30.10.16

Όσοι έχασαν τον ύπνο τους…



Υποθέτω ότι κι εσείς χάσατε τον ύπνο σας ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού. Κι αν δεν σας πιάνει η βαλεριάνα, δεν χρειάζεται να πέσετε στα ύπουλα δίχτυα της χημείας. Μερικά μόνον εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από τη μεγάλη εκείνη ημέρα του ελληνισμού. Μπορείτε να ξεγελάσετε τις μακρόσυρτες ώρες της νύχτας μετρώντας Σκουρλέτηδες, Παππάδες και Κατρουγκάλους. Και προσοχή, όχι κλεφτά περάσματα απ’ το ψυγείο με τις υπόλοιπες πραλίνες.




Οσο για τον Φώτιο Φανούριο, μην ανησυχείτε. Στο υπερπλήρες κυβερνητικό θέατρο αυτός βολεύεται και με σκαμνάκι στον διάδρομο, αρκεί να μην εμποδίζει την ταξιθέτρια. Ολα κι όλα. Είναι ευγενής και διακριτικός ο άνθρωπος…



Και για να σοβαρευτούμε. Ποιοι ενδιαφέρονται για τον ανασχηματισμό εκτός από τους ενδιαφερομένους; Υποθέτω όσοι ενδιαφέρονταν και για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαίρεση του εκπροσώπου του κινήματος για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας, ο οποίος ανεχώρησε για τις άγονες εκτάσεις της πατρίδος του. Υπάρχει πάντα η αδελφή Ζανέτ, θα μου πείτε. Ποιοι ενδιαφέρονται για τον ανασχηματισμό μετά την πανωλεθρία με το Συμβούλιο της Επικρατείας; Και ποιοι ενδιαφέρονταν πριν; Ακόμη μία ακυρωμένη εκ των πραγμάτων πολιτική κίνηση του αρχηγού, ακόμη μία χάντρα στο κομπολόι της αποτυχίας.
Είναι τυχαίο ότι την ίδια ημέρα που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του κ. Παππά, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έρχεται στην Ελλάδα για να συζητήσει για το χρέος; Διόλου τυχαίο. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για διεθνή συνωμοσία. Μέρος της διεθνούς αυτής συνωμοσίας είναι και η αδυναμία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και η οργή των ελευθέρων επαγγελματιών. Αυτοί οι τελευταίοι βέβαια μετρούν για την Αριστερά όσο περίπου και οι εν Ελλάδι ιγκουάνες.
Κι αν δεν του βγήκαν όλ’ αυτά του αρχηγού, τότε τι του βγήκε; Μα θριάμβευσε στο συνέδριο όπου εξελέγη με ποσοστό Βορείου Κορέας. Ελέγχει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και το κόμμα, και όσο τα ελέγχει, αισθάνεται υγιής. Μόνον που στο συνέδριο, εκτός από τον ίδιο, θριάμβευσαν και οι 53 με τον Τσακαλώτο, και ο Σκουρλέτης και ο Φίλης, ο εμμονικός μπαϊρακτάρης του διαφωτισμού. Και όσοι υποστηρίζουν ότι οι Συριζανέλ είναι αρπαγμένοι από την εξουσία και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουν με τίποτε, ας θυμηθούν ότι, εκτός από τη βούληση, όσο υπεράνθρωπος κι αν είσαι, υπάρχει κι ένα πραγματάκι που λέγεται πραγματικότητα. Κι όταν κάθε πολιτική κίνηση πέφτει στο κενό και κάνει και πλαφ, ακόμη κι αν δεν έχει νερό, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Είναι λογικό ότι, αν ο αρχηγός δεν θέλει να τον περιφέρουν νεκρό στον θρόνο του, σαν τον παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη, κάποια στιγμή στο μάλλον κοντινό μέλλον θα καταφύγει στις κάλπες. Αν θέλει να επιζήσει πολιτικά, αν θέλει να παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης και, το κυριότερο, αν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικού χάους ως μαοϊκός που είναι και να πει για ακόμη μία φορά: «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Αυτό είναι το λογικό, θα μου πείτε. Και στη ζωή δεν είναι όλα λογικά.
Η άλλη λύση που του απομένει είναι να βάλει τον κ. Παππά στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει να κηρυχθούν οι εκλογές αντισυνταγματικές.

Τάκης Θεοδωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου