7.1.17

Αλέξης ο… σκοταδιστής!



Καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες, είπε ο πρωθυπουργός σε συμβασιούχους του Δήμου Καλαμαριάς, που του ζητούσαν λύσεις στα προβλήματά τους. Προβλήματα όπως καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους και διακοπή της ηλεκτροδότησης των σπιτιών τους!




Ο νεαρός ηγέτης της Αριστεράς στην Ελλάδα βρήκε τη λύση: κλείστε μάτια και αυτιά, ζωή είναι θα περάσει. Μίζερη για εσάς, ζωάρα για άλλους. Αλλά μην διαβάζετε εφημερίδες για να μην ξέρετε τι χάνετε, να μην ξέρετε τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε εμείς οι κυβερνώντες, θα μπορούσε να πει κανείς ότι σκέφτηκε ο πρωθυπουργός… 




Ένας πρωθυπουργός που όλη του η πολιτική παρουσία είναι ένα ψέμα. Ψέμα το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ψέμα η δημιουργική ασάφεια, ψέμα η 13η σύνταξη. Είχε πει πως θα πάρει τα κάγκελα από το Σύνταγμα και έχει εγκαταστήσει κλούβες στην Ηρώδου του Αττικού. Ασφαλίτες παίρνουν από πολίτες τις φωτογραφίες της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής. Στη Θεσσαλονίκη το ουζερί που επέλεξε έκλεισε τις πόρτες τους στους υπόλοιπους πελάτες.
Εδώ έχει εξία να παραθέσουμε μια αναφορά από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia:
Η Γκλάσνοστ (ρωσικά: гла́сность, διαφάνεια, δημοσιότητα) ήταν μια πολιτική που ακολούθησε η Σοβιετική Ένωση (στα μέσα της δεκαετίας του 80') και επέτρεπε την ανοικτή συζήτηση πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων, μια πολιτική που μέχρι τότε απαγορευόταν. Θεμελιωτής της ήταν ο Μιχαήλ Κορμπατσόφ. Χάρη στην Γκλάσνοστ αλλά και την Περεστρόικα άρχισε η δημοκρατικοποίηση της Σοβιετικής Ένωσης. Συνοπτικά οι αλλαγές που έφερε η Γκλασνοστ ήταν: Η Δύναμη του Κομμουνιστικού Κόμματος μειώθηκε. Οι εκλογές ήταν ελεύθερες και μπορούσε οποιοσδήποτε να έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Μπορούσαν όλοι να κάνουν σχόλια πάνω σε πολιτικές (ή μη) του κράτους.
Στα αλήθεια ο Αλέξης Τσίπρας θέλει λιγότερη διαφάνεια, λιγότερη δημοσιότητα;
Αγαπητοί αναγνώστες κάντε μια άσκηση. Απαντήστε στο ερώτημα: είναι καλύτερος ή χειρότερος ο κόσμος μετά την άνθηση των μέσων ενημέρωσης; Κάποτε η ιστορία ήταν υπόθεση των νικητών και των ειδικών μελετητών. Τώρα είναι υπόθεση όλων. Ιστορία έγραψαν οι μεγάλες εφημερίδες του 20ου αιώνα, τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τώρα ιστορία γράφει ο κάθε πολίτης στα social media.
Στον μεσαίωνα έκαιγαν τα βιβλία και τις μάγισες. Στα φασιστικά καθεστώτα τις εφημερίδες και όσους διαφωνούσαν. Στα κομμουνιστικά απλά δεν είχαν ούτε βιβλία, ούτε εφημερίδες που δεν είχαν περάσει από την... πένα του λογοκριτή. Στα αλήθεια αυτό θέλει ο Αλέξης Τσίπρας; Δεν μπορεί ούτε καν να διαβάζει την κριτική που του ασκεί ο Τύπος; Τόσο ένοχος νιώθει; Ή τόσο ασύδοτος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει; 


Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου