11.10.16

Οι πλειστηριασμοί, ο Κουτσούμπας, και η προκοπή του τόπου...



«Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»! Έτσι πρέπει να αλλάξει το πάλαι ποτέ αγαναχτιστικό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».  Γιατί με τις επιλογές της Κυβέρνησής μας (άφεριμ πολυχρονεμένοι μας) 5.000 σπίτια βρίσκονται εν αναμονή πλειστηριασμών... 50.000 μέσα στο  το 2017.

 
Homo Sovieticus

Βγήκε και είπε κάποιος Υπουργός "ποτέ κανένα σπίτι πλέον σε πλειστηριασμό για χρέη προς το Δήμο". Δεν μου λες καλέ μου Υπουργούλη, για χρέη προς το Δημόσιο, τα ταμεία, την εφορία θα ισχύει το ίδιο; Διότι αν ένας πολίτης έχει χρέη προς το Δήμο, φαντάσου τι θα χρωστά σε ασφαλιστικές εισφορές και ταμεία κ.λ.π; Αχάριστοι,  ε αχάριστοι, οι πλειστηριασμοί έχουν στόχο, να γλυτώσει ο κόσμος από τον ΕΝΦΙΑ... Θα σου πάρουν το σπίτι έτσι δεν θα έχεις έννοια να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ του χρόνου...



Είναι και εκείνοι οι Ευρωπαίοι, οι μαρτυριάρηδες, που έδωσαν στεγνά την Κυβέρνηση λέγοντας "επιλογή της Κυβέρνησης ήταν να μην ερωτηθεί ο δανειολήπτης και να δοθούν κατευθείαν στα funds τα δάνεια". Μαρτυριάρηδες ε μαρτυριάρηδες!
Η δε απάντηση της Κυβέρνησης στο κίνημα "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" είναι "θα στα πάρω θα στα πάρω"…
Με τούτα και με τα άλλα, θα μείνουμε χωρίς "μιστά", χωρίς δουλειά, και οι υπόλοιποι και χωρίς σπίτια. Τσίπρα θέλαμε ντε…
Ας βγούμε λοιπόν όλοι μαζί, να αλαλάξουμε, ζήτω το Έθνος....Ζήτω η κυβέρνηση...Ζήτωωωωω....
Παρεμπιπτόντως, τόσο καιρό αναρωτιόμουν γιατί δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΚΚΕ. Παρότι μιλά για ανάπτυξη,  παρότι υπόσχεται χρήμα δικό μας μόνο, παρότι μιλά για τον ιδανικό κόσμο, τα ποσοστά του κολλημένα εκεί ,  στο 5% (+/- 2%).
Ακούγαμε τόσα χρόνια ο Λαός, για την πλουτοκρατία, για το δίκιο του εργάτη, για τα συμφέροντα, για τις ανάγκες των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, για τις αντιλαϊκές πολιτικές των άλλων κομμάτων (το δικό μας όταν ξεκολλήσει θα είναι φιλολαϊκό ως Κυβέρνηση), για την προκοπή του τόπου, και άλλα τέτοια διάφορα, κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί δεν πηγαίνει ο κόσμος αφού όλα τα λέει τόσο καλά, να στηρίξει ΚΚΕ;
Σήμερα κατάλαβα...με καθυστέρηση 40 ετών και άσπρα μαλλιά στο κεφάλι… είδα και εγώ το Φως το αληθινό.
Κατάλαβα γιατί, μετά τις δηλώσεις "είμαι Κομμουνιστής" των κ. Κατρούγκαλου και Λεβέντη.
Κατάλαβα γιατί, μετά που διάβασα ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός ανήκε, έστω και μια διετία στην ΚΝΕ, γαλουχήθηκε με τα ιδανικά λοιπόν του ΚΚΕ. Και όπως λέει ο Λαός "όποιος μικρομάθει δεν γερονταφήνει"
Κατάλαβα γιατί, αφού ο κ Σταθάκης "προερχόμενος από το ΚΚΕ"…
Κατάλαβα γιατί, επειδή ο κ Μπαλτάς διάβασα ότι είναι "από τους σημαντικούς εν Ελλάδι μαρξιστές, μελετητές σημαντικών θεωριών όπως των Αλτουσέρ, Φουκώ, Νιτσε, Σπινόζα κλπ.
Κατάλαβα γιατί, όταν  και ο κ Κοτζιάς πέρασε από το ΚΚΕ… τι περιμένουμε;
Γιατί βλέποντας ποιοι είναι εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται Κομμουνισταί ή προήλθαν εκ του χώρου αυτού, είδα τι κατάφεραν στον τόπο μου (βλ. Καρανίκα).
Γιατί είδα τελικά ότι παρότι γαλουχήθηκαν με τις αρχές του κομμουνισμού, όταν ήρθε η ώρα της εξουσίας ή εφάρμοσαν ότι τους υπέδειξαν, ή αυτά είναι τα αποτελέσματα αν είσαι Κομμουνιστής.
Είτε λοιπόν είσαι κομμουνιστής και όταν πάρεις την εξουσία εφαρμόζεις αυτά που ζούμε σήμερα, είτε ως κομμουνιστής εφαρμόζεις ότι σου λένε τα ξένα και ντόπια αφεντικά.
Και τα δύο καταστροφικά
Ετσι εξηγούνται τα ποσοστά του ΚΚΕ…

Μπιάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου