15.4.17

Εξορίστε το "Άγιο Φως"…



Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μπαλαούρα, και τη θεωρία του... περί παγανιστικού κατάλοιπου τα περί Άγιου Φωτός, τη σκυτάλη πήρε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσποινίς Φωτεινή Βάκη, η οποία κάλυψε τον ανεκδιήγητο και προσφάτως  "άπορο" βουλευτή, υποστηρίζοντας πως, κατά τον Αδαμάντιο Κοραή, το Άγιο Φως αποτελεί μια απλή, βάσει εθίμου και λαϊκών μύθων, συνήθεια του όχλου...  και την οποία,  στα "Άτακτα", την αποκάλεσε "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν... "ολίγοι ίσως τινές διά μωρίαν και άλλοι διά αισχροκέρδειαν".




Είχε δε καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση η αξιότιμη αυτή δεσποινίς στη Βουλή πριν δύο χρόνια, από κοινού με τον ευσεβή... "άπορο" Μπαλαούρα!



Διατυπώθηκαν από μέρος τους σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή την παράλογη διαδικασία άσκοπων εθίμων και παραδόσεων των λίγων!
Οι ημέρες καριέρας των λοιδορούντων κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και συνεχή κλιμάκωση. 
Δυστυχώς, όμως,  το Survivor της αριστεροφροσύνης και του ψευδεπίγραφου δήθεν προοδευτισμού σας έχει ιδιαίτερα χαμηλή τηλεθέαση... και αποδοχή, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! 
Ας τεθεί εις γνώση και εκείνων που πολεμούν με κάθε τρόπο την Ορθοδοξία, και των άλλων δειλών και βολεμένων, που αν και διαφωνούν κλείνουν το στόμα και τους ανέχονται χωρίς να διαχωρίσουν έμπρακτα τη θέση τους!
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει πριν κάποιους μήνες, την απάλειψη της λέξης "Ορθοδοξία" στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς. 
Δεν είναι τυχαίο που προσπαθούν να στοχοποιήσουν οτιδήποτε ενώνει τους Έλληνες... και οτιδήποτε τους απομακρύνει απο τις όποιες ιδεοληψίες που στόχο έχουν να τους διασπάσουν ως λαό. 
Η ιστορία της χώρας, αλλά κυρίως η ορθόδοξη θρησκεία, είναι οι παράμετροι εκείνοι που ακινητοποιούν τις οποιεσδήποτε αλυτρωτικές κινήσεις ανθελλήνων, όπως οι περισσότεροι εκ των κυβερνώντων, που τυχαία γεννήθηκαν σ' αυτήν τη χώρα, αλλά έμαθαν να τη μισούν και να την υπονομεύουν ολιστικά και με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται!
Το γιατί χτυπιέται η Ορθοδοξία από κάποιους κύκλους είναι περισσότερο γεωπολιτικό ζήτημα παρά θέμα "ελευθερίας της σκέψης". Κάποιοι μάλλον ενοχλούνται σφόδρα από την Ορθοδοξία για μια σειρά λόγων και, ω του θαύματος, βρήκαν σύμμαχο στα πρόσωπα των Συριζαίων εχθρών της χώρας:
Ενοχλούνται με ό,τι κάνει τον ελληνικό λαό να νιώθει εγγύτητα με άλλους ορθόδοξους λαούς,  και η μέσω αυτής δημιουργία ανεπιθύμητων γεωπολιτικών "δυσρυθμιών". Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στις μάχες που ταλανίζουν τη Μέση Ανατολή περισσότερο απ' όλους έχουν υποφέρει οι ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί οι οποίοι δέχονται τη μανία των ισλαμιστών.
Η Ορθοδοξία αποτελεί παράγοντα που κρατά τη συνοχή του ελληνικού έθνους, και οι ντόπιοι και ξένοι κύκλοι δεν επιθυμούν λαούς με ισχυρή "επίγνωση" της εθνικής τους ιδιοσυγκρασίας και της εθνικής τους ταυτότητας.
Η ορθόδοξη θρησκεία είναι θρησκεία που βασίζεται στην "ελευθερία των επιλογών" και στην μετάνοια, σε αντίθεση με άλλα χριστιανικά δόγματα όπου επικρατεί η "ιδεοληψία της τιμωρίας", αλλά και της εξαγοράς της "αιώνιας ζωής" με εμπορικούς όρους.
Η Ορθοδοξία είναι η θρησκεία που συνδέει τους Έλληνες με την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και που δημιουργεί στους Νεοέλληνες τις τάσεις εκείνες να επιθυμούν και να στοχεύουν κάτι περισσότερο για εκείνους και την πατρίδα τους.
Ο προοδευτισμός δεν μπορεί να μετράται, κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, με χτυπήματα στην καρδιά των παραδόσεων του ελληνικού λαού. Είναι το σύνολο των αγώνων και των αποτελεσμάτων για την εθνική ανεξαρτησία και την αληθινή κοινωνική Αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη των ανθρώπων!
Καλό Πάσχα εύχομαι από καρδιάς σε όσες και όσους νιώθουν τη σημασία του! Στους υπόλοιπους, τους λίγους, δεν απευθύνομαι, γιατί δεν θα ήταν ίσως πρέπον να τους ενοχλήσω με ενοχλητικές για τους ίδιους ευχές...

Θοδωρής Γιάνναρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου