8.2.17

O Τσίπρας «συνελήφθη» επ’αυτοφόρω…



Η απόπειρα του Τσίπρα να αποκρύψει την επίσκεψή του στο Παρίσι μπορεί να σημάνει και το τέλος της τραγικής πρωθυπουργίας του!
Ως φαίνεται, το θέμα είναι πολύ σοβαρό, έχει τεράστιες προεκτάσεις και πιθανώς να αποτελέσει την αφορμή για να τον κλωτσήσουν από την καρέκλα του οι πολλαπλοί –βουβοί έως τώρα- εσωκομματικοί του αντίπαλοι.



Η μυστική ιδιωτική επίσκεψη ενός πρωθυπουργού σε μια ξένη χώρα, είναι ούτως ή άλλως ύποπτη και επίμεμπτη. Η ενημέρωση της Γαλλικής πρεσβείας –επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τους συνεργάτες του Τσίπρα ως απόδειξη ότι δεν ήταν μυστική η επίσκεψη- ήταν υποχρεωτική και γίνεται πάντα για λόγους ασφαλείας...



Η πρωθυπουργική «απάτη» όμως αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που γράφεται εκείνο το ειρωνικό και αδόκιμο  non paper του Μαξίμου που δόθηκε ως απάντηση στην αποκάλυψη του Άδωνι Γεωργιάδη. Στο τέλος αυτού του «εμπνευσμένου» κειμένου υπήρχε αυτή η ύποπτη πρόταση: “Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του Πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση”!
Το περίεργο όμως με αυτή την πρόταση είναι ότι κανείς ως τότε δεν είχε αναφέρει τα παιδιά του Τσίπρα! Κανείς δεν είχε καν υπονοήσει ότι ο Πρωθυπουργός πήγε στο Παρίσι με την οικογένειά του! Αυτό το non paper  “αποκάλυψε’’ το πρώτο μυστικό!
Το αρχικό εύλογο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο Τσίπρας “έδωσε” τα παιδιά του μόλις “συνελήφθη επ’αυτοφόρω”; Δεν ήξερε ότι θα επακολουθήσει ο δημόσιος εξευτελισμός του αγκαλιά με τους ήρωες του Disney?
H άποψή μου  είναι ότι όχι μόνο το ανέμενε, αλλά το ήλπιζε κιόλας! Εκτιμώ ότι επίτηδες έστρεψε την προσοχή του λαού και του Τύπου προς την Disneyland, τη στιγμή που όλοι έπρεπε να ασχολούνται με το ποιους συνάντησε κατ’ ιδίαν στο Παρίσι και για ποιους λόγους! Προτίμησε να εμπλέξει τα παιδιά του– και να μας ρίξει στο φιλότιμο ρίχνοντάς μας «στάχτη στα μάτια» - απ’ το να αποκαλυφθούν τα πραγματικά γεγονότα, πρόσωπα και σκοποί του μυστικού ταξιδιού!
Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να μάθει κανείς ότι βρέθηκε στο Παρίσι.
Είναι επίσης εύληπτο ότι ο σκοπός της επίσκεψης ήταν ιδιωτικός. Προφανώς δεν θα συναντούσε επενδυτές μόνος του ο Πρωθυπουργός. Πρώτον, δεν υπάρχουν σοβαροί επενδυτές που να συζητούσαν με τον Τσίπρα. Δεύτερον, ακόμα κι αν κάποιοι έκαναν το απονενοημένο βήμα, θα έπρεπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να καταλαβαίνει ότι τέτοιες συναντήσεις γίνονται υπό το φως του ήλιου και όχι «υπό το φως των κεριών». Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό, είναι για έναν ακόμη λόγο ιδιαίτερα επικίνδυνος!
Τα ερωτήματα είναι πολλά και πλήττουν καίρια την ήδη τρωθείσα εικόνα του χειρότερου πρωθυπουργού όλων των εποχών. Εύχομαι, για το καλό της Ελλάδος, το ύποπτο αυτό ταξίδι, να αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του!

Πάτροκλος Κουδούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου