24.12.16

Οι ανθρώπινες ψυχές ως προεκλογικές οβίδες του Τσίπρα…



Περιστοιχισμένος από ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ο κύριος Τσίπρας συνέδεσε το προσφυγικό με τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιχειρώντας να δείξει ότι δεν είναι τα οικονομικά το άλφα και το ωμέγα. «Εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας – είπε- σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους … όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός, δεν θα το καταφέρουνε».



Μας θύμισε τότε που διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση της χώρας και είχε μιαν ετοιμοπαράδοτη λύση για τα πάντα…



Όταν ανέλαβαν την εξουσία, ανάμεσα στα απίθανα που έλεγαν και στα μηδενικά που έπραξαν οι «ριζοσπάστες» κυβερνητικοί , ήταν και το κάλεσμα προς τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντάς την σαν χώρα-πρότυπο για να δέχεται ανθρώπινες ψυχές. Η υπουργός κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου έδωσε πρώτη το δικό της ρεσιτάλ, και έζησε την δική της μεγάλη στιγμή στην ιστορία «Έχουμε χώρο», διαλαλούσε και διαφήμιζε: «Οι διάδρομοι των υπουργείων είναι άδειοι¨ εκεί θα τους βάλουμε»… Άνοιξαν την Αμυγδαλέζα, κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών- προσφύγων, κι όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους όπου «λιάζονταν» χύμα ,ενώ στον ελεύθερο τους χρόνο έκαναν μαγικά και εξαφανίζονταν!
Από τότε, στην «ριζοσπαστική» Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου, δεν υπάρχουν «φυλακές ψυχών» (όπου σιτίζονται , είναι υπό έλεγχο και έχουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής). Οι ανθρώπινες ψυχές έχουν πια μόνο απεριόριστα δικαιώματα: Να επιλέγει ο καθένας τι θα κάνει, να κυκλοφορεί δίχως χαρτιά, δίχως προοπτική, να κατασκηνώνει όπου θέλει ελεύθερα, να μην υπόκειται σε κανέναν έλεγχο των αρχών και του κράτους, να βιώνει ένα κόσμο δίχως …σύνορα. Καμιά ταυτοποίηση, καμιά βοήθεια.
Στην ουσία, η κυβέρνηση δια του τωρινού υπουργού κύριου Μουζάλα και των βοηθών του Κυρίτση, Φλαμπουράρη κλπ ( αποτελούν Συμβούλιο με Πρόεδρο τον πρωθυπουργό, μην το ξεχνάμε), με το ανθρώπινο πρόσωπο της, κοιτά να είναι εντάξει με τις διακηρύξεις της, να καλύπτει τον αναρχοαυτόνομο πυρήνα της και τις βαριές της ιδεοληψίες, το θρησκόληπτο ψυχισμό της και οι μετανάστες … βρίσκουν μόνοι τους τη λύση με τους διακινητές και τους δουλεμπόρους…
Γιατί η Ελλάδα, πάνω από όλα, είναι ελεύθερη χώρα! Και αξιοπρεπής!
Κάπως έτσι προέκυψε το αίσχος των νησιών, της Ειδομένης, του Πειραιά, ολόκληρης της επικράτειας. Θα διαλύσουν ολόκληρη τη χώρα, πεθαίνουν προσφυγόπουλα από το κρύο, καίγονται άνθρωποι από ατυχήματα στους καταυλισμούς και εξακολουθούν να κάνουν δηλώσεις ουμανιστικού περιεχομένου και εναντίον της Ευρώπης, που ζητά τήρηση των κανόνων, ταυτοποιήσεις, ελέγχους και κυρίως στοιχειώδη σοβαρότητα.
Είναι προφανές ότι γύρω από το μεταναστευτικό έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση με πακτωλό χρημάτων στην οποία συμμετέχουν από δουλεμπόρους έως ΜΚΟ. Βγαίνουν τρελά φράγκα από παντού, από τους καταυλισμούς, από τις σκηνές, απ’ τα τρόφιμα, από τους εθελοντές, απ’ όπου βάλει ο νους του ανθρώπου, κυρίως όμως από την χρυσοφόρα απουσία του κράτους.
Αλλά, ο κύριος Τσίπρας δεν βλέπει όλα αυτά, βλέπει τι μπορούν και τι δεν μπορούν να λύσουν οι Ευρωπαίοι που «δεν διαθέτουν πλεόνασμα ψυχής» … όπως εμείς!

Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου