16.3.17

Καλό ταξίδι στον Παράδεισο, αδελφέ!



Βρίσκομαι με συγκίνηση μεγάλη, μπρος στη σορό ενός πολύτιμου φίλου μου, που στην πορεία του χρόνου έγινε για μένα αδελφός. Βρίσκομαι στην ανάγκη να αποχαιρετήσω έναν σπουδαίο άνθρωπο, με διαδρομή γεμάτη φως και προσφορά.




Βρίσκομαι εδώ για τα τελευταία λόγια αγάπης, μπροστά σε έναν ανυπότακτο και ανιδιοτελή Έλληνα, που δε φυγάδευσε ποτέ τον εαυτό του από τον αγώνα του για την πατρίδα!


Ο Γιώργος Πράντζος ήταν ιατρός σύγχρονος, κορυφαίος, αλλά ανθρωπιστής ιατρός! Ήταν έξοχος αναλυτής και γνώστης της πολιτικής, αλλά αμετακίνητος ιδεολόγος! Είχε το πνεύμα του ανυποχώρητου ευρωπαίου πολίτη, με τη σημαία όμως πάντα, του προβληματισμένου Έλληνα. Πονούσε σαν ιδεολόγος για τις ιδέες του, όπως πονούσε σαν ανθρωπιστής ιατρός, μαζίμε τον ασθενή του! Με πείσμα βαθύ και ανιδιοτέλεια, δίδασκε στην πράξηεκείνα που πίστευε!
Από μικρός στους αγώνες, σε ώρες δύσκολες και κρίσιμες για τον τόπο, όρθιος, ήταν πάντα στο χαράκωμα του αγώνα με την ξιφολόγχη:
Ξιφολόγχη είτε του θάρρους του, να μην αφήνει ποτέ τίποτε αναπάντητο.
Ξιφολόγχη είτε της πέννας, της γραφίδας του, να μην αφήνει ποτέ τίποτε ανερμήνευτο.
Ξιφολόγχη της αγάπης του, κυρίως για εκείνους που δεν είχαν, παρά για εκείνους που είχαν.
Μπορούσε να γίνει πολύ καυστικός, αλλά, είχε πάντα χιούμορ! Ήταν στη σκέψη ανατρεπτικός και υπερβατικός, αλλά είχε πάντα σύνεση! Μόνη αναλλοίωτη και σταθερή παράμετρος, μόνο παντοτινό του κριτήριο, η υποχρέωση όλων μας απέναντι στην πατρίδα για την οποία, ό,τι και να κάνει κανείς, είναι πάντα λίγο!
Με συγκίνηση μεγάλη προς την οικογένεια του, που τόσο θαύμαζε και τον θαύμαζε, απέναντι στην ανεκτίμητη Μένη που ούτε λεπτό δεν έφυγε από κοντά του, απέναντι στον Θωμά και τη Λίλα, τους δυο εξαίρετους επιστήμονες και παιδιά του, τους λέω μπροστά στο σκήνωμα του δικού μου αδελφού, να είναι περήφανοι για τον σύζυγο και πατέρα τους:
Γιατί ο Γιώργος Πράντζος, σ’ αυτή τη δύσκολη ζωή, δεν έκανε ποτέ καμμιά έκπτωση στην αξιοπρέπεια του! Γιατί δεν πρόδωσε ποτέ ούτε τους φίλους, ούτε τις ιδέες του! Γιατί δεν έβαλε ποτέ, τίποτα πιο ψηλά, από την πατρίδα, το φιλότιμο, την οικογένεια, την πίστη, τα ιδανικά μας!
Ο πόνοςτης έλλειψης σου, θα είναι για μας, όλους εδώ, Γιώργο μου, η απόδειξη ότι πάντα υπάρχεις! Καλό ταξίδι στον Παράδεισο, αδελφέ!

Αντώνης Σαμαράς
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου