20.3.17

Ο ψεύτικος κόσμος του κυρίου Τσίπρα…



Είναι παλιό το φαινόμενο και φοβούμαι πως δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από αυτό.
Ανέκαθεν οι άνθρωποι της εξουσίας ζούνε σε μία γυάλα και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Η σχέση τους με τον κόσμο φιλτράρεται μέσα από έναν κλειστό κύκλο έμμισθων αυλικών, οι οποίοι θεωρούν πως οφείλουν να ανταποδώσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον… ηγέτη παρουσιάζοντάς του μία εικονική πραγματικότητα.



Ότι όλοι οι… υπήκοοί του είμαστε ευτυχείς και ενθουσιασμένοι με το έργο του, ότι ονειρευόμαστε να τον δούμε, για να τον επευφημήσουμε, ότι περιμένουμε πώς και πώς την ώρα που θα τον ξαναψηφίσουμε...



Παράλληλα, όπου κινείται ο… ηγέτης, έχουν φροντίσει οι αυλικοί να τα έχουν όλα στην εντέλεια, ώστε ο ίδιος να τα βλέπει υπέροχα και να νομίζει πως κατάφερε να διορθώσει ως διά μαγείας όλες τις κακοδαιμονίες και τις παθογένειες της χώρας.
Για να πω την αλήθεια, περίμενα από τον Αλέξη Τσίπρα να μην αποδειχθεί ίδιος και χειρότερος από τους προκατόχους του σε αυτόν τον τομέα. Ούτε πλούσιος γεννήθηκε ούτε σε οικογένεια από τζάκι ανήκει ούτε σπουδές σε πανάκριβα κολέγια έκανε ούτε σε περιφρουρημένες γειτονιές κατοικούσε ούτε ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία του προς το Μαξίμου. Κι όμως.
Επειδή στις διαδρομές που κάνει με το αυτοκίνητο φροντίζουν δεκάδες τροχονόμοι να… καθαρίζουν το δρόμο, πιστεύει πως έλυσε το κυκλοφοριακό. Επειδή κλούβες των ΜΑΤ εμποδίζουν διαδηλωτές να φτάσουν στο Μαξίμου, θεωρεί ότι ουδείς διαδηλώνει. Επειδή περιστοιχίζεται από ευχαριστημένους βουλευτές και συμβούλους, νομίζει πως όλοι οι πολίτες έχουν δουλειά και επαρκές εισόδημα. Και πάει λέγοντας.
Σήμερα η “ΜτΚ” αποκαλύπτει ότι οι κόλακές του δεν τον ενημέρωσαν πως τα γεύματα που υποσχέθηκε σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές ουδέποτε προσφέρθηκαν, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ο ίδιος, όταν ζήτησε εμμέσως να επιβραβεύσουν οι τοπικοί παράγοντες την υλοποίηση της υπόσχεσής του.
Όπως δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία και εκτίθεται στα μάτια των δύσμοιρων ασθενών -και των συνοδών τους- που ταλαιπωρούνται κυνηγώντας την ελπίδα της ίασης.
Κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι οι ασθενείς περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, για να βρουν αξονικό τομογράφο, ότι κουβαλούν από το σπίτι τους σεντόνια και αναλώσιμα, ότι γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται μέχρι εξαντλήσεως, ότι οι λίστες αναμονής για μια χειρουργική επέμβαση προκαλούν θυμηδία.
Όσοι επισκέφθηκαν δημόσιο νοσοκομείο τον τελευταίο χρόνο κι έτυχε να παρακολουθήσουν προχθές τον πρωθυπουργό να μιλά στη Βουλή, έμειναν με το στόμα ανοιχτό ακούγοντάς τον να αναφέρεται ακόμη και σε οικονομικά πλεονάσματα.

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου