24.9.16

I Ran...

Flock of Seagulls




Περί συμφώνων συμβίωσης…



Το 'σύμφωνο συμβίωσης' αποτελεί ύβρη προς την οικογένεια. Οχι διότι στερεί από τους παπάδες και τους δημάρχους τα παράβολα γάμου κι ό,τι άλλο εισπράττουν όπως νομίζετε. Είναι κι αυτό.




Μπορείτε άνετα να πάτε να κάνετε "συμβόλαιο" με την ίδια σας τη μάνα ή τον αδερφό απλώς για να δικαιούστε των όποιων επιδομάτων γάμου ισχύουν. Με κάποιον αλλοδαπό εναντι αμοιβής για να αποκτήσει δικαιώματα πολίτη στη χώρα. Με άλλους δέκα και άλλες δέκα (εδώ ο συμβολαιογράφος θα χρησιμοποιήσει κάποιο από τα υποδείγματα καταστατικού Ανώνυμης Εταιρείας).
Πουθενά δεν υπάρχουν περιορισμοί στα συμβόλαια. Υπογράφεις σήμερα, παίρνεις τα φράγκα, σε δυο μήνες κάνετε από κοινού λύση του συμβολαίου και βρίσκεις άλλον, παίρνεις τα φράγκα, γεμίζεις τη χώρα με Τσετσένους "Έλληνες" αιτία γάμου με έλληνα, διαζευγμένους…

Σοσιαλισμός, θεωρία και πράξη: 99 χρόνια αποτυχίες…



Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 99 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση στην Ρωσία. Η μετέπειτα ΕΣΣΔ υπήρξε το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στην παγκόσμια ιστορία. Ο σοσιαλισμός, σύμφωνα με τον Μαρξ, είναι ο δρόμος προς την μετάβαση στον ολοκληρωμένο κομμουνισμό και περιλαμβάνει μια περίοδο αύξησης του κράτους και την σταδιακή εξαφάνιση της ατομικής ιδιοκτησίας στην υπηρεσία της εργατικής τάξης.




Δεν οδήγησε ποτέ στον κομμουνισμό. Αντίθετα, μετά από 7 δεκαετίες τα κράτη που προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν (η ΕΣΣΔ και τα κράτη του Συμφώνου της Βαρσοβίας κατά κύριο λόγο) προσγειώθηκαν απότομα στην πραγματικότητα.
O σοσιαλισμός δεν οδήγησε ποτέ στον κομμουνισμό, αντίθετα οδήγησε στην τυραννία, τον ολοκληρωτισμό, την μιζέρια και τελικά την αντικατάσταση των τότε κοινωνικών και οικονομικών ελίτ με μια νέα ελίτ, την νομενκλατούρα. Οι αριθμοί των κατοίκων των κρατών του ανατολικού μπλοκ που δραπέτευσαν ή επιχείρησαν να δραπετεύσουν από τις χώρες τους προς την δύση αφοπλίζει και τον πιο φανατικό απολογητή του σοσιαλισμού από κάθε επιχείρημα...



Το γλυκό «εργολάβος»…



Τόσα χρόνια παραμένουμε βαθιά ανενημέρωτοι, ζούμε στο σκοτάδι και περιμένουμε να έρθει επιτέλους ο Καλογρίτσας για να μας ενημερώσει. Να έρθει ο Μαρινάκης με το δικό του κανάλι και να κάνει εκπομπές για την ποίηση του Σεφέρη και του Εγγονόπουλου, αφιερώματα στον Τσαρούχη και τη Ραλλού Μάνου, οπότε επιτέλους θα κερδίσουμε κι εμείς κάποια πνευματικότητα και θα ξεστραβωθούμε.




Μετά από τόσο ιμπεριαλιστικό σκοταδισμό που επέβαλαν οι καναλάρχες και οι αστικές εφημερίδες, τώρα διαφαίνεται πια κάποιο λαμπρό μέλλον στην ενημέρωση: έρχεται ο Καλογρίτσας και δι’ αυτού θα έχουμε την υπέρτατη ευκαιρία να πληροφορηθούμε ποια είναι πραγματικά η όντως πραγματικότητα που μέχρι τώρα τη διαστρέβλωναν οι νταβατζήδες, θα διδαχτούμε το πόσο ευγενικό παιδί είναι ο Πολάκης, πόσο καλοί είναι όλοι οι ξένοι και πόσο καθάρματα όλοι οι Έλληνες, ότι ο Τσίπρας είναι ο νέος Πατερούλης μας, ο ανεπανάληπτος πρωθυπουργός που έφερε το καλύτερο μνημόνιο του κόσμου και γι’ αυτό θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε γονατιστοί, κλαίγοντας και αυτοραπιζόμενοι δημοσίως, όπως γίνεται στην Ινδονησία τα Χριστούγεννα ή στην αντιμιλιταριστική (όπως όλη η αριστερά), ευτυχισμένη, πυρηνική χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουγκ, κάθε φορά που δοκιμάζεται ένας αντιμιλιταριστικός πυρηνικός πύραυλος...