25.2.17

Η σοβιετική Ελλάδα του Σκουρλέτη…



Δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα η ιδεοληπτική κυβέρνηση των Σκουρλέτηδων. Μια μόλις μέρα πριν τη δραματική έλευση Μοσκοβισί στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να υιοθετεί τις απαιτήσεις των δανειστών, την ώρα που δημόσια ισχυρίζεται ότι δεν θα νομοθετήσει «ούτε ένα ευρώ παραπάνω» και τη χώρα να ισορροπεί στην άκρη του γκρεμού, με το ορόσημο της 20ής Φεβρουαρίου να χάνεται και πάλι, σε βάρος των δεινά δοκιμαζομένων Ελλήνων πολιτών, αυτή την ώρα βρήκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης να εισηγηθεί μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο!



Τι ήθελε ο προκλητικός υπουργός; Να κάνει την αντιπολίτευση να χάσει την ψυχραιμία της; Να καλοπιάσει τα πελατάκια του; Να κάνει μια ακόμα δημόσια επίδειξη πολιτικού λεονταρισμού, κι όποιος «τσιμπήσει»; Ποια ακριβώς πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η προκλητική, εκτός τόπου και χρόνου δήλωσή του μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο;


Δυστυχώς, πρόκειται για κάτι χειρότερο από όλα αυτά τα παραπάνω: η σημερινή κυβέρνηση δεν σκέπτεται όπως ο κλασικός, ο «αστικός» τρόπος πολιτικής σκέψης, ο οποίος έθετε πάντοτε πάνω από προσωπικές, κομματικές, παρεΐστικες, συντεχνιακές ή κλικαδόρικες επιδιώξεις, το συμφέρον της Πατρίδας. Ο «αστικός» τρόπος σκέψης, που μπορεί να παράπεσε ακόμα και στους σχεδιασμούς κομμάτων που στο πρόσφατο παρελθόν μπορούσαν ψευδεπίγραφα να εκληφθούν ως «αστικά»,  επιβάλλει πάνω από κάθε άλλη πολιτική επιδίωξη να τίθεται το συμφέρον της Πατρίδας. 
Αυτή την Αρχή, δυστυχώς κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την παρακάμπτουν συστηματικά. Κάνουν μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο για να μην σκάσει η «βόμβα» της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στα δικά τους χέρια. Το συμφέρον της Πατρίδας έρχεται μετά από το στενά κομματικό συμφέρον. Γι αυτό και δημόσια καταγγέλλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως διεφθαρμένους. Όχι ως πολιτικά ακατάλληλους, αλλά ως διεφθαρμένους! Στο ιδεοληπτικό υποσυνείδητο του κόμματος που σήμερα έχει τις τύχες της χώρας στα χέρια του, εξ αιτίας της πολιτικής ανικανότητας των αντιπάλων του, η σωτηρία της αριστεράς είναι υπέρτερος στόχος της σωτηρίας της Πατρίδας. Είναι, δυστυχώς, η ίδια αντίληψη που επέβαλε στους ηττημένους του εμφυλίου πολέμου να διατηρήσουν το «όπλο παρά πόδα»: προέχει η επιβολή της αριστερής σκέψης και αντίληψης, από τη σωτηρία της Ελλάδας. 
Με αυτές τις προτεραιότητες κατά νου, ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε χθες από το Εθνικό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη μαζική μονιμοποίηση συμβασιούχων στο χρεοκοπημένο, διεφθαρμένο, ανίκανο, αναποτελεσματικό και κοστοβόρο ελληνικό δημόσιο. Διότι η προοπτική της σοβιετικής «δημοκρατίας», με όλους στο δημόσιο, πληρωμένους ίσα- ίσα για να μην πεθάνουν της πείνας, με «εθελοντική» εργασία μετά το τέλος της «κανονικής», δηλαδή ό,τι συνέβαινε στην Αλβανία του Χότζα, για να μιλήσουμε για το κοντύτερο γεωγραφικά παράδειγμα, αυτό είναι το πραγματικό όραμα όσων μας κυβερνούν σήμερα. 
Εάν δεν δούμε το πραγματικό πρόβλημα κατάματα, όχι μέσα από φακούς παραμορφωτικούς ή άλλα στερεότυπα, δεν θα μπορέσει κανείς να το αντιμετωπίσει. Άλλη λογική εξήγηση από το ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, εν ενεργεία υπουργός ζητεί μαζική μονιμοποίηση συμβασιούχων στο δημόσιο, δεν υπάρχει!

Καλλικέλαδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου