1.4.17

Θεία δίκη, έστω και καθυστερημένα…



O σειριακός δολοφόνος νοσοκόμος της δεκαετίας του ’80, γνωστός και ως «Άγγελος του Θανάτου», έχασε προχθές τη ζωή του, μέσα στη φυλακή, προφανώς μετά από επίθεση συγκρατούμενού του.

Στη δίκη του, το 1987.


Ο συγκεκριμένος φονιάς, ονόματι Donald Harvey, είχε ομολογήσει την δολοφονία σαράντα περίπου ασθενών σε νοσοκομεία του Κεντάκι και του Οχάιο, στα οποία εργάζονταν ως βοηθός νοσοκόμος…


Ο 64χρονος Harvey, που  είχε καταδικαστεί σε πολλές  φορές ισόβια, βρέθηκε βαριά τραυματισμένος μέσα στο κελί του στην πόλη Τολέντο, και σύμφωνα με τις αρχές της φυλακής μάλλον δέχθηκε επίθεση από κάποιον ή κάποιους συγκρατούμενούς του.
Είχε ομολογήσει την ενοχή του το 1987, παραδεχόμενος ότι σκότωσε περισσότερους από 35 ασθενείς όταν εργάζονταν ως βοηθός νοσοκόμου στις πόλεις Cincinnati και London των ΗΠΑ. Αργότερα, ήδη φυλακισμένος, ομολόγησε πως είχε σκοτώσει κι άλλους 18 όταν εργάζονταν στο νοσοκομείο Veterans Administration Medical Center του  Cincinnati.
Όπως είχε εκμυστηρευτεί στον συνήγορό του, οι δολοφονίες ξεκίνησαν το 1970 στο νοσοκομείο Marymount του Κεντάκι. Πολλά από τα θύματα του ήταν χρόνιοι ασθενείς, και όπως είπε τα σκότωνε, χρησιμοποιώντας κυάνιο και αρσενικό, τα οποία έβαζε στο φαγητό τους … για να «τα  γλιτώσει από το μαρτύριό τους». Κάποιους άλλους τους σκότωνε, είπε,  αποσυνδέοντας το οξυγόνο τους.
Σε μια συνέντευξή του κάποτε, είχε πει πως ομολόγησε την ενοχή του στο δικαστήριο, προκειμένου να αποφύγει την θανατική καταδίκη, και πως πάντα ήθελε, από μικρός,  να μπορεί να καθορίζει και να ελέγχει το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου