4.4.16

The Ballad of Bill Hubbard...

Roger Waters



Οι «ανοησίες» κι οι αναπόφευκτες εξελίξεις…



Όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο φαίνεται ότι η συζήτηση με αντικείμενο τη διαφθορά και τη διαπλοκή που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, πιθανότατα θα είναι το σημείο καμπής για την κυβέρνηση.
Δεν είναι μόνο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί προνομιακό του αντικείμενο, κατέφυγε σ’ αυτή για να «παίξει εντός έδρας» κι έχασε.




Δεν είναι μόνο ότι η καθημερινότητα τον διαψεύδει συνεχώς.
Το κυριότερο είναι ότι ξεκαθάρισε το τοπίο που θα πορευτούμε στο εγγύς μέλλον.
Το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για παραίτηση της κυβέρνησης κι εκλογές τη στιγμή που δεν μπορεί να τις επιβάλλει, μπορεί να φαίνεται άκαιρο αλλά δείχνει πλέον το πώς θα πορευτούν κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.

Ντίαρ Κριστίν, ντοντ πρέσουραϊζ δε Γκρίς!



Διάβαζα σήμερα το μεσημέρι ένα βιβλίο για το πώς λειτουργεί ο Λευκός Οίκος και μελάνιασα, αναλογιζόμενος το πώς λειτουργεί το… Μαξίμου του Αλέξη.
Θα μου πει κανείς πως άλλο η Αμερική άλλο η Ελλάδα. Μιλάμε για ανόμοια μεγέθη, άσχετα αν σε τυπικό επίπεδο και τα δυο είναι ισότιμα και κυρίαρχα κράτη, μέλη κοινών διεθνών οργανισμών, σύμμαχοι,  κλπ.




Ακούς λοιπόν ότι ο τάδε είναι σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, κι αμέσως πάει το μυαλό σου σε απόφοιτους του Χάρβαρντ, σε πολλαπλά πτυχία, σε εξειδικευμένα  Ph.D. και άλλες τέτοιες «αμερικανιές».
Και έρχεσαι στα δικά μας… στο τσίρκουλο δηλαδή του Σύριζα, όπου ακούς σύμβουλος του Τσίπρα κι αμέσως σε πιάνουν τα γέλια, αφού στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για κάποιον φυγόστρατο αιώνιο φοιτητή των ΤΕΙ Μεσολογγίου, με ποινικό μητρώο, και στην χειρότερη για τον ράπερ ή τον άλλο, τον γκόμενο της Σβίγγου. Είσαι αποτυχημένος λούζερ; Ο Σύριζα θα σε κάνει κυβερνητικό σύμβουλο, και τα σκυλιά δεμένα…


Live your myth in Greece…



Eίναι μια εικόνα πάρα πολύ επίμονη: Πρόσφυγες κάνουν μπάνιο στο λιμάνι του Πειραιά με έναν ενθουσιασμό που σου θυμίζει στιγμές στις Κυκλάδες. Βουτιές από ψηλά, παιδιά που σκαρφαλώνουν στα βραχάκια, μανάδες που τα στεγνώνουν με την πετσέτα, αυτοσχεδιασμοί μικρών και μεγάλων κάτω από τον ήλιο της ελληνικής άνοιξης.




Η πρώτη σκέψη είναι κάποιος να τους πει ότι τα νερά δεν είναι κατάλληλα, πώς μπορούν να κολυμπούν απέναντι στα μεγάλα πλοία; Ο βυθός δεν φαίνεται, ποιος ξέρει τι υπάρχει μέσα σ αυτή τη μολυσμένη θάλασσα, αν είναι δυνατόν να αφήνουν τα παιδιά να βουτάνε εκεί. Μια δεύτερη σκέψη είναι ότι δεν έχουν και πολλά καλύτερα να κάνουν, μήπως είναι προτιμότερες οι λάσπες της Ειδομένης ή τα αντίσκοινα πάνω σε πέτρες και τσιμέντο, μήπως είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα νερά του Πειραιά;


Μας πήραν είδηση…



Τρομακτικά δεν είναι μόνον όσα συμβαίνουν στους καταυλισμούς των μεταναστών, οι βιασμοί, οι ξυλοδαρμοί, τα μαχαίρια και οι αλυσίδες. Η πιο τρομακτική είδηση είναι ότι ο λιμενάρχης Πειραιά διαπραγματεύθηκε μαζί τους την απελευθέρωση των δύο μεγάλων πυλών του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, οι διαπραγματεύσεις όμως απέβησαν άγονες.


Τα παιδιά των λουλουδιών...

Μόνον εφτά, όπως άκουσα, δέχτηκαν να αποχωρήσουν. Οι υπόλοιποι αποφάσισαν να παραμείνουν. Γιατί; Γιατί έτσι θέλουν. Δημοκρατία έχουμε. Κοινώς μας πήραν είδηση και κατάλαβαν επιτέλους κι αυτοί με ποιον έχουν να κάνουν. Με ένα περίπου κράτος, που ελέγχει στο περίπου την επικράτειά του και δεν διανοείται να κινητοποιήσει τις δυνάμεις που διαθέτει, αν τις διαθέτει, για να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη. Ούτε την περιουσία του αγρότη που θέλει, άκουσον άκουσον, να οργώσει το χωράφι του στην Ειδομένη...


Κερδάμε: Ανοίγουν τα ΑΕΙ για τους «πρόσφυγες»!



Την ένταξη των προσφύγων στα πανεπιστήμια για να παρακολουθούν «τυπικά προγράμματα άλλα και άτυπα ή ακόμα και εξ αποστάσεως μαθήματα» αποφάσισε η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.



Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν η σύνοδος «εστίασε στις δυνατότητες περαιτέρω δραστηριοποίησης των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ενίσχυση των προσφύγων».
Η ανακοίνωση είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης: