27.1.16

Lullaby...

The Cure




Ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα...



Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης με τα μέτρα που έχει προτείνει η ίδια, πόσο μάλλον που οι δανειστές θα απαιτήσουν και επιπλέον μέτρα τα οποία, θα πλήξουν αυτό που η ίδια νομίζει ως τελευταίο της ανάχωμα: το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.




Με σχολαστική ακρίβεια από ένα μείγμα άγνοιας, ιδεοληψιών και συνειδητής εξαπάτησης, με στόχο τη νομή της εξουσίας και των προνομίων της,  η σημερινή κυβέρνηση και το συνονθύλευμα που την έφερε στην εξουσία, έχει σφραγίσει κάθε διέξοδο διαφυγής και βαδίζει στο βέβαιο όλεθρο.
Ο κίνδυνος να συμπαρασύρει μαζί τη χώρα είναι μεγάλος. Η στήλη έχει επισημάνει από πολύ νωρίς πως η κυβέρνηση της αριστεράς θα επιφέρει στη χώρα τη μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον πόλεμο. Οι εξελίξεις δυστυχώς την επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής…

Πλούσιοι και Φτωχοί: Ο επικίνδυνος διχασμός…



Η ρητορική του διαχωρισμού σε πλούσιους και φτωχούς, η προσπάθεια δήθεν να αποκτήσει ταξική συνείδηση ο άνεργος ή ο χαμηλόμισθος εργαζόμενος, είναι εξόχως επικίνδυνα πειράματα. Η ελληνική κοινωνία διαιρείται ξανά στους έχοντες και στους κατέχοντες πλούτο και εισόδημα.




Οι λόγοι του πρωθυπουργού και η ρητορική υπουργών και βουλευτών στα κανάλια, δείχνουν το υλικό της μετάλλαξης: Ο ΣΥΡΙΖΑ από φορέας ελπίδας έγινε φορέας διαχείρισης. Από Κόμμα έγινε Κράτος. Από ριζοσπαστική αριστερά προσπαθεί να ενδυθεί τον μανδύα της σοσιαλδημοκρατίας…

Ο Στάλιν ζει!



Θέλετε να μοιάζετε στον Στάλιν; Τώρα υπάρχει εφαρμογή και γι αυτό. Το νέο app MSQRD κάνει τις σέλφις σας να μοιάζουν με κουνελάκι, με ζόμπι, ή με κάποιον μεγαλομανή μαζικό δολοφόνο δικτάτορα. Και αν κρίνουμε από την δημοφιλία της εν λόγω εφαρμογής στη Ρωσία, κατάφερε να πιάσει τον εθνικό παλμό. Ο Στάλιν επέστρεψε!




Πάνε οι εποχές που το τότε ηγέτης της ΕΣΣΔ Κρούτσοφ αποσταλινοποιούσε επιμελώς την σοβιετική ζωή. Το 2015, η αναγεννημένη λατρεία της προσωπικότητας του στυγνού δικτάτορα επανέκαμψε, και έπιασε κόκκινο…


Τι ο λαός, τι μη λαός…



 «Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο». «Ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου». Αντιθέτως, η μνήμη του είναι «ζωντανή» και δη «νωπή». Ο λαός έχει και «τόλμη» και έχει και «καρδιές».
Πρόλαβα να καταγράψω μερικά μόνον από τα σημεία που εμφανίσθηκε η λέξη «λαός» στην προχθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα. Είναι πολύ περισσότερα. Από τον λαό ξεκινούσαν όλα και στον λαό κατέληγαν όλα. Λογικό, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «με τον λαό». Κι αυτός έδωσε στον «ελληνικό λαό» τη δυνατότητα να απορρίψει το τελεσίγραφο των δανειστών στο δημοψήφισμα.



Ενα τμήμα του «λαού» φοράει γραβάτα, κατά τον κ. Κατρούγκαλο. Είναι οι δικηγόροι με τα «μπλοκάκια» και οι γραβάτες τους είναι φτηνές, συνθετικές και με λαστιχάκι. Δεν πρέπει, επ’ ουδενί να συγχέονται με τους άλλους που φορούν Αρμάνι και δεν είναι λαός…


Ανοιχτή επιστολή προς την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία!



Αξιότιμοι κύριοι ψυχίατροι, ζητάμε την τοποθέτησή σας, ούτως ώστε να εξηγηθεί επαρκώς από την πλευρά της επιστήμης, το φαινόμενο που σας περιγράφουμε : 
Πως λέγεται το σύνδρομο που ένας Πρωθυπουργός κατηγορεί την Αντιπολίτευση για μείωση του ΑΕΠ κατά 25% σε 5 χρόνια, όταν ο ίδιος το μείωσε σε 7% σε ένα μόνο χρόνο; (αν μείνει 5 χρόνια 5x7=35% θα το μειώσει, κατά τα άλλα φταίει η Αντιπολίτευση).




Πως λέγεται το σύνδρομο που πανηγυρίζει ένας Πρωθυπουργός τον πρώτο χρόνο του στην εξουσία, με καμιά διάθεση αυτοκριτικής, απολογισμού, σχεδιασμού και ενός συγνώμη τουλάχιστον;