4.4.17

Στους παπατζήδες δεν κάνουν ρεβεράντζες…



Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας! Οι 153 θα είναι 153 και ας πουλιέται η ΔΕΗ κομματάκι κομματάκι στις λαϊκές. Ακόμη κι αν συμφωνηθεί ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα επιστρέψουν, αφού πρώτα καταργηθεί το υπερταμείο, σε 99 χρόνια και μία μέρα. Ακόμη κι αν το αφορολόγητο πέσει στο μισό ευρώ.



Κανένας τους δεν τολμά να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί θα τον αναλάβει η κομματική ιστορία και θα τον παραδώσει ως “προδότη” στον αιώνα τον άπαντα -ξέρει από τέτοια η Αριστερά. Και κανένας τους δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, γιατί μια χαρά βολεύτηκαν, τώρα που γνώρισαν τα προνόμια της εξουσίας, και θα το τραβήξουν όσο πάει. Αν μπορέσουν και παραπέρα, όπως ο Μαδούρο που θαυμάζουν...


Αυτό που στήνεται είναι το συνηθισμένο θέατρο για τους ιθαγενείς. Προειδοποιήσεις ότι “τα εργασιακά δεν περνάνε” και υπονοούμενα για παραιτήσεις αλλά από κανέναν καθαρές κουβέντες. Θα παραιτηθώ, εάν γίνει αυτό ή εκείνο! Στο τέλος όλοι μαζί, Σκουρλέτηδες, Μανιοί, Μπαλαούρες, Τσακαλώτοι, Μιχελογιαννάκηδες, θα σηκώσουν το χεράκι, όπως ο Δρίτσας με τον ΟΛΠ, και θα πουν “ναι σε όλα”. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έστησαν πολιτική καριέρα καταγγέλλοντας αυτά που σήμερα καταπίνουν αμάσητα. Τα μεταλλεία στη Χαλκιδική, τα δεκατέσσερα αεροδρόμια, τις μειώσεις των συντάξεων, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα μαζί.
Στα καφενεία οι άνθρωποι που ξεφτιλίζονται λέγοντας άλλα και κάνοντας άλλα εξαφανίζονται και καμιά δεκαριά μέρες -έτσι από φιλότιμο. Αυτοί βγαίνουν στην τηλεόραση και σε φλομώνουν στο παραμύθι. Το πολύ πολύ που μπορεί να συμβεί είναι να παραιτηθεί κανένας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης (δηλαδή του νομού που έβγαλε πρώτη βουλευτή τη Ραχήλ Μακρή) και να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης. Όχι από φιλότιμο, αλλά επειδή εκεί υπάρχει ΓΕΝΟΠ και, αν τελειώσει το joint venture του Φωτόπουλου με το ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να πέσει ξύλο.
Τώρα που καταρρέει η αντιμνημονιακή απάτη, θυμάστε πώς σκόρπιζαν σαν ποντίκια, δεξιά κι αριστερά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μόλις πλησίαζε η ώρα να ψηφίσουν όχι μνημόνια και μεσοπρόθεσμο αλλά για το ωράριο των φαρμακείων; Αφήστε εκείνους που προετοίμαζαν το έδαφος, για να γίνουν βουλευτές του Τσίπρα και του Καμμένου -πρόκειται για ειδική κατηγορία και δεν αξίζει ούτε να τους χλευάσεις. Μιλάμε για τους υπόλοιπους. Εκείνους που έτρεμαν μην τους πιάσει στο στόμα του ο Λαζόπουλος. Αποδείχθηκε ότι έκαναν μόνο για υφυπουργοί τού “άστο γι’ αργότερα” Καραμανλή και υπουργοί του ΓΑΠ, απολογούμενοι στις εκπομπές του Παπαδάκη και του Αυτιά. Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς, όπως έλεγε ο “Γέρος της Δημοκρατίας”. Μπορεί να είναι έντιμοι άνθρωποι, μια χαρά για δικηγόροι και γιατροί, εξαιρετικοί παππούδες για τα εγγόνια τους, αλλά για βουλευτές δεν κάνουν. Κακά τα ψέματα! Όσοι δείλιασαν και “πούλησαν” τα κόμματά τους μια φορά θα τα “πουλήσουν” και δεύτερη.
Στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πρέπει να γίνει ένα γερό ξεσκαρτάρισμα. Να μείνουν μόνο βουλευτές-κομάντο, που δεν φοβούνται τη σκιά τους, δεν μετρούν τα λόγια τους, πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος και, όταν συναντούν παπατζήδες στο δημόσιο διάλογο, δεν τους κάνουν ρεβεράντζες. Για όσους δεν αντέχουν υπάρχουν ρόλοι και στα μετόπισθεν.

Μάκης Βοϊτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου