8.12.16

Kingdom Come...

Dire Straits




Νοικοκυρές, παρτ τάιμ… πόρνες!



Η Deborah Malatesta διατηρεί μια μικρή μπουτίκ ρούχων στη Ρώμη, που της αποδίδει 1.500 ευρώ περίπου το μήνα. Γι αυτό και αποφάσισε να δουλεύει παρτ τάιμ και από το σπίτι… ως πόρνη. «Η κρίση δεν λέει να τελειώσει… έχω τέσσερα παιδιά, και παλεύουμε με τον άνδρα μου να τα βγάλουμε πέρα. Έτσι αποφάσισα έναν εύκολο τρόπο να βγάζω έξτρα εισόδημα.




Εκπορνεύομαι τα απογεύματα όταν λείπουν τα παιδιά από το σπίτι, με τον σύζυγο να κάνει βάρδιες και υπερωρίες… σε λίγες μόνο ώρες βγάζω 400 ευρώ την εβδομάδα, και έτσι διπλασιάζω τα έσοδά μου», λέει, συμπληρώνοντας πως ο σύζυγός της δεν ξέρει τίποτα γι αυτές τις «εξωσχολικές» δραστηριότητές της…


Μια χώρα χοιροστάσιο...



Για αρχή να ζητήσω συγνώμη από τα συμπαθέστατα και νοστιμότατα τετράποδα αλλά έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ένα συγκεκριμένο είδος ανθρώπων «γουρούνια» και ειλικρινά δεν βρίσκω καταλληλότερη λέξη για να τους περιγράψω. Το «καθάρματα» θα ήταν επίσης ακριβές, αλλά δυστυχώς είναι βαρύγδουπο σαν διάλογος από σίριαλ του Φώσκολου, οπότε θα επιμείνω στον χαρακτηρισμό «γουρούνια».




Νομίζω ταιριάζει γάντι στους ανθρώπους εκείνους για τους οποίους ακούω άλλους ανθρώπους να αναρωτιούνται «μα γιατί το κάνουν;». Όπου αυτό «που κάνουν» είναι από το «σπάω μαγαζιά, πεζοδρόμια και αυτοκίνητα για να διασκεδάσω την ανία μου», μέχρι το «παρκάρω όπου γουστάρω και γράφω όποιον νομίζει πως ο κόσμος δεν είναι μόνο για την πάρτη μου στα ωραία μου @ρχίδι@»...


Σαν να μη τους έφτανε η δυστυχία τους…



Σαν να μη τους έφταναν όλα αυτά που τραβάνε χρόνια τώρα οι πολίτες της «σοσιαλιστικής» Βενεζουέλας, που σφάζονται μεταξύ τους για ένα ρολό χαρτιού υγείας (όταν υπάρχει στην αγορά), έχουν τώρα και … πειρατές να τους κλέβουν το φαί από το στόμα!



Όπως λοιπόν αναφέρει το Associated Press, ορδές πειρατών τρομοκρατούν εδώ και καιρό τις ακτές της επαρχίας Sucre της Βενεζουέλας, που αποτελεί «έδρα» του τέταρτου μεγαλύτερου στόλου αλιείας τόνου στον κόσμο…

Our so-called life…



Πολύς θρήνος για την κρίση της Ευρώπης και για την άνοδο του «λαϊκισμού». Η λέξη κατάντησε καραμέλα: αυτοί που ολοφύρονται περισσότερο είναι οι χειρότεροι λαϊκιστές· είναι οι εχθροί της Ευρώπης που προσδοκούν τη διάλυσή της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση των σκοτεινών τους οραμάτων.





Αλλά, αντιθέτως με όσα ισχυρίζoνται σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συναφή κόμματα, το γέρασμα και η ελλειμματική εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ένωση οφείλεται στη σοσιαλδημοκρατία, όχι στον φιλελευθερισμό. Ούτε ο κίνδυνος είναι η «ακροδεξιά»· η ακροδεξιά ενισχύθηκε επειδή η Ευρώπη εξέθεσε τον εαυτό της σε τρεις μεγάλους κινδύνους: στην πολυπολισμικότητα, στην παραμέληση της παιδείας και στη χαλάρωση του νόμου.



Σημάδια του τέλους…



Ζούμε σε νέα εποχή. Σταδιακά, αρχίζουμε πια να το συνειδητοποιούμε, καθώς σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν πράγματα που κάποτε τα θεωρούσαμε αδιανόητα. Διαβάστε, λ.χ., την παρακάτω ανοικτή επιστολή προς Τσίπρα που ανήρτησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην ιστοσελίδα του:




«Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση…