11.9.16

O Superman...

Laurie Anderson




Έβαλε το τελευταίο καρφί στο πολιτικό του φέρετρο…



Πριν από μερικούς μήνες ο Τσίπρας είχε μάθει τη λέξη οίηση και την είπε στη Βουλή θέλοντας να παινευτεί στον εαυτό του που έγινε πρωθυπουργός στα 40 του. Αυτή του η… οίηση δεν θα ήταν κακή αν ήταν παραγωγική, αν έφερνε αποτέλεσμα, αν έκανε καλύτερο τον ίδιο και τη χώρα.



Όμως, ο πρωθυπουργός με την οίησή του έβαλε το τελευταίο καρφί στο πολιτικό του φέρετρο. Όπως και ο Κ. Καραμανλής, που υπερασπίστηκε με σθένος, έτσι κι αυτός τελειώνει με αφορμή τη συνέντευξη στη ΔΕΘ. Όπως το 2008 που υπερασπίστηκε τη θεωρία του τίμιου και του ηθικού κι ένα χρόνο μετά έπεσε, έτσι και σήμερα ο Τσίπρας με τις απαντήσεις του, την ένταση στη φωνή του, τον σνομπισμό του που δεν είναι καν άξιος λόγου αλλά είναι ένας κ… παιδισμός του χειρίστου είδους, απέδειξε ότι είναι έτοιμος να ξεκουμπιστεί…


ΔΕΘ: Κατάσταση πολιορκίας για τον Τσε των Βαλκανίων…



Ο ημιμαθής καταληψίας, η ελπίδα του ευρωπαϊκού Νότου, ο φάρος της επανάστασης, αυτός δηλαδή που μέχρι πρόπερσι κατηγορούσε τον Σαμαρά με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ότι έρχεται στην ΔΕΘ σαν κλέφτης, φέτος, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός ήρθε στην «ερωτική» πόλη Παρασκευή βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κρυφά, σχεδόν ινκόγκνιτο, ενώ λίγο αργότερα ξεκινούσε και η στημένη απεργία των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ. Μιλημένα πράγματα δηλαδή… αλλά οι συριζαίοι εκεί: Ο Σαμαράς έρχονταν και έφευγε σαν κλέφτης.




Ήρθε λοιπόν ο λαοπρόβλητος Τσε των Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη, και μαζί του ήρθαν και καμιά εικοσαριά διμοιρίες ΜΑΤ, ανεβάζοντας το σύνολο των αστυνομικών που τον προστατεύουν (μαζί και την Γιδοβασίλη) από τις εκδηλώσεις λατρείας του λαού του σε πέντε χιλιάδες και βάλε. Ούτε ο Πατακός να ήταν δηλαδή…


Δεν έβαλε μυαλό. Συνεχίζει τα ψέματα…



Αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξεπέρασε τον (παλιότερο) εαυτό του. Το ρεκόρ υποσχέσεων και ψεμάτων κρατάει ακόμα. Είναι, φυσικά, δικό του. Και είναι το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του 2014, λίγο πριν γίνει Πρωθυπουργός. Το Σάββατο προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε να το σπάσει.
Παρόλα αυτά, η πρώτη του παρουσία στην ΔΕΘ με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού συνοδεύτηκε (εκτός από την-κοινή και για όλους τους προκατόχους του- προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης) από πλήθος εξόφθαλμων ανακριβειών και καραμπινάτων ψεμάτων. Καταγράφουμε 10 από αυτά (τόσα αντέξαμε) ακολουθώντας τη σειρά που εκείνος επέλεξε στην ομιλία του:




1. «Σήμερα κλείνει ο κύκλος της καταστροφής, που άνοιξε το 2010». Διπλό ψέμα. Κανένας κύκλος δεν κλείνει. Αντίθετα, έχει ανοίξει, με δική του υπογραφή πλέον, ο κύκλος της φτωχοποίησης και των ανθρώπων που μέχρι τώρα άντεχαν. Οσο για το πότε άρχισε η καταστροφή, η φράση του Τσίπρα αποτελεί άλλο ένα ξέπλυμα της καταστροφικής περιόδου Καραμανλή(2007-2009), της τριετίας που έβαλε γερές βάσεις για την χρεοκοπία που ακολούθησε.


Το άστρο του Τσίπρα σβήνει…



Ήταν η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ως πρωθυπουργός. Το 2014 ήταν στην αντιπολίτευση, το 2015 είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και η φετινή είναι η πρώτη και η τελευταία του παρουσία ως πρωθυπουργός.




Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, έτσι και ο Τσίπρας, με την ομιλία του στην Έκθεση απλά επιβεβαίωσε ότι είναι λίγος ως ηγέτης και πολύς ως λαϊκιστής, ψεύτης, θεομπαίχτης...