγαν ότι ο Τσίπρας θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος για πολλά χρόνια. Τα μνημόνια τσακίζουν κόμματα και πρωθυπουργούς, δεν θα τσάκιζαν και τον αρχιψεύταρο;
Αργά ή γρήγορα ο Μητσοτάκης θα κληθεί να κυβερνήσει. Στη ΔΕΘ έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του και να μην κάνει τα λάθη του αντιπάλου του. Όμως, μέχρι να γίνουν εκλογές ο Μητσοτάκης και όλη η Νέα Δημοκρατία πρέπει να το πάρουν απόφαση. Καλή η θεωρία της σκληρής αντιπολίτευσης αλλά πρέπει να την εφαρμόζουν κάθε μέρα. Όχι τη μια να κάνουν επιθέσεις κατά κύματα και την άλλη να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Ο Μητσοτάκης είναι ένα καλό παιδί, με υψηλό αίσθημα αστικής ευγένειας και με μικρή διάθεση να εκρήγνυται, ακόμη κι όταν είναι επιβεβλημένο. Όμως, ένας Κυριάκος «χαλαρός, μαλθακός» με μικρές μόνο εξάρσεις δεν θα νικήσει τον Τσίπρα άμεσα και θα περιμένει πολύ μέχρι να πέσει μόνος του. Αυτό που χρειάζεται η αντιπολίτευση είναι να κλείσει τα αυτιά και να μην ακούει όσους τους λένε να κάνει... πόλεμο με το «σεις και με το σας».
Η αστική ευγένεια όταν έχεις απέναντί σου killer που θα έκαναν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία, δεν μπορεί να υπάρχει. Δε βλέπει ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του τι έγινε με την αλήτικη συμπεριφορά στον Στουρνάρα γιατί δεν είναι «yes man» της κυβέρνησης; Δεν βλέπει τι έγινε με τον Ντογιάκο που τον καρατόμησαν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στον Μαρινάκη αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης; Δε βλέπει ότι κυριαρχεί μια καθεστωτική νοοτροπία, μια φασιστική πρόθεση να μείνουν για πάντα στο γκουβέρνο και να «σκοτώσουν» τους πολιτικούς τους αντιπάλους;
Στον κ....παιδισμό δεν απαντάς με χάρτινες σαΐτες. Στο βρόμικο παρασκήνιο αυτής της άθλιας πολιτικής συμμορίας δεν απαντάς με δείπνα στο Κολωνάκι και χλιαρές ανακοινώσεις το πρωί. Στην... Τρούμπα της πολιτικής δεν αντιπαραθέτεις την... Μύκονο.
Τα πράγματα είναι απλά. Θα φύγουν αλλά πρέπει να φύγουν το ταχύτερο. Και μόνο η ΝΔ πρέπει να τους διώξει. Κι όπως λέει και κάποιος πολιτικός με μεγάλη εμπειρία: «Ρίξτε τους μια κλωτσιά στα... αχαμνά να πονέσουν και να καταλάβουν ότι δεν είναι πανηγυράκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου