25.1.17

Ο Τραμπ ξεκίνησε δυνατά και στο μεταναστευτικό!



Αν μη τι άλλο, ο Ντόναλντ Τραμπ μπήκε δυναμικά στον ρόλο του, και από την ώρα που ορκίστηκε έχει «ξεσκιστεί» να υπογράφει προεδρικά διατάγματα και να δίνει εντολές, τηρώντας εν πολλοίς όλες σχεδόν τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Πως λέμε Αλέξης; Καμία σχέση!



Τώρα, ο ξανθός πρίγκιπας του σκότους, όπως τον αποκαλούν οι εχθροί του, ετοιμάζει αυτό που η εφημερίδα Washington Post περιγράφει ως immigration blitz, ή αλλιώς μια κεραυνοβόλα επιδρομή στο μεταναστευτικό, με διάφορα διατάγματα που προετοιμάζει για εφαρμογή σε πολλούς τομείς της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής…


Πηγές του Λευκού Οίκου λένε στην εφημερίδα ότι ο Τραμπ, που σήμερα αναμένεται  να μιλήσει για την ασφάλεια των συνόρων στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security), θα δώσει εντολή να ξεκινήσει η άμεση ανέγερση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό που είχε υποσχεθεί, και να τιμωρήσει τις πόλεις «καταφύγια», αυτές δηλαδή που δεν συνεργάζονται με τις μεταναστευτικές  ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Τραμπ θα ανακοινώσει επίσης την πρόσληψη πολλών νέων συνοριοφυλάκων.
Χθες ο φανατικός χρήστης του τουίτερ Τραμπ, έκανε ένα νέο τουίτ με το οποίο ανέφερε ότι «σήμερα (Τετάρτη) είναι μια μεγάλη μέρα για την εθνική ασφάλεια… Θα κτίσουμε επιτέλους τον τοίχο» έγραψε.
Εν τω μεταξύ, όπως λένε πηγές του κογκρέσου στο Reuters, ο πρόεδρος σχεδιάζει να εκδώσει προεδρικά διατάγματα σύμφωνα με τα οποία θα απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στην Αμερική οποιουδήποτε πρόσφυγα, ενώ θα ανασταλεί η ισχύς της βίζας στους πολίτες επτά Μουσουλμανικών χωρών: Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, και Υεμένη!
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Τραμπ σκέπτεται να αναστείλει ολόκληρο το αμερικανικό πρόγραμμα διαχείρισης προσφύγων για τέσσερις μήνες, ενώ θα αρχίσει να εφαρμόζει και το αμφιλεγόμενο σύστημα φιλτραρίσματος των υποψήφιων μεταναστών, που έχει προτείνει προεκλογικά, το extreme vetting. Πρόκειται για ένα είδος ξεσκαρταρίσματος των υποψήφιων μεταναστών, σχεδιασμένο να αποκλείει τους ακραίους Ισλαμιστές. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, οι μεταναστευτικές αρχές θα έχουν τα εργαλεία να καταλαβαίνουν αν κάποιος μετανάστης μοιράζεται ή όχι τις αμερικανικές αξίες και τα αμερικανικά πιστεύω, όπως π.χ. τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, την ισότητα των γυναικών, την θρησκευτική ελευθερία, κλπ. Όποιος δηλαδή δεν συμφωνεί, δεν θα εισέρχεται στην χώρα. Απλά πράγματα.
Όλα δείχνουν πως η Αμερική, και ίσως ο κόσμος ολόκληρος, θα ζήσει νέες και πιο ενδιαφέρουσες εποχές…
Αναμένουμε να το δούμε.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου