31.3.16

Mother's Little Helper...

The Rolling Stones




Αυτές είναι οι επιτυχίες σου κε πρωθυπουργέ!



Βγαίνεις στο δρόμο και βλέπεις έναν ολόκληρο Λαό σε απελπισία. 
Βγαίνεις την νύχτα και βλέπεις μια ολόκληρη χώρα στο σκοτάδι. 
Βγαίνεις να μιλήσεις και όλοι έχουν ένα αχ στο στόμα. 
Βλέπουμε παιδιά με πτυχία και μεταπτυχιακά, να μην έχουν δουλειά και εσύ να επιβραβεύεις Καρανίκες. Είδαμε να αποκαλείς τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ αχρήστους. 




Είδαμε να υλοποιείς στο μέγιστο βαθμό αυτά που κατηγορούσες ως αντιπολίτευση, δηλαδή το "έρποντας και γλείφοντας αναρριχώμαι  στη ζωή".
Είδαμε να διορίζεις τα σόγια σου, τα σόγια των φίλων σου, τους συγγενείς μέχρι 6ου βαθμού, τις ερωμένες και τους εραστές (ασχέτων προαστίων)
Είδαμε τα νοσοκομεία να μην έχουν γάζες, αν ρωτήσεις οι παραγγελίες σε καθετήρες για φλέβες και ορούς έχουν τόσο τόσο κακής ποιότητας υλικό,  που κατεγράφη περιστατικό ότι αναγκάστηκαν να εγχειρήσουν το χέρι ασθενούς γιατί όταν έβγαλαν τον ορό έμεινε στη φλέβα ο καθετήρας…

Ιδανικοί αυτόχειρες…



Ο ιστορικός του μέλλοντος που θα εξετάζει τα τεκταινόμενα για την Ελλάδα (αν υπάρχει Ελλάδα στο μέλλον) της γενιάς μας, θα εκπλαγεί για το πώς καταφέραμε μέσα σε δέκα μόλις χρόνια να «αυτοδιαλυθούμε». Χωρίς πόλεμο, χωρίς εισβολή, χωρίς να μας βομβαρδίσουν. Έτσι απλά, από μόνοι μας.




Πως κατάφερε μια χώρα από τις 35 πιο πλούσιες του κόσμου, με ατέλειωτες παραλίες, ήλιο, και φύση,  μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ευρωζώνης, που οργάνωσε μεγαλειώδεις Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, και κέρδισε το Πανευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου… μια χώρα με τις περισσότερες Πόρσε Καγιέν (κατά κεφαλή) στην Ευρώπη, μια χώρα στην οποία οι περισσότεροι κάτοικοί της ήταν παίκτες στο χρηματιστήριο, και που άνοιγαν κάθε βράδυ χιλιάδες φιάλες (ακόμη και μαύρο Τζόνι) στα επίσης χιλιάδες σκυλάδικα της επικράτειας… πως αυτή η χώρα μέσα σε δέκα μόλις χρόνια «αυτοκτόνησε» συνειδητά, ψηφίζοντας ένα αριστερό ρεμπέτ ασκέρ, αποτελούμενο από διάφορα συμπλεγματικά αγράμματα ανθρωπάκια, που στην πλειοψηφία τους είναι προϊόντα ενός κομματικού σωλήνα, χωρίς καμιά εργασιακή εμπειρία, επαγγελματίες κομματόσκυλα δηλαδή, και που είθισται να μην πλένονται… Είναι σαν ο τρελός του χωριού να ψηφίστηκε για δήμαρχος.


Να μην είμαστε αφελείς. Δεν παραιτούνται!



Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι αυθόρμητες φωνές που ζητούν την παραίτηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι αλήθεια πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολλά και δυσεπίλυτα και η οποιαδήποτε λύση επιλεγεί έχει το πολιτικό της κόστος. Ακόμα χειρότερα, αν επικρατήσει η διαρκής μετάθεση των απαιτούμενων αποφάσεων για το μέλλον, τότε η σώρευση προβλημάτων θα οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη ακινησία.




Μπροστά στον κυκεώνα αυτών των προβλημάτων, οι κυβερνώντες το μόνον που δεν σκέφτονται είναι να παραιτηθούν. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Καμμία κυβέρνηση μετά τη Μεταπολίτευση δεν παραιτήθηκε, πλην αυτής του Γ. Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2011, όταν για λίγες ώρες είχε παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στον Σαμαρά…



Ο σπουδαίος ρόλος των Spetsnaz στη Συρία...



Ο στρατός που πρόσφατα ανακατέλαβε την Παλμύρα της Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλάμβανε στις τάξεις του δυνάμεις της Συρίας, του Ιράν, και της Χεζμπολάχ. Την Δευτέρα, Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως μια ακόμη ομάδα συμμετείχε στη μεγάλη νίκη: Οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, γνωστές ως Spetsnaz.




Ο ρωσικός στρατός πολεμάει στη Συρία εδώ και καιρό. Από τότε που ξεκίνησαν να συμμετέχουν στις χερσαίες επιχειρήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν πεζοναύτες για να διασφαλίσουν το λιμάνι κλειδί στην Ταρσό, αλλά και το αεροδρόμιο της Λατάκειας. Μέχρι σήμερα όμως, οι Spetsnaz επιχειρούσαν μακριά από την δημοσιότητα. Μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας, αυτό άλλαξε. Η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε επίσημα πως η πόλη απελευθερώθηκε με την βοήθεια των Spetsnaz και Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων…


Άρθρο γροθιά στο στομάχι για το «παραμάγαζο» στο κέντρο της Αθήνας!



Ρεπορτάζ – γροθιά στο στομάχι είναι εκείνο της Wall Street Journal για τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας με τους πρόσφυγες και τους δουλέμπορους που έχουν στήσει «παραμάγαζο» και εκμεταλλεύονται αθώες ψυχές. 




Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα με τα σύνορα πλέον να έχουν κλείσει και περίπου 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, οι λαθροδιακινητές αποτελούν την καλύτερη ελπίδα όσων εξ αυτών έχουν ακόμη κάποια μετρητά…