1.8.16

Συνθηκολόγηση με το Κακό…



Με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει κάτι παράδοξο και αστείο. Όντες κομμάτια ενός ετερόκλητου πλήθους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές το καθένα, ψήφισαν και ξαναψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν άντεχαν το καθεστώς των προηγούμενων κυβερνήσεων.




Η “χούντα” των Σαμαροβενιζέλων έπρεπε να πέσει, τα μνημόνια έπρεπε να καταργηθούν, ο ΕΝΦΙΑ επίσης, οι μισθοί να ανέβουν, η ΕΡΤ να ξανανοίξει.
Η επιτυχία, δηλαδή, του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία – δεν οφείλεται τόσο στην ταυτότητά του όσο στην έλλειψη ανταγωνισμού. Οι παλιοί έπρεπε να φύγουν και ο νέος θα αναδεικνυόταν εφόσον παρουσίαζε το αφήγημα που ο λαός ήθελε να ακούσει. Και το παρουσίασε…


10 άμεσες ενέργειες για τα περιφερειακά αεροδρόμια…



Ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Σταύρος Κωνσταντινίδης, για τις άμεσες προτεραιότητες του project ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.




Το στοίχημα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην FRAPORT  είναι μεγάλο και προκλητικό, το εγχείρημα είναι από τη φύση του περίπλοκο. Θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις αεροπορικές τουριστικές ροές τα επόμενα χρόνια, και εξαρτάται κρίσιμα όμως απο την ελληνική ιδιορρυθμία και την παθογένεια της δημόσιας διοίκησης…

Η Ελλάδα του Σύριζα συνεχίζει να μεγαλουργεί….



Μέσα στο γενικό αλαλούμ που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις της Πρώτη Φορά Αριστερής κυβέρνησης να μας έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει, με αποτέλεσμα να περπατάμε και να παραμιλάμε, συνέβησαν πρόσφατα και δυο τρία περιστατικά, που συμβολίζουν χαρακτηριστικά το μπάχαλο στο οποίο μας έφεραν οι περήφανοι (συγ)κυβερνώντες μας.




Ένα από αυτά είναι η δίκη που έγινε πρόσφατα όσον αφορά στα περίφημα 600 δισεκατομμύρια του Αρτέμη του Σώρρα, μετά από μήνυση (νομίζω) του Άδωνι Γεωργιάδη, και η οποία κατέληξε σε απόφαση ότι «τα εν λόγω χρήματα μπορεί και να υπάρχουν»! Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τώρα ο Άδωνις να κατηγορηθεί για «ψευδή καταμήνυση»!
Και να ήταν μόνο αυτό; Όπως μαθαίνω, χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας, ο σοφός λαός που λέμε, που αντί να πληρώσουν τα διάφορα χρέη τους προς τις τράπεζες και την εφορία, καταθέτουν εξώδικα με τα οποία εξουσιοδοτούν τους δανειστές τους και το κράτος να τα εισπράξουν από τον λογαριασμό των 600 δις του Αρτέμη, ο οποίος τα έχει, λένε, διαθέσιμα και μάλιστα σε ζεστό μετρητό…