4.4.17

Πώς μπορεί να συγκριθεί με τον Σαμαρά;



Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, λέει το παλιό ρητό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει ένα σεβασμό στη Νέα Δημοκρατία που τη νίκησε δύο φορές. Όπως θα έπρεπε να έχει σεβασμό και σ’ αυτούς που χτυπάει καθημερινά ή όποιους κατασκευάζει ως εχθρούς.




Ίσως πάλι το γεγονός ότι στοχοποιεί συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν μια πορεία, να δίνει και στους Συριζαίους μια δόξα, μια αίγλη. Όταν χτυπάς έναν ανώτερό σου κερδίζεις κι εσύ, τουλάχιστον φήμη...



Πάρτε για παράδειγμα τον Τσίπρα. Χτυπάει τον Σαμαρά. Τι έχει κάνει στη ζωή του ο νυν πρωθυπουργός και τι έχει ζήσει ο Σαμαράς. Ένα παιδαρέλι που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, που δεν είχε πάει παρά πέρα από κανένα νησί, που έκανε κάμπινγκ τα καλοκαίρια, μέχρι που έγινε πρωθυπουργός. Που ξέρει τα αγγλικά του Έλληνα καμακιού σε στυλ (μι Τάρζαν, γιου Τζέιν). Που έχει πλήρη άγνοια της στοιχειώδους αστικής ευγένειας και που βεβαίως έχει φλομώσει τον κόσμο με ψέματα και χωρίς ντροπή.
Πώς μπορεί να συγκριθεί με τον Σαμαρά αλλά και με τον τελευταίο άνθρωπο αυτής της χώρας που έχει μια στοιχειώδη παιδεία και δεν πέρασε από το Πολυτεχνείο του Τσίπρα με τις καταλήψεις και το πτυχίο όποτε και αν βοηθήσει ο «αριστερός» καθηγητής;
Επιτίθεται ο Παππάς ή ο Τζανακόπουλος π.χ. στον Στουρνάρα. Ο πρώτος ο οποίος μάλιστα τα έβαλε και με τον Σαμαρά, ήταν βοηθός βοηθού σε κάποιο άγνωστο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και το μόνο στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι η αναίδειά του. Ο δεύτερος, μια ζωή στα Εξάρχεια, αμφιβάλλουμε αν έχει κολλήσει έστω κι ένα ένσημο στη ζωή του. Έχουν έστω και μια ιδέα από οικονομικά και τραπεζικά; Ακόμη και ο Βαρουφάκης ξέρει πολύ καλύτερα οικονομικά από αυτούς, ίσως γι’ αυτό και να τον χρησιμοποίησαν στο πρώτο καταστροφικό εξάμηνο.
Η Αχτσιόγλου επίσης ασκεί κριτική ή μιλά για το Ασφαλιστικό λες και είναι ειδήμων δεκαετιών. Που πας κοπέλα μου; Ποια είναι τα παράσημά σου στη ζωή και τι έχεις κάνεις για να διεκδικείς το ρόλο του ειδικού που θα φτιάξει τις συντάξεις;
Ο Τσακαλώτος επίσης, λένε είναι καλός οικονομολόγος. Ε και; Αυτό σημαίνει ότι είναι και καλός διαπραγματευτής; Σημαίνει ότι πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα στιγμή;
Ο Δραγασάκης που κάνει κριτική σε όλους τι έχει κάνει στη ζωή του; Σύμβουλος σε κάποιες εταιρείες, πιο πολύ παιδί του κομματικού σωλήνα που μεγάλωσε, γέρασε και μια ζωή σε ένα κόμμα, είτε στο ΚΚΕ, είτε στον Συνασπισμό, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός τόπου και χρόνου, εκτός αγοράς.
Αμ ο Καμμένος; Ποια είναι η εμπειρία του από τη ζωή, από δουλειά, από προσφορά; Έγινε βουλευτής με τις ψεκασμένες θεωρίες του για τη «17Ν» και τώρα κάνει τον μεγάλο στρατάρχη φορώντας τις τιμημένες στολές του ελληνικού στρατού.
Όποιον κι αν πιάσεις από την κυβέρνηση θα καταλάβεις πόσο χαμηλά έχει πέσει το πολιτικό προσωπικό. Μας κυβερνούν ένα τσούρμο άχρηστοι, ανίδεοι, τεμπέληδες της εύφορης αριστερής κοιλάδας που δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε με τον τελευταίο κεντρώο ή δεξιό.
Έτσι που κατάντησε η χώρα λουζόμαστε και τον χειρότερο πολίτη, τον μεγαλύτερο ανθέλληνα, να κυβερνά τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου