9.11.16

Η νίκη Τραμπ και οι επιπτώσεις της για την Ελλάδα…



Η επικράτηση του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, επηρεάζει χωρίς αμφιβολία τη ζωή και του τελευταίου πολίτη του πλανήτη.




Από τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομία, οι διεθνείς σχέσεις ακόμα και η πολιτική για το κλίμα. Οι επιπτώσεις αυτές, θα έχουν αναπόφευκτα επιπτώσεις στη ζωή και του τελευταίου Έλληνα πολίτη...



Οι  θέσεις Trump για την Ελλάδα.
Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, δεν έχει αναφερθεί εξειδικευμένα στην Ελλάδα. Έχει χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή σε ομιλίες του, αλλά δεν έχει πάρει θέση στα Εθνικά μας θέματα όπως πχ. τα Σκόπια, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν θέση και ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λύσει η Γερμανία.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουμε στην  Ελλάδα η ομογένεια στήριξε μαζικά τον Trump, γεγονός που έχει την σημασία του για το μέλλον.
Η πολιτική της  κυβέρνησης Τσίπρα στις Αμερικανικές εκλογές.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός λόγω της γενικότερης άγνοιας του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, προσέδεσε την Πατρίδα μας στο άρμα της Χίλαρυ Κλίντον. Κατά την παλαιότερη επίσκεψη του στις ΗΠΑ είχε προσλάβει τον σύζυγο της κας. Κλίντον για να τον παρουσιάσει στο Αμερικανικό επενδυτικό κοινό.
Άρα έστω και εμμέσως ο κ. Τσίπρας χρηματοδότησε την προεκλογική καμπάνια της αντιπάλου του νέου Αμερικανού Προέδρου.
Ο κ. Τσίπρας, πιστεύοντας ανοήτως ότι στις εκλογές θα επικρατούσε η κα Χίλαρυ Κλίντον, προσκάλεσε τον  κ. Ομπάμα στην Ελλάδα μια εβδομάδα μετά τις αμερικανικές εκλογές πιστεύοντας ότι αυτό θα ωφελήσει την κυβέρνηση του στο θέμα του χρέους.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Ομπάμα, στήριξε όσο κανείς άλλος την υποψηφιότητα της Χίλαρυ Κλίντον.
Συμπεράσματα
Λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεση Trump να μην ανακατευτεί στις ελληνικές υποθέσεις, αλλά και την απροκάλυπτη υποστήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα στην αντίπαλο του νέου Αμερικάνου Προέδρου, είναι εύκολα αντιληπτό το γεγονός ότι η υποστήριξη στις Ελληνικές θέσεις τελείωσε.
Οι Αμερικάνοι μας παραδίδουν και επισήμως στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας με ότι σημαίνει αυτό κυρίως στο θέμα του χρέους και στην συμπεριφορά του ΔΝΤ.
Στα εθνικά θέματα ας ελπίσουμε ότι στο εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Αμερικάνου Προέδρου, θα υπερισχύσει η δηλωμένη αντιπάθεια του προς τον μουσουλμανικό κόσμο (άρα και προς την Τουρκία), σε σχέση με  την ενόχληση του για την απροκάλυπτη στήριξη της Χίλαρυ Κλίντον από τους σημερινούς κυβερνώντες την Ελλάδα.

Γιώργος Τέσσης
Loutraki Blog

Υ.Γ. Δεν θεωρώ άξιο σχολιασμού ότι άνθρωποι που στήριξαν Τσίπρα, Καμμένο, Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου, να μιλούν για ανωριμότητα του Αμερικανικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου