8.2.17

Ο μισάνθρωπος του Μολιέρου ήταν άγγελος μπροστά τους…



Ο Λυ(σ)σας το μεταναστευτικό Μεταναστάλας, και η  συνομοταξία του, δεν ξέρουν ο,τι όταν κάποιος ρυπαίνει τη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι ;
Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να διασχίσουν στις πλάτες μας για να το μάθουν;
Είναι οι άνθρωποι που σπαταλούν δημόσιο χρήμα για να ικανοποιήσουν το <εγώ> τους και  τ’ απωθημένα τους, που βάζουν το λαό να πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, και συγχρόνως  απάνθρωπα, να θέλουν να μάθουν πόσο  καιρό θα ζήσουν οι καρκινοπαθείς για να τους παρέχουν φάρμακα.




Δεν έχει διανοηθεί ποτέ κανείς άνθρωπος κυβέρνησης να το σκεφτεί και να το ζητήσει αυτό μέσα σε πολιτισμένες κοινωνίες. Είναι σαν να σκοτώνεις ανθρώπους, για να ζεις εσύ μέσα στην πολυτέλεια, με ψέματα και λεηλασίες. Δείχνει  μεγάλο μίσος στους ανθρώπους, τόσο που ο  μισάνθρωπος του Μολιέρου, ήταν άγγελος μπροστά τους…



Έστησαν ολόκληρη  κερδοφόρα επιχείρηση γιατί ήθελαν να εκμεταλλευτούν και.. τους μισεμένους. Σερβίρισαν ανήθικα ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ανάλγητη προς αυτούς, και αυτοί  οι ίδιοι είναι φιλάνθρωποι, φυσικά στο βωμό του κέρδους τους, και όχι μόνο του υλικού, αλλά και του ιδεολογικού, γιατί προφανώς στοχεύουν  να ηγηθούν σε νόες πιο ευπειθείς, αφού διώξουν τους  πολλούς Έλληνες περίτεχνα απ’ τη χώρα (όπως εμείς λέγαμε χρόνια τώρα).
Πάνω στην παραζάλη της εξουσίας, τους διέφυγε επίσης ότι ο εκμεταλλευόμενος γίνεται και εκμεταλλευτής, και ότι θα απαιτεί όλο και περισσότερα, γνωρίζοντας  ότι τον εμπορεύονται.
Είναι δυνατόν άνθρωποι που πετούν τα μωρά τους για να εκβιάσουν, να μην εκμεταλλευτούν όταν ξέρουν ότι  τους εμπορεύονται; Είναι ισοδύναμα κλάσματα οι κατηγορίες εκμεταλλευτή-εκμεταλλευομένου, που εναλλάσσονται.
Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση, τόση καταστροφή φέρνει  στη χώρα,  στο  κοινωνικό και   οικονομικό πεδίο. Στο ιδεολογικό φέρνουν την καταστροφή τη δική τους, γιατί αποκαθηλώνονται στις συνειδήσεις.
Αυτό είναι το τίμημα και το ξέρουν.
Μας έμεινε μόνο η απορία, γιατί η συντρόφισσα τους η Τασία δεν πήγε   να λιαστεί αφού συνεννοείται περίφημα μαζί τους;

Ελένη Παπουτσή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου