11.12.16

A Day in The Life...

The Beatles




Θα σε ξανά ’βρω στους μπαχτσέδες… το 2060!



Ή αλλιώς: Τις πταίει για το χάλι μας;
Σε λίγο κλείνουμε δυο ολόκληρα χρόνια Πρώτη Φορά Αριστεράς, που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι τα δυο χειρότερα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, και να σημειώσω εδώ ότι πρόλαβα ως μικρό παιδάκι να δω μέχρι και φαντάρους σκοπούς στις γωνίες των δρόμων (χωρίς όμως να είμαι αντιστασιακός όπως ο συνομήλικος μου Φίλης) το 1967.




Δυο χρόνια όπου τα πάντα όλα διαλύθηκαν, και η χώρα εκτός από Βενεζουέλα στο εσωτερικό της, κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο στο εξωτερικό, αφού πλέον δεχόμαστε φάπες ακόμη κι από τους Αλβανούς… με τους προαιώνιους εχθρούς μας εξ Ανατολών να απειλούν ακόμη και με απόβαση στην … Γλυφάδα!

Δε θέλει να παραιτηθεί ο Τσίπρας…



Έπειτα και από τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 και ό,τι ήθελε προκύψει.




Παρά την οφθαλμοφανή πλειοψηφική αποδοκιμασία του από τον ελληνικό λαό, δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, όπως έπραξαν οι Κάμερον, Ρέντσι, Ολάντ (με η γνωστή δήλωση περί απόσυρσης) κ.λ.π. Θέλει να πάει πάση θυσία τις εκλογές στο 2019, έστω και αν κατεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο γνωστό του 3%. Εξάλλου ήταν αυτός που τον πήρε από το 3% και τον έκανε κυβέρνηση, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Άρα δικαιούται και να τον ξαναπάει στο 3%. Πολιτική ιδιοκτησία του είναι...


Στο ζερό ο “χαρισματικός”…



Πριν δυο χρόνια σχεδόν ο φρέσκος πρωθυπουργός είχε τον υποβολέα από τους Αμερικανούς συμβούλους και ταξίδευε ανά την Ευρώπη. Οι φωτογραφίες, οι ανακοινώσεις, οι δημόσιες σχέσεις κλπ εντυπωσίασαν τους πάντες. Ήταν η αρχή ενός καλοτυλιγμένου τίποτα, όπως ήταν άλλωστε ολόκληρος ο Σύριζα, ως κόμμα, αφού ως και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ήταν ένα ψέμα.                




Ντυμένος με το κοστούμι του Γιαννέτου, δίχως γραβάτα περιδιάβαινε τις πρωτεύουσες διακηρύσσοντας την μεγάλη αλλαγή που θα έφερνε ο Σύριζα. Αυτός ο “χαρισματικός” πολιτικός - για όλους όσοι είχαν να κερδίσουν από αυτόν- όμως έπεσε “θύμα”. Δεν πέρασαν παρά 6 μήνες και τον έκανε “μεροκάματο” ένας σαλτιμπάγκος οικονομικών θεωριών ο Βαρουφάκης. Μέχρι τότε ο τελευταίος έβγαινε στα κανάλια, ελληνικά και ξένα, και έλεγε διάφορα ακατανόητα πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις…

Κυριάκος: Περί απολύσεων στο δημόσιο...



Οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος θα γίνουν «χωρίς καμία απόλυση», υποστηρίζει σε ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ, απαντώντας σε σχετικό non paper του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «κινητικότητα» και η «αξιολόγηση» του προσωπικού στο δημόσιο δεν θα οδηγήσει σε μειώσεις θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ, αφού όπως ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει «δείγματα γραφής» το προηγούμενο διάστημα.




Η ΝΔ αφήνει αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, ενώ κάνει λόγο για τον πολλαπλασιασμό των «άχρηστων διοικητικών δομών», τις οποίες ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι θα καταργήσει αν έρθει στην εξουσία. Επίσης στο σημείωμα εξαπολύεται σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα γίνεται αναφορά για το φορολογικό καθεστώς, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τις διωτικοποιήσεις και παρουσιάζει τις θέσεις της ΝΔ…


Έξαλλος ο Μπαξεβάνης…



«Η έκδοση κάθε καινούργιας εφημερίδας αποτελεί θετικό γεγονός, γιατί βρίσκουν δουλειά κάποιοι συνάδελφοι», διακηρύττουν, με συντεχνιακή κακομοιριά, οι επαγγελματίες καρπαζοεισπράκτορες / λαντζέρηδες της «ενημέρωσης».



Υπάρχει, όμως, και το κοινό. Ειδικά το δημοκρατικό, ριζοσπαστικοποιημένο κοινό, που ανέμενε με αγωνία την τίμια Μπαξεβάνικη προσπάθεια, αφού επιθυμεί να διαβάσει αλήθειες που οι «συστημικοί» τού τις αρνούνται με απανθρωπιά. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιο σαμποτάζ άλλαξε τεχνηέντως το περιεχόμενο του νέου φύλλου Documento αφαιρώντας τις μισές και βάλε, κριτικές απέναντι στην κυβέρνηση, σελίδες, αφήνοντας την εφημερίδα με περιεχόμενο εξ ολοκλήρου αντινεοδημοκρατικό / αντιπασοκικό!