20.12.16

Η Σουηδία ανησυχεί για εισβολή της … Ρωσίας!



Το τελευταίο διάστημα , η φιλειρηνική, οικονομικά ισχυρή, πολιτισμένη και  «σοσιαλδημοκρατική» Σουηδία ζει υπό τους ήχους των τυμπάνων του πολέμου! Κι αυτό επειδή, άκουσον άκουσον,  ανησυχεί για μια εισβολή από την Ρωσία του Πούτιν!




Η ανησυχία αυτή προκύπτει από μια σειρά παραβιάσεων του σουηδικού εναέριου χώρου από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, και των εθνικών της υδάτων από μυστηριώδη ρωσικά υποβρύχια…


Εκτός των παραπάνω, είχαμε και μια περίεργη δήλωση του Ρώσου πρέσβη Victor Tatarintsev στη Στοκχόλμη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι η Μόσχα δεν έχει ειδικά στρατιωτικά σχέδια για επίθεση εναντίον της Σουηδίας, και των Gotland, Karlshamn, και Slite»!!!! Τρεις κρίσιμες  στρατηγικές τοποθεσίες της Σουηδίας, δηλαδή.
Σύμφωνα με το  Local, ο πρέσβης μίλησε στα σουηδικά, και άρα πιθανό να διατύπωσε λάθος τις απόψεις του ή να παρερμηνεύθηκαν, αφού λίγο αργότερα επανόρθωσε λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εισβολής στη Σουηδία… οι Σουηδοί μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι».
Άσχετα όμως από την δεύτερη και καθησυχαστική του δήλωση, οι Σουηδοί όχι μόνο επαγρυπνούν, αλλά επανέρχονται στο δόγμα Ολικής Άμυνας που ίσχυε στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, και δίνουν οδηγίες στις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση απέναντι στο ενδεχόμενο ρωσικής επίθεσης. Οι οδηγίες αυτές συμπεριλαμβάνουν το στήσιμο κέντρων επιχειρήσεων σε υπόγεια καταφύγια, την εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού (σειρήνες), κλπ.
Τέλος, αν και η άποψη τη σουηδικής «εθνοφυλακής» είναι ότι μάλλον δεν θα γίνει τίποτα, εντούτοις το υπουργείο Άμυνας έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τις στρατιωτικές μονάδες στη νήσο Gotland της Βαλτικής. Όπως είπε ένας από τους αρμόδιους αξιωματούχους, «οι συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή μας έχουν χειροτερέψει, και άρα θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι απέναντι στο ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής…».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου