15.12.16

"Σαμαράς" θα λέτε και θα κλαίτε…



«Εκτός από την εκδίκηση και η δικαίωση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο». Αυτή η φράση βρίσκεται από χθες στα χείλη πολλών βουλευτών της ΝΔ, μετά από τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι ο Σόιμπλε "έριξε" τον Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν μπορούσε να περάσει το τρίτο μνημόνιο.




Φυσικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκτησε ξαφνικά αξιοπιστία για τους νεοδημοκράτες βουλευτές, όμως οι δηλώσεις του δίνουν μια καλή ευκαιρία για να υποστηρίξουν οι βουλευτές που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, ότι οι ξένοι ήταν αυτοί που τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του κ. Σαμαρά και επί της ουσίας τον οδήγησαν στο να απολέσει την πρωθυπουργία...



Στις συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες τα στόματα έχουν ξανά ανοίξει και η επιχειρηματολογία που αρθρώνεται συνοψίζεται στο σκεπτικό ότι «η άρνηση Σαμαρά να αποδεχτεί το υπερταμείο αλλά και η μη δυνατότητα, λόγω της κανονικότητας που υπήρχε στην οικονομία, να γίνει εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κατά συνέπεια ελεγχόμενος αφελληνισμός τους, ήταν οι δυο βασικοί λόγοι για το "άδειασμα" προς την κυβέρνηση που οδήγησε τελικά στην πτώση της».
Όπως θυμούνται υπουργοί που έζησαν από πολύ κοντά όλες τις εξελίξεις «μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου το κλίμα άλλαξε άρδην. Ο μόνος σύμμαχος μας παρέμεινε η Κομισιόν, ενώ οι άλλες πλευρές κάθε μέρα μας ζητούσαν και κάτι άλλο με προφανή σκοπό να μην κλείσει ποτέ η πέμπτη αξιολόγηση και άρα να πέσει η κυβέρνηση».
«Δεν ξέρουμε αν αυτό ήταν σχεδιασμός του Σόιμπλε ή κάτι ευρύτερο πάντως τα γεγονότα είναι δεδομένα» προσθέτουν.
Ο τέως πρωθυπουργός που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, μετά από τη δήλωση Βαρουφάκη και προς το παρόν έχει επιλέξει να μην αντιδράσει ούτε καν μέσω συνεργατών του.
Βουλευτές όμως που απηχούν τις απόψεις του περιμένουν με ενδιαφέρον αν θα υπάρχει αντίδραση από τον κ. Σόιμπλε ή δήλωση διάψευσης των όσων είπε ο κ. Βαρουφάκης.
Φυσικά το όλο θέμα δεν αφήνει εκτός κάδρου τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής προσκείμενη στον πρώην πρωθυπουργό, δήλωσε χθες το βράδυ ότι όσοι καταψήφισαν τον Σταύρο Δήμα στη Βουλή εμμέσως βοήθησαν το σχέδιο Σόιμπλε, αν όντως υπήρξε και είναι αληθείς οι δηλώσεις Βαρουφάκη.
Μάλιστα προχώρησε ακόμα περισσότερο λέγοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση οι ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν πια εθνικές διαστάσεις. Σε κάθε περίπτωση ηθελημένα ή μη ο Γιάνης Βαρουφάκης με τις δηλώσεις του βάζει ξανά στο παιχνίδι τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου