26.3.17

Τα ψέματα «πάνε σύννεφο»...



Έτσι όπως η κυβέρνηση έχει φέρει τα πράγματα –στην χειρότερη εκδοχή που μπορούσαν να εξελιχθούν– έχουμε να περισώσουμε εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις, και τη εθνική μας αξιοπρέπεια αν όχι την εδαφική μας ακεραιότητα…  Παρόλα αυτά, πρωθυπουργός, υπουργοί και Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθούν να κοροϊδεύουν. «Η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα, σε 24 ώρες», μας ενημερώνουν ανώνυμα Μαξίμου και κυβερνητικοί αξιωματούχοι – Μάϊο βλέπουν πιθανή συμφωνία οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες.




«Τα βρήκαμε σε εργασιακά και ασφαλιστικό», διαβεβαιώνει πηγή του ΥΠΟΙΚ – «παραμένουν τ’ αγκάθια» λένε οι Ευρωπαίοι συνομιλητές. Και ο Πρόεδρος της Βουλής (σου λέει ευκαιρία είναι τώρα που το παραμύθι πάει σύννεφο) βάζει το ΑΠΕ να «αποκαλύψει» ότι δεν μονιμοποίησε μόνος του υπαλλήλους της βουλής… αλλά σε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ψέματα, φώναξαν Παπαθεοδώρου και Ψαριανός!



Τελικά, πόσο θα κρατήσει αυτός ο καθημερινός, σαδιστικός, αντιδημοκρατικός εφιάλτης; Πόσο θα κρατήσει αυτή η συντονισμένη αήθεια της προσπάθειας εξαπάτησης των πολιτών;
Μια βασική σταθερά στον εντελώς ασταθή κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα που μας ταλαιπωρεί στην εξουσία, αποτελεί το μόνιμο μοτίβο ότι παρεννοήθηκαν οι ριζοσπαστικές φιλολαϊκές προσπάθειες του Αρχηγού του, των υπουργών του ή διαπρεπών στελεχών του.
Επί των ημερών του αλήστου μνήμης Βαρουφάκη που έκανε περί τις δέκα διαπραγματευτικές τρίπλες ημερησίως, στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα ήταν προφανή: η διαπραγμάτευση της μεγαλοφυΐας (που ήταν τότε και για τον κύριο Τσίπρα) δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτή από τους κοινούς θνητούς, χώρια που τα διεφθαρμένα ΜΜΕ σκοπίμως και εκ συστήματος αλλοίωναν το υψηλό νόημα των εκάστοτε προσπαθειών ! Σήμερα πάλι, επί Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκη, που τα ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως από το Μαξίμου και νέοι άνθρωποι, δικοί του, κινούν τα νήματα της ενημέρωσης … στοχοποιούνται οι Εισαγγελείς που καταγγέλλουν Συριζαίους εκδότες – μεγαλοδημοσιογράφους για διαπλοκή!
Ωστόσο, και το χθες και το σήμερα, αποκαλύπτει το ολοκληρωτικό πρόσωπο της Αριστεράς του Τσίπρα. Το πρόσωπο εκείνο που με διαβολική ευκολία και αήθη δεξιοτεχνία παραχαράσσει όλες τις αλήθειες. Τα ψέματα «πάνε σύννεφο».
Μέσα όμως στην φούρια της κατασκευής τους, ξεφεύγουν αηδιαστικές αλήθειες: Όπως αυτή που ξεστόμισε δίχως αιδώ ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος όταν τον ρώτησαν σήμερα στον Σκάϊ «πού πήγαν τόσα πολλά ευρώ που είχαμε για τους πρόσφυγες» , ανερυθρίαστα δήλωσε ότι: «… Να ξεκαθαρίσουμε γιατί πολλοί δεν έχουν καταλάβει σωστά, τα λεφτά αυτά δεν ήταν δικά μας … δεν τα’ χαμε εμείς δηλαδή, μας τα δώσανε …. όταν τελειώσουμε με όλη αυτή την κατάσταση (σ.σ όταν κλείσει η αξιολόγηση που θα φέρει την ανάπτυξη, δηλαδή) θα το δούμε κι αυτό το θέμα, που πήγαν τα λεφτά…»!
Ο Γιάννης Μπαλάφας λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι ξεγελάσαμε τους χαζούς Ευρωπαίους και με τα λεφτά που δώσανε για τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση κι ο Μουζάλας βόλεψε από δουλίτσα κάτι χιλιάδες ψηφοφόρους τους σε θέσεις στο ευρύτερο δημόσιο! Και αυτή την ξεκάθαρη ομολογία πρέπει να την φάνε αμάσητα οι πολίτες που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι προφανέστατα ηλίθιοι και δεν πιάνουν με την πρώτη τα βαθύτερα νοήματα των κυβερνητικών πράξεων! Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κανέναν φραγμό ….

Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου