20.12.16

Για το χάος στη Βενεζουέλα φταίει ο κακός… Ομπάμα!



Εδώ και μέρες στη Βενεζουέλα γίνεται ο κακός χαμός. Στους δρόμους των πόλεων σημειώνονται αψιμαχίες, συγκρούσεις, ακόμη και αιματηρές μάχες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ καθημερινά συμβαίνουν και λεηλασίες καταστημάτων.




Και όλα αυτά εξαιτίας της αψυχολόγητης απόφασης του «λατρεμένου ηγέτη» Νικολά Μαδούρο, να ακυρώσει και να θέσει εκτός κυκλοφορίας το πιο διαδεδομένο χαρτονόμισμα της χώρας, εκείνο των 100 Μπολιβάρ.



Σύμφωνα όμως με τον Μαδούρο, αυτή του η απόφαση αποτελεί έναν οικονομικό θρίαμβο απέναντι στους εχθρούς του έθνους! Άσχετα αν την ώρα που τα λέει αυτά, υπάρχουν μέχρι και νεκροί στους δρόμους του Καράκας λόγω των βίαιων ταραχών που έχουν ξεσπάσει στο κέντρο και στις γειτονιές.
Σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα, ο λαοπρόβλητος Μαδούρο ανακοίνωσε (χωρίς να κοκκινίζει) ότι η μελετημένη απόφασή του γέμισε τις τράπεζες με πολλαπλώς απαραίτητο και πολύτιμο συνάλλαγμα, σε μια προσπάθεια των πολιτών να ξεφορτωθούν το άχρηστο πλέον χαρτονόμισμα, ενώ παράλληλα έβαλε τέρμα στην ξενοκίνητη μαύρη αγορά συναλλάγματος, που απλά βοηθούσε το «εγκληματικό» αμερικανικό δολάριο εις βάρος της ντόπιας οικονομίας!
Όλα αυτά γίνονται επειδή έτσι στα ξαφνικά, πριν από μια εβδομάδα, η κυβέρνηση του Μαδούρο αποφάσισε να καταργήσει τα χαρτονομίσματα των 100 Μπολιβάρ, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε ουρές στις τράπεζες προκειμένου να τα ανταλλάξουν, αφού μέχρι τώρα τα κρατούσαν φυλαγμένα στο σπίτι τους, ενώ ήδη η αξία τους έπεσε σε μερικά μόνο αμερικανικά σεντς το καθένα.
Πάντως, βλέποντας το χάος που προκάλεσε, ο Μαδούρο έκανε λίγο πίσω το Σάββατο, ανακοινώνοντας ότι τα εν λόγω χαρτονομίσματα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου του 2017. Όσο για την σκληρή βία που ξέσπασε λόγω της απόφασής του, για αυτήν φταίει το «μακάβριο σχέδιο» που έχει για την Βενεζουέλα ο … Ομπάμα!
Όπως είπε ο θρυλικός φίλος του λαού Μαδούρο, ο διαβολικός Ομπάμα θέλει να βγουν τα χαρτονομίσματα από την χώρα, και να τα μαζέψουν οι Αμερικάνοι, για να τα πουλήσουν με το κιλό ως χαρτοπολτό, και για να υπονομεύσουν παράλληλα την σοσιαλιστική οικονομία της χώρας φάρου της παγκόσμιας επανάστασης… ταρατατζουμ! Ήταν, λέει, το τελικό χτύπημα του Ομπάμα, πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, για να αφήσει πίσω του χάος, φτώχεια, και κοινωνικές συγκρούσεις στην εχθρό του Βενεζουέλα. Ευτυχώς όμως το πρόλαβε, και τώρα ποιος την πιάνει την Βενζουέλα…
Δεν ξέρω αν ο Αλέξης έστειλε κανένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα για όλα όσα συμβαίνουν εκεί, αλλά είμαι σίγουρος πως οι σύμβουλοί του θα πανηγυρίζουν, που τουλάχιστον στο Καράκας, ο λαός είναι πραγματικά στην εξουσία… Άντε και στα δικά μας!

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου