2.11.16

Πολύδωρας: Για γέλια και για κλάματα…



Η πρόταση Α. Τσίπρα για τον πρόεδρο του ΕΣΡ σόκαρε πολλούς, θύμωσε ακόμα περισσότερους, αλλά κυρίως προκάλεσε γέλια. Πολλά γέλια...



 
Ο πάντα θαλερός και με (ύποπτο) "κορακί" μαλλί Βύρων Πολύδωρας, διεκδικεί μια μικρή θέση στα "Ευτράπελα Παραλειπόμενα" της κοινοβουλευτικής μας ιστορίας. Είναι ο πρόεδρος της Βουλής που με θητεία μόλις 24 ωρών, πρόλαβε και διόρισε την κόρη του μετακλητή υπάλληλο. Είναι ο μοναδικός βουλευτής που πρότεινε δημοσίως, πριν αναγκαστεί να τα μαζέψει, τη συνεργασία της ΝΔ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής... 


Η κατακραυγή που ακολούθησε τον διορισμό της Μαργαρίτας Πολύδωρα στην Βουλή δεν πτόησε τον "ευπατρίδη" πολιτικό. Άλλωστε είχε προηγηθεί ο διορισμός αμφοτέρων των θυγατέρων του στο πολιτικό του γραφείο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για να "εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία" όπως δήλωνε ο ευτυχής μπαμπάς. (Με το αζημίωτο φυσικά)
Τι σημασία έχει; "Η Ιστορία έγραψε πως Πρόεδρος της Ι.Δ περιόδου της Βουλής των Ελλήνων υπήρξε ο Βύρων Πολύδωρας". (Τα λόγια είναι του Βύρωνος, όχι της Ιστορίας).
Μετά το πρώτο σοκ έρχεται ο θυμός. Ο θυμός για την αβάσταχτη ελαφρότητα του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του συνόλου της πολιτικής μας ζωής. ( Γιατί ο "στρατηγός άνεμος" ήταν υπουργός του Κώστα Καραμανλή και επελέγη από τον Αντώνη Σαμαρά για την έστω -εξαιρετικά βραχύβια θητεία -στο προεδρείο της Βουλής. Για να μην ξεχνιόμαστε...).
Ο θυμός, για την επιλογή ενός συνωμοσιολόγου ακροδεξιού πολιτικού (πιο ακροδεξιός δεν γίνεται) για να τεθεί επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Όλοι θυμούνται την υπόθεση της " ζαρντινιέρας" από τους κατά τον Βύρωνα Πολύδωρα "Πραίτορες" αστυνομικούς! Οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει όμως ότι ο κύριος Πολύδωρας έμεινε έξω από την πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, επειδή ζήτησε την απόλυση 10 χιλιάδων υπαλλήλων για να μπουν "τα δικά μας παιδιά". 



