7.12.16

Η Οξφόρδη, ο χασοδίκης, και ο … Λαπαβίτσας!



Θυμόσαστε αυτό εδώ το  άρθρο, σύμφωνα με το οποίο τα βρετανικά πανεπιστήμια σκορπίζουν μιζέρια στον πλανήτη; Ε λοιπόν, τώρα προκύπτει ότι σκορπίζουν και επαγγελματικές αποτυχίες! Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.




Ως γνωστόν η χώρα μας είναι γεμάτη από δικηγόρους, αφού και η κουτσή Μαρία μπαίνει πανεύκολα στη νομική, την οποία τελειώνει ότι και να γίνει, ακόμη κι αν περάσουν δεκαετίες. Στη συνέχεια παίρνει και ένα δυο μάστερ (δι’ αλληλογραφίας) από αγγλικό πανεπιστήμιο, και ποιος την πιάνει; Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δικηγόροι να τρέχουν και να μη φτάνουν, προκειμένου να βγάλουν έστω ένα πενιχρό χαρτζιλίκι. Όσο για τις αίθουσες των ακροατηρίων, οι περισσότεροι τις βλέπουν μόνο στο σινεμά…



Και τι κάνουν οι χιλιάδες απόφοιτοι της νομικής για να επιβιώσουν; Δικηγορούν μήπως; Μπα… στελεχώνουν το δημόσιο, ή τρυπώνουν σε καμιά τράπεζα κλπ ως νομικοί σύμβουλοι, μπας και δουν κανέναν μισθό να πέφτει. Διότι αν περιμένουν να γίνουν Κούγιες, ζήτω που κάηκαν… Εκτός κι αν πάρουν εργολαβία την υπεράσπιση των μπαχαλάκηδων, και έχουν κάθε μέρα δουλειά, και σταθερό εισόδημα, στήνοντας αντίσκηνο έξω από τη ΓΑΔΑ, και καταγγέλλοντας την «ναζιστική» αστυνομία… αν και με τον Τόσκα στα πράγματα, τα ΜΑΤ ουσιαστικά έχουν καταργηθεί λόγω ακινησίας.
Στην Αγγλία όμως, ένας από εκείνους τους περίφημους ambulance chasers, που αλλιώς περίμενε το δικηγοριλίκι κι αλλιώς το βρήκε, αντί να γραφτεί σε κανένα κόμμα μπας και διοριστεί μετακλητός σύμβουλος, ή αντ’ αυτού πρωθυπουργός (θα μου πείτε είναι overqualified, ενώ αν ήταν pole dancer…) σε κανένα Λέστερ, τι έκανε; Μήνυσε το πανεπιστήμιο που του έδωσε το πτυχίο, επειδή η εκπαίδευση, λέει, που του παρείχε, ήταν ελλιπής, και γι αυτό απέτυχε στην δικηγορική του καριέρα! Και μάλιστα ποιο πανεπιστήμιο; Το έγκριτο, από κάθε πλευρά, πανεπιστήμιο της Οξφόρδης! Όπως λοιπόν ισχυρίζεται ο αποτυχημένος αυτός χασοδίκης, η νομική σχολή από την οποία αποφοίτησε ήταν «του κώλου», γι αυτό και της κάνει αγωγή ζητώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, $1.27 εκατομμύρια για διαφυγόντα κέρδη!
Άλλο τσακάλι!
Σύμφωνα με το American Lawyer, ο Faiz Siddiqui πήρε το πτυχίο του (στην ιστορία) το 2000, και αργότερα μπήκε στη νομική σχολή της Οξφόρδης. Όλα πήγαν καλά, μέχρι που αποφοίτησε και ξεκίνησε την μάχιμη (λέμε τώρα) δικηγορία, οπότε και έφαγε τα μούτρα του. Ο 38χρονος σήμερα loser όμως δεν το βάζει κάτω, αρνείται να αποδεχτεί την δικηγορική του ανεπάρκεια, και ρίχνει όλο το φταίξιμο, όχι στον κακό καπιταλισμό (όπως θα έκαναν οι δικοί μας), αλλά στο πανεπιστήμιο της  Οξφόρδης, το οποίο κατηγορεί για την «βαρετή» και «ανεπαρκή» εκπαίδευση που του παρείχε.
Πιο συγκεκριμένα, ο Siddiqui κατηγορεί το πανεπιστήμιο για ένα μάθημα «ινδικής αυτοκρατορικής ιστορίας», που αναγκάστηκε να πάρει στο τελευταίο έτος, και στο οποίο τόσο αυτός όσο και άλλοι συμφοιτητές του πήραν ιδιαίτερα χαμηλούς βαθμούς εξαιτίας της προβληματικής, όπως λέει, διδασκαλίας του.
Από την πλευρά του το πανεπιστήμιο αναγνωρίζει ότι υπήρχαν κάποια μικροπροβλήματα με το συγκεκριμένο μάθημα, αφού το μισό προσωπικό του τμήματος Ασιατικών Σπουδών είχε άδεια εκείνο το διάστημα!!!!! Ο απογοητευμένος Siddiqui όμως επιμένει ότι το μάθημα αυτό φταίει για τα επαγγελματικά χάλια του, και όχι μόνο ο χαμηλός βαθμός που πήρε, αλλά και το γεγονός ότι από τότε πάσχει από κατάθλιψη και αϋπνίες! Μάλιστα, όπως υπολόγισε, έχει χάσει τουλάχιστον $1.27 εκατομμύρια από το εισόδημά που θα έπρεπε να έχει όλο αυτό τον καιρό, εξαιτίας της σχολής που του έδωσε το πτυχίο.
Το πανεπιστήμιο, διά των δικηγόρων του, προσπάθησε να απορριφθεί η αγωγή, όμως ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση έκρινε ότι υπάρχει όντως θέμα, και όρισε δικάσιμο… Αν τυχόν κερδίσει την δίκη ο εν λόγω χασοδίκης θα είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην καριέρα του, αλλά και πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο,  που θα αναγνωριστεί δικαστικά η αρνητική επίπτωση μιας κακής βαθμολογίας στην επαγγελματική σταδιοδρομία κάποιου… Οπότε ανοίγει ο δρόμος και για την δικαστική δικαίωση όλων των στούρνων ανά τον κόσμο…

Strange Attractor

ΥΓ- Στο School of  Oriental and African Studies της Οξφόρδης, νομίζω πως «διδάσκει» και ο δικός μας Λαπαβίτσας, ο λαϊκός αγωνιστής! Αυτός κι αν δεν βρίσκεται σε μόνιμη άδεια από τη σημαία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου