20.11.16

Γιατί ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα παραμείνει!



Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να πέσει σύντομα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις που πέρασαν ποτέ. Δεν θα πέσει επειδή έχει την απεριόριστη στήριξη των δανειστών. Αυτοί οι οποίοι έβριζαν τους άλλους ως «γερμανοτσολιάδες», οι οπαδοί του «όχι», είναι εκείνοι που σήμερα λένε «ναι» σε όλα! Ακόμη και για εκείνα που δεν του το ζητάνε!




Είναι εντυπωσιακό το πόσο αγαπητός είναι ο κ. Τσίπρας στους δανειστές. Οι ξένοι «έριξαν» τον Παπανδρέου για πιο ασήμαντο λόγο! Τον Σαμαρά τον καθάρισαν, επίσης, εν ψυχρώ. Τι τους έχει υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους, όταν έχουν συμπεριφερθεί με σκαιότατο τρόπο σε ανθρώπους που αν μη τι άλλο είχαν έναν σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό στην πολιτική τους; Ποιο είναι το αντίτιμο γι αυτή την σχέση στοργής και που μπορεί αυτή να καταλήξει;


Τέλος εποχής στα κρατικά μονοπώλια…



Οι δανειστές το επανέλαβαν ξεκάθαρα. Θέλετε κρατικές επιχειρήσεις; Τολμήστε το. Αλλά μετά την αποκρατικοποίηση. Βάλτε πρώτα τέλος στα κρατικά μονοπώλια. Και ανοίξτε τις αγορές ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, νερά, μεταφορές. Η κυβέρνηση φαίνεται πως μέτρησε τις δυνάμεις της και (όπως μαθαίνω) θεωρεί ότι αντέχει το γκρέμισμα των κρατικών μονοπωλίων. Ίσως επειδή βλέπει πως δεν υπάρχει άλλη δίοδος για επενδύσεις.




Φθάσαμε στο αμήν με το αποτυχημένο κράτος "επιχειρηματία". Ένα αλλοπρόσαλλο και ανίκανο "επιχειρηματία" που όχι μόνο παρεμβάλλεται αρνητικά στην αγορά αλλά στρεβλώνει και την οικονομία…


Εκλογή Τραμπ: Μύθοι, ψέματα, και κοροϊδίες…



Τα ΜΜΕ και τα κόμματα της Αμερικής έχουν να λένε για την «πρωτοφανή» προσέλευση των ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογές. Στην πραγματικότητα όμως, το 48% των ψηφοφόρων δεν προσήλθαν στις κάλπες.
Με άλλα λόγια, το μισό εκλογικό σώμα απείχε.



Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό, όπως η γενικευμένη «αηδία» προς τους δυο υποψηφίους, καθώς και η αδυναμία των εναλλακτικών υποψηφίων. Να προσθέσουμε και τους απογοητευμένους οπαδούς του Bernie Sanders, που τα έχουν με το Δημοκρατικό κόμμα εξαιτίας της άτσαλης χειραγώγησης των διαδικασιών εκλογής υποψηφίου στην προκαταρκτική φάση…

Η λατρεία του «ψόφου»…



Ζούμε κατά καιρούς βίαιες περιόδους στα σόσιαλ μίντια. Περιόδους που οι χρήστες εκτονώνουν την πίεση της πολιτικής γλίτσας, της κοινωνικής συμφοράς, της απολίτιστης και μακάβριας ατμόσφαιρας που έχει στο κεφαλάκι παπαρουνόσπορο φόρων, ανεργίας αλλα  και μπόλικης μισαλλοδοξίας. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτό το ρημάδι το μέσο και λέμε τα κακεντρεχή μας, τα ηλίθιά μας, τα τεκμαρτά μας, τα δολοπλόκα μας, τα συναδελφικά μας, τις παγίδες μας και τα ανασφαλή μας δεν είναι κάτι απλό πια.




Το «μας» είναι δύσκολο να μην εκφράζεται. Είμαστε πολύ επιθετικά όντα οι άνθρωποι για να ζούμε κάτω από την ασφάλεια της εξουσίας των υπολοίπων και το υποζύγιο που μας έχουν φορέσει θέλει λίγο λάσκα στους φρονιμίτες. Αποτέλεσμα το διαυγές και συμπιεσμένο γάργαρο ποτάμι από σοφίες, θυμιάματα και αναμνήσεις στους τοίχους μας. Όλα κατανοητά. 
Αλλά ψόφους, ρε παιδιά;

Μη διαγράφετε και μην πλοκάρετε πολιτικούς αντιπάλους…



Το να «πλοκάρεις» ή να διαγράφεις φίλους στο φέισμπουκ, με τους οποίους δεν συμφωνείς πολιτικά, είναι μεγάλο λάθος! Αυτό ισχυρίζεται η γνωσιακή νευροεπιστήμονας του Duke University Rosa Li, προσθέτοντας πως αυτό δεν φιμώνει εκείνους, απλά κουφαίνει εσάς.




Σύμφωνα με την Rosa Li, ειδικά τώρα, μετά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι η ιδεολογική απομόνωσή μας στα σόσιαλ μίντια.  Ίσα ίσα που το αποτέλεσμα των εκλογών μας δείχνει το πόσο χρειαζόμαστε περισσότερο και όχι λιγότερο διάλογο, λέει...