4.2.17

Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος της ιστορίας…



Υπάρχουν σήμερα οκτώ δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν τόσα χρήματα, όσα διαθέτουν συνολικά 3.6 δισεκατομμύρια από τους πιο φτωχούς ανθρώπους του πλανήτη. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς σύντομα θα περάσει σε άλλο επίπεδο.



Όπως αναφέρει το CNBC, ο Bill Gates σχετικά σύντομα (μέσα στα επόμενα 25 χρόνια δηλαδή)  πρόκειται να  γίνει ο πρώτος και μοναδικός τρισεκατομμυριούχος του κόσμου, ίσως και του ηλιακού μας συστήματος…


Η πρόβλεψη αυτή προκύπτει από το τελευταίο Oxfam report με τίτλο "An Economy for the 99%", που υπολογίζει την σημερινή περιουσία του Gates στα $84 περίπου δις, και κάνοντας κάποιους λογιστικούς υπολογισμούς, χρησιμοποιώντας τον μέσο ρυθμό αύξησης της περιουσίας όλων των ζάπλουτων (κάπου 11% το χρόνο για τα τελευταία 8 χρόνια), καταλήγει στο ότι ο 61χρονος συνιδρυτής της Microsoft θα πιάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια γύρω στα 86 του χρόνια…
Όπως λέει ο Oxfam, «σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αν είσαι πλούσιος πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να μη γίνεις ακόμη πιο πλούσιος».
Από το 2006, οπότε και είπε αντίο στην Microsoft, ο Gates έχει συσσωρεύσει περίπου $35 δισεκατομμύρια, και αυτό συμβαίνει αν και κάνει όλα όσα μπορεί προκειμένου να μοιράσει χρήμα δεξιά κι αριστερά, τόσο μέσω του ιδρύματός του, όσο και μέσω του προγράμματος Giving Pledge, στα πλαίσια του οποίου διάφοροι πάμπλουτοι δωρίζουν ουκ ολίγα χρήματα σε φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες.
Υπάρχουν και άλλοι δισεκατομμυριούχοι που σύμφωνα με τον Oxfam μπορεί να γίνουν κι αυτοί τρισεκατομμυριούχοι, αν και στη δική τους την περίπτωση ίσως χρειαστούν περισσότερα χρόνια. Για παράδειγμα, ο 32χρονος σήμερα Mark Zuckerberg, του Facebook, μπορεί εύκολα να πιάσει το ένα τρις στα 59 του χρόνια, αν όλα του πάνε καλά. Από την άλλη, και ο Warren Buffett μπορεί κάλλιστα να γίνει τρισεκατομμυριούχος σε 25 χρόνια, όπως ο Gates, όμως είναι ήδη 86 χρόνων οπότε θα πρέπει να ζήσει ως τα 111 του για να το πετύχει, πράγμα δύσκολο.

S.A.

ΥΓ- Αν πάμε στη δραχμή ο Gates θα έχει πολλούς "συναδέλφους" δισεκατομμυριούχους εδώ στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου