16.4.17

Είναι η Marine Le Pen κρυφοναζί;



Το εθνικιστικό και (για πολλούς) ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen, που το ίδρυσε ο πατέρας της το 1972 έχει επιτέλους μια σπάνια ευκαιρία να κερδίσει την προεδρία της Γαλλίας στις επικείμενες προεδρικές εκλογές (σε δυο εβδομάδες).




Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, που έκανε ένα αφιέρωμα στην Le Pen, η οποία «έδιωξε» από το κόμμα τον «υπερβολικά ακροδεξιό» μπαμπά της, που την μεγάλωσε σε επαύλεις φρουρούμενη από εκπαιδευμένα ντόμπερμαν και που την μύησε στην πολιτική του, η Γαλλίδα πολιτικός είναι ένα μόλις βήμα από το προεδρικό μέγαρο, χάρη στις προσπάθειές της να αποκοπεί το κόμμα της από το αντισημιτικό και ρατσιστικό του παρελθόν…


Υπάρχουν όμως κάποιοι που θεωρούν τις εν λόγω προσπάθειες αποποίησης της ρατσιστικής και ακροδεξιάς κληρονομιάς του Εθνικού Μετώπου ως στάχτη στα μάτια του λαού, ή απλά για το θεαθήναι.
Όπως αναφέρει η New York Times, υπάρχουν δικαστικά έγγραφα και αρχεία, καθώς και συνεντεύξεις με πρώην συνεργάτες της Le Pen, από τα οποία προκύπτει ότι ίσως το κόμμα της να μην είναι και τόσο αποστασιοποιημένο από το «ναζιστικό» του προφίλ και παρελθόν, αφού όπως φαίνεται  δυο από τους καλύτερους φίλους και στενούς συνεργάτες της, μέλη του εσωτερικού κύκλου που λαμβάνει