14.10.16

Forever Young...

Bob Dylan & The band




Νέα στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα για το σύμπαν…



Πάνω που νομίζαμε ότι είμαστε μικροί και ασήμαντοι μέσα στο «άπειρο» του σύμπαντος, έρχονται οι αστρονόμοι και μεγεθύνουν την ασημαντότητά μας, ανακοινώνοντας πως σύμφωνα με νέα στοιχεία από το τηλεσκόπιο Hubble, υπάρχουν τουλάχιστον δυο τρισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν!



Μιλάμε δηλαδή για δεκαπλάσιο αριθμό από αυτόν που οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι υπάρχει πριν από μερικά μόνο χρόνια…

Ο «καπιταλιστής» και οι εργαζόμενοι…



Ας υποθέσουμε πως πριν 12 χρόνια άνοιξες ένα μαγαζί με ρούχα στη βουλιαγμένης, περιοχή Δάφνη. Καλή αγορά, πολλή δουλειά, ξεκίνησες να το δουλεύεις μόνος σου με τη γυναίκα σου και η κόρη σου βοήθαγε και αυτή παράλληλα με τη σχολή της για να βγάζει και αυτή τα έξοδά της.





Σε ένα χρόνο, μετά από ώρες ατέλειωτες που πέρναγες στο καταστημά σου, την ευγενειά σου και την επιμονή σου το μαγαζί είναι γεμάτο πελάτες.
Αποφασίζεις λοιπόν να προσλάβεις 2 υπαλλήλους. Το κάνεις. Μετά από ένα χρόνο, οι δουλειές πάνε καλά, νοικιάζεις και το διπλανό μαγαζί, ρίχνεις τον τοίχο, κάνεις ανακαίνηση και προσλαμβάνεις άλλους δύο υπαλλήλους.
Με το που εκπαιδεύονται, επιτέλους η γυναίκα σου μπορεί να κάτσει και λίγο σπίτι σας! Η κόρη σου τελειώνει τις σπουδές της και του χρόνου θα πάει για μεταπτυχιακό Αγγλία. Όλα πάνε καλά!


Ήταν όλοι τους εκεί! Ενωμένοι δυνατοί…



Το πιο συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός των τελευταίων ημερών ήταν και είναι το συνέδριο του Σύριζα… τέλος.  Διότι μπορεί σε διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο να μυρίζει μπαρούτι, μπορεί το Brexit να καταποντίζει την βρετανική οικονομία, και μπορεί ο κόσμος να γελάει με τις μαϊμού αποκαλύψεις του Ολάντ περί κρυφών συνεννοήσεων Τσίπρα-Πούτιν για εκτύπωση δραχμών στο μακρινό Ντομοντέτοβο, όμως  το μέλλον της πατρίδας μας παίχτηκε εκεί… στο κλειστό του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.



Και ήταν όλοι τους εκεί! Όλες οι σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής μας σκηνής, που εδώ και χρόνια έχουν αγκαλιάσει τον αγνό ριζοσπαστισμό του Σύριζα, παλεύοντας ανιδιοτελώς για την προκοπή του τόπου, και για μια Ελλάδα (και μια Ευρώπη) που θα πορεύεται με επίκεντρο τον άνθρωπο…

Απάτες "Like Farming" στο Facebook

Επειδή με λυπεί να βλέπω συχνά φίλους να πέφτουν θύματα περιπτώσεων απάτης της κατηγορίας Like Farming ή Like Phising (συλλογή / αλίευση Likes) στο Facebook, είπα να κάνω ένα "ρεπορτάζ" με την τελευταία ενημέρωση που είχα για ένα τέτοιο.



Περί τίνος πρόκειται. Συνήθως βλέπετε στην Αρχική Σελίδα σας στο Facebook μια δημοσίευση που σας προτρέπει να πατήσετε Like, να κάνετε κοινοποίηση και να αφήσετε ένα σχόλιο (άλλες φορές ένα από όλα, άλλες και τα δύο) με δύο βασικές κατηγορίες κινήτρων.

Πρέπει να δεχόμαστε το αυτομαστίγωμα στον Πειραιά;



Ομολογώ ότι αγνοούσα πως από το 1978 Σιίτες Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά προκειμένου να γιορτάσουν την Ασούρα, να τιμήσουν τη μνήμη του μάρτυρά τους. Προφανώς όσες φορές είχε τύχει στο παρελθόν να δω κάποια σχετική είδηση, θεώρησα ότι αφορούσε το Ιράν ή κάποια άλλη μουσουλμανική χώρα και το προσπέρασα, όπως κάνω κι όταν ακούω για σταύρωση με αληθινά καρφιά Χριστιανών στις Φιλιππίνες.




Φέτος, όμως, ήταν τέτοιος ο βομβαρδισμός με εικόνες στην τηλεόραση και τα site, που θέλοντας και μη έμαθα ότι τόσο στον Πειραιά όσο και σε άλλες ελληνικές πόλεις τηρείται το «έθιμο» αυτό…