Ο σημερινός κόσμος για τον Βύρωνα Πολύδωρα είναι ένας κόσμος παρακμής, παραδομένος στις υλικές απολαύσεις και την τρυφηλότητα, απομακρυσμένος από το Πνεύμα και την Ηθική, όπου τον παγκοσμιοποιημένο πλανήτη, διαφεντεύουν απρόσωποι και σκοτεινοί καπιταλιστικοί οργανισμοί, με συνέπεια να κινδυνεύουν τα Έθνη, η Γλώσσα και η Θρησκεία. (Δεν θυμίζει πολύ την Γερμανία του μεσοπολέμου;)
Γι’ αυτό και ο Βύρων δίνει μάχη κατά του κοσμοπολιτισμού που "κιβδηλεύει την ψυχή των νέων" (θυμάστε ποιοι άλλοι κατήγγειλαν τον κοσμοπολιτισμό… Μόνο οι Εβραίοι λείπουν). Ο Βύρων δίνει μάχη "για να μην περάσει η λεγόμενη φωνητική γραφή και το λατινικό αλφάβητο" (μια ακόμα απόδειξη ότι όντως μας ψεκάζουν) αλλά και για να μιλάμε ελληνικά. Γιατί έχει όπως καταγγέλλει με στεντόρεια φωνή, " δεν πρέπει να μιλάμε ελληνικά, ούτε να σκεφτόμαστε έτσι. Μόνο greeklish". (Τώρα ποιο άγνωστο κέντρο "τραβάει ζόρι" αν μιλάμε ή όχι ελληνικά και γιατί, ομολογώ δεν το γνωρίζω).Ο Βύρων δίνει μάχη ακόμα για την διδασκαλία των θρησκευτικών "που είναι η μόνη διέξοδος από την χρηματοπιστωτική παγκοσμιοποίηση" (!!!) αλλά και για την σωτηρία του Έθνους Κράτους ώστε "να μην κάνει κουμάντο στην Ελλάδα κάποιο ευρωπαϊκό apparatus". (Και όλα αυτά τα κάνει σχεδόν με το ζόρι. Για μας μόνο. Ποινή εκτίει...)
Αν κάποιοι θεωρούν ότι υπερβάλω, μεταφέρω το σχόλιο του Βύρωνα, την επόμενη της σφαγής στο Bataclan στο Παρίσι, από τους τζιχαντιστές. Με αφορμή την δήλωση ενός Γάλλου διανοούμενου ότι οι Γάλλοι "αγαπούν τη ζωή, το σεξ, το φαγητό, το γέλιο, το παιχνίδι, το βιβλίο" ( υποθέτω όλοι Γάλλοι είμαστε...) σε αντιδιαστολή με το μίσος των φανατικών μουσουλμάνων για την ζωή και τις απολαύσεις της, ο Βύρων Πολύδωρας γράφει: " δεν συνεχίζω γιατί το κείμενο γίνεται άσεμνο και χυδαίο, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να θεωρηθεί νομιμοποίηση της δράσης των τζιχαντιστών, ως τιμητών και εκκαθαριστών της κραιπάλης και του έκφυλου βίου των Δυτικών... ( Αλλαχού Ακ-Μπαιρον η μου φαίνεται;)

Μανώλης Καψής 

Υ.Γ  Εφόσον τελικά η πρόταση Πολύδωρα για το ΕΣΡ "δεν έκατσε" προτείνω στον κ. Παππά να τον κρατήσει εφεδρεία για οικονομικό πόστο. Έχει σαφή άποψη και καλή γνώση των οικονομικών. Να πως περιγράφει την διεθνή οικονομική κρίση του 2008 που λίγο έλειψε να ρίξει τον δυτικό κόσμο σε μια νέα "Μεγάλη Ύφεση" ανάλογης του 1929. "Το 2008 τα διεθνή τραπεζικά κέντρα χτύπησαν ανοιχτά - κανείς δεν έμαθε ποτέ, πως και γιατί χτυπούν -κλείνοντας την στρόφιγγα του δανεισμού με το πρόσχημα της χρεοκοπίας της Lehmann brothers"...

Υ.Γ2 Και ένα ξεχασμένο παραλειπόμενο από το πολιτικό ρεπορτάζ, για την περίφημη "σχέση" του Βύρωνα με τον Κώστα Καραμανλή. Στην πρώτη μεγάλη μάχη για την υπερνομαρχία Αττικής, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αρχίζει να νιώθει πλέον την πίεση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου,  ο τότε Πρωθυπουργός επιλέγει τον Βύρωνα Πολύδωρα για υποψήφιο. Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει από την πλευρά του το ισχυρό χαρτί της Φώφης Γεννηματά. Μόλις μαθαίνει τα νέα, ο Βύρων σπεύδει στη Ρηγίλλης (εκεί ήταν ακόμα το γραφείο του Προέδρου) και γονυπετής- όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες- εκλιπαρεί να αποσυρθεί από υποψήφιος, γιατί τα παιδιά του δεν θ’ αντέξουν την πολιτική ήττα. Το αίτημα του γίνεται με τα πολλά δεκτό και ανακοινώνεται υποψήφιος ο Γιάννης Τζαννετάκος. Με τα γνωστά αποτελέσματα.. Μια "απόσυρση" που ο Κώστας Καραμανλής δεν ξέχασε ποτέ.. (Ούτε ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου