13.6.16

ΜΕΙΝ ΠΑΡEΤOIΘΙΤAI!



Ως αιρετικός που είμαι στέλνω μήνυμα καταδίκης προς όσους θα συγκεντρωθούν την 15.06.2016 στο Σύνταγμα για να ζητήσουν την παραίτηση της πιο άχρηστης κυβέρνησης όλων των εποχών. Και τούτο, διότι στη μαύρη μαυρίλα που βιώνουμε, οι δηλώσεις των διάφορων προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ανθρώπων, με κάνουν τουλάχιστον να ... χαμογελώ.



Αν παραιτηθούν, θα πάμε σε εκλογές. Κι’ αν πάμε σε εκλογές, πώς θα έχω τον Λεβέντη να με ζαλίζει ζητώντας κάθε τρεις και λίγο σχηματισμό κυβέρνησης «ευρέος πέλματος»;

ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδεολογία του τραμπουκισμού!



Φαίνεται πως τα υψηλά ποσοστά παρουσίας στα ΜΜΕ εξαιτίας του ξεκατινιάσματος με στελέχη της κυβέρνησης, έχουν αναγάγει σε τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς για τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, τους τραμπουκισμούς, τους προπηλακισμούς και τον ξυλοδαρμό όσων διαφωνούν μαζί τους.
Έχουν, οι άθλιοι τυχοδιώκτες, διαπιστώσει πως αυτός, ο εκτρέφων το αυγό του φιδιού, τρόπος πολιτικής συμπεριφοράς παίζει, και στον βωμό κάθε δημοσιότητας δεν διστάζουν να μας φέρουν στο νού ότι το χειρότερο από αυταρχικές, προβοκατόρικες, κρυπτοφασιστικές και ακραία συντηρητικές συμπεριφορές.




Δηλαδή ποια η διαφορά αυτών των συμπεριφορών, στους Αγίους Αναργύρους σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομίας χθές και ποιος ξέρει σε ποια άλλα σημεία από αύριο από την συμπεριφορά των χουλιγκανών που έκαψαν το θέατρο που δεν τους άρεσε, ή από τις συμπεριφορές των ακροδεξιών που έκαιγαν βιβλία στην Θεσσαλονίκη κλπ.

Εκατό συριζαίοι, η κα Γεροβασίλη κι εγώ…



Παραβρέθηκα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με θέμα τη διαπλοκή στα ΜΜΕ. Στην αρχή το φοβήθηκα, αλλά είπα να πάω κι άγιος ο Θεός. Αποδείχθηκε πως έκανα λάθος. Οι άνθρωποι, καίτοι αντίκρισαν τον παρουσιαστή του ΣΚΑΪ στις 6 ουρανοκατέβατο, στάθηκαν κοσμιότατοι. Σε αντίθεση με τους πρώην συντρόφους τους των Ναξίων ελευθεριακών, που γιούχαραν άγρια την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη.



Είναι δώδεκα το μεσημέρι και η γλώσσα είναι εξ αρχής απολύτως αριστερή. Εν τμήματι κομμουνιστική και πάντα αντιφασιστική, θα φτάσει στη συνέχεια σε μαρξιστικές αναφορές. Εκτός από την κυβερνητική εκπρόσωπο, μιλά ο Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του Στο Κόκκινο. Μαζί τους η Ρούλα Μπράουν, της παλαιάς τοπικής ραδιοφωνικής φρουράς, που η μοίρα της επιφύλασσε να δει τον πάλαι ποτέ σταθμό της μεταμορφωμένο σε Μεσόγειος-Στο Κόκκινο – απείχε πάντως από επαναστατικές διακηρύξεις…


Ο ΣΕΒ, ο Καμμένος και οι… ψεκασμένοι!



Με κραυγή θυμού και αγωνίας μοιάζει το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, που θα μπορούσε να έχει ως τίτλο αυτόν που βάλαμε στο σχετικό ρεπορτάζ: «Κρίμα που η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει τόσο χαμηλά». Εξαιρετικά ασύνηθες για κείμενο που προέρχεται από το κορυφαίο εργοδοτικό όργανο της χώρας, το οποίο φημίζεται συνήθως για τη φλεγματικότητά του.




Πιθανώς οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου ότι οι εργοδότες θέλουν κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, δηλώσεις που διαψεύστηκαν μετά βδελυγμίας από τον ΣΕΒ, να αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μια σχέση που σίγουρα έχει τις δυσκολίες της...



Το κιτς της Νεμέας και ο Ανώτατος Άρχων…



Εκτός τόπου, εκτός χρόνου και καθ’ υπερβολήν. Αυτός είναι ο ορισμός του Ουμπέρτο Εκο για το κιτς. Ορισμός ακριβής, ο οποίος μας βγάζει όλους από τον κόπο να αναλύουμε με χιλιάδες λέξεις την κάθε περίπτωση.




Η «αναβίωση» των αρχαίων αγώνων της Νεμέας (η λέξη αναβίωση χρειάζεται στην περίπτωσή μας πάρα πολλά εισαγωγικά) εκπληρώνει και τους τρεις όρους: εκτός τόπου (στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, βεβαίως, αλλά όχι στην ζωντανή αρχαία Νεμέα, στη σημερινή, όπου τα πάντα έχουν προ αιώνων σβήσει) εκτός χρόνου, αιώνες δηλαδή μετά την αυθεντική τέλεση των αθλημάτων και καθ’ υπερβολήν.


Φίλης αμετανόητος: «Άλλο οι Αγανακτισμένοι»…



Κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση της ΝΔ, που διοργανώνεται από ακροδεξιά στοιχεία, χαρακτήρισε τη συγκέντρωση του Κινήματος «Παραιτηθείτε» την προσεχή Τετάρτη ο Νίκος Φίλης, ενώ αρνήθηκε κάθε συσχέτιση με τους «Αγανακτισμένους».



«Το κίνημα των ‘‘Αγανακτισμένων’’ δεν ήταν κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση, ήταν πανευρωπαϊκό κίνημα που συγκλόνισε την Ευρώπη, ήταν λαϊκό κίνημα» σημείωσε, αρνούμενος ότι στις κινητοποιήσεις αυτές είχαν στηθεί ικριώματα. «Αυτά τα βλέπατε εσείς» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ την Κυριακή ο υπουργός Παιδείας…