25.9.16

Οι ρατσιστές και οι επιδοτούμενοι ανθρωπιστές…



Ο σάλος που προκλήθηκε από την απόφαση ενός συλλόγου γονέων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης να μην δεχθούν στο σχολείο τους παιδιά προσφύγων κατέδειξε για άλλη μια φορά το μέγεθος της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το οποιοδήποτε ζήτημα.




Ένας σύλλογος γονέων (φυσιολογικών όπως όλοι) αποφάσισε δημοκρατικά ότι δεν θέλει να μπουν στο σχολείο τους παιδιά που εισήλθαν πρόσφατα από τρίτες χώρες εκφράζοντας ανησυχίες για την υγεία των παιδιών τους αφού τα κρούσματα ηπατίτιδας και άλλων ασθενειών που καταγράφονται στα κέντρα φιλοξενίας είναι δεκάδες. Μόλις μια εβδομάδα πριν, οκτώ παιδιά προσφύγων στην Καβάλα νοσηλεύτηκαν με ηπατίτιδα Α στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Κι απέναντι στην φυσιολογική αυτή αγωνία των γονέων για την ζωή και την υγεία των παιδιών τους η κυβέρνηση της Αριστεράς κήρυξε τον πόλεμο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας... 


Φίλης, Παιδεία, Θρησκεία …



Οι κομμουνιστές, τα παλαιότερα χρόνια που δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιτίθενται στην οφθαλμοφανή διαφορά μεταξύ της κοινωνίας που εκείνοι πρότειναν με την Δυτική αλλά κι ελληνική κοινωνία που αναπτυσσόταν ραγδαία, στήριζαν την πολιτική τους σε ένα δίπτυχο: Την ειρήνη για την οποία προπαγάνδιζαν (κι ας εισέβαλλαν βιαίως οι αδελφοί τους Σοβιετικοί σε κράτη κι υποδούλωναν λαούς στο όνομα του σοσιαλισμού) και στο «εποικοδόμημα  Παιδεία – Πολιτισμός – ΜΜΕ.



Αργότερα, όταν τα τείχη έπεσαν, όταν τα σκλαβωμένα κράτη επαναστάτησαν, οι ιδεοληψίες τους απλώς κρύφτηκαν. Ουδόλως, όμως, εγκατέλειψαν το δεύτερο εποικοδόμημά τους. Αντιθέτως, με συνεχείς αναταραχές στον χώρο της Παιδείας, με την έντονη διείσδυσή τους στα ΜΜΕ με πρόσωπα ευθύνης και χάραξης στρατηγικών, αλλά και με στρατευμένους –επιδοτούμενους καλλιτέχνες, διαμόρφωσαν συνειδήσεις στην ελληνική κοινωνία...


Ν.Δ.-Tα λάθη του παρελθόντος, διδάγματα του μέλλοντος...



Το σχέδιο Μάρσαλ, το 1947, εκπονήθηκε πάνω στην ιστορική διαπίστωση πως ο κομμουνισμός καταπολεμάται με την ανάπτυξη και την ευημερία. Εξ αντιδιαστολής, η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια, τον θρέφουν. Η διαπίστωση του 1947 έγινε αναμφισβήτητο γεγονός με το πέρασμα των χρόνων. Ουδείς προσπάθησε να εγκαταλείψει την «κόλαση του καπιταλισμού» και να μεταβεί στον «σοσιαλιστικό παράδεισο.» Εκατομμύρια έπραξαν το αντίθετο ή αποπειράθηκαν να το πράξουν.




Εαν εγκύψουμε στον αφετηριακό λόγο του σχεδίου Μάρσαλ, θα ερμηνεύσουμε με ακρίβεια αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας σήμερα, καθώς και το τι πρέπει να γίνει αύριο. Δηλαδή θα αντιληφθούμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη, για τις επενδύσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας. Γιατί επιδιώκει την εξαθλίωση και την προλεταριοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, μέσω της δυσβάστακτης φορολογίας. Γιατί στοχεύει στην συντήρηση και στην διεύρυνση ενός αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα…


Τύφλα να ΄χει ο Κοσκωτάς... σύντροφοι!



Έχουμε όλη την καλή πρόθεση απέναντι στον Καλογρίτσα, το έχουμε άλλωστε ξαναγράψει. Ούτε τζάκι είναι και αποδείχθηκε και ιδιαίτερα έξυπνος να έχει σχέσεις με τον Φλωράκη, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με Νεοδημοκράτες, με Καμμένο και βεβαίως με τον Παππά και τον Σπίρτζη οι οποίοι τον επέβαλαν ως «κόκκινο εργολάβο».




Μπράβο του λοιπόν που πέτυχε στη ζωή του, όπως πέτυχε δηλαδή διότι τα στοιχεία που βγαίνουν αποκαλύπτουν μια καλά φτιαγμένη «φούσκα».
Εμείς αποκαλύψαμε ότι τα συνολικά του δάνεια ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ πολλά εκ των οποίων είναι κόκκινα, δηλαδή δεν εξυπηρετούνται. Να καταλάβετε, το Mega βάζει λουκέτο με τα ίδια πάνω – κάτω δάνεια, τα οποία όμως εξυπηρετούνται κανονικά και με καμιά 40αριά εκατομμύρια «μπλοκαρισμένα» στις τράπεζες μετά από εντολή… άνωθεν.