3.4.17

Η κλαψιάρα κυβέρνηση…



Κλαίνε και οδύρονται οι ριζοσπάστες βουλευτές και Υπουργοί, λόγω της συγκίνησης τσακώνεται και ο πρωθυπουργός, κι έτσι όλοι μαζί εκφράζουν την συμπάθεια της κυβέρνησης στον άγρια δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη από τα πιο άδικα, σκληρά μέτρα που έρχονται.  




Όχι, ποτέ ελληνική κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει στο παρελθόν παρόμοιο πολιτικό θράσος, τέτοια αναλγησία, τέτοια χυδαιότητα, τέτοια περιφρόνηση  απέναντι στη κοινή λογική… 



Ένα από τα πολλά για τα οποία πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές του Σύριζα είναι η αβυσσαλέα  διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Πουλούσαν οι Σαμαροβενιζέλοι τους σιδηροδρόμους  400 εκατομμύρια; Εκείνοι ξέσκιζαν τα ιμάτια τους ότι ξεπουλιόταν ο εθνικός πλούτος! Τους χάριζαν αμέσως μετά οι ίδιοι με χαρακτηριστική ευκολία έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ; Πανηγύριζαν θριαμβολογώντας για την τεράστια επιτυχία τους!
Αυτήν την υποκριτική τακτική  εφάρμοσαν εφ όλης της ύλης στις ιδιωτικοποιήσεις  με το Ελληνικό, την COSCO κτλ. Πολιτεύτηκαν με τον πιο αποτρόπαιο κι επικίνδυνο λαϊκισμό ηγούμενοι του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τώρα κατάσχουν (στον αγώνα τους κατά της… διαφθοράς) σιωπηρώς και ύπουλα τις καταθέσεις φτωχών οφειλετών αποσπώντας  πεντακοσάρικα  και χιλιάρικα από τους πενιχρούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ την ίδια στιγμή οι πάμπλουτοι υπουργοί τους, αρμόδιοι για τα οικονομικά, διαθέτουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε ασφαλείς τοποθετήσεις στο εξωτερικό… και οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο.  Ποτέ, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν αποτόλμησε τόση… συμπόνια!
Αν οι κύριοι βουλευτές συμπονούν τους πολίτες για την ληστρική και άνευ προηγουμένου φορολόγηση που τους επέβαλε η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν, ας σιωπήσουν άν δεν θέλουν να παραιτηθούν.
Στην πολιτική, από την άλλη, μετρούν τα αποτελέσματα και θα ληφθούν υπό όψη τα ασύστολα ψεύδη με τα οποία υφάρπαξαν την εξουσία και την ψήφο των πολιτών (υπενθυμίζουμε ότι τους ψήφισε ένας στους πέντε…) στους οποίους υποσχέθηκαν -δίχως υποσημειώσεις- ότι θα καταφέρουν να σκίσουν τα μνημόνια, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, να επαναφέρουν την δέκατη τρίτη σύνταξη, να χαρίσουν τα δάνεια, να αλλάξουν την Ευρώπη, τον κόσμο…
Διατείνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια». Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία ότι αυτή η κυβέρνηση αποτελείται από ιδεοληπτικούς και άσχετους που δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν τίποτα σωστά και κυρίως δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Το δε δυσμενέστερο είναι ότι ακόμα και σήμερα ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης βασίζεται στην υποκρισία και τα… σημάδια!

Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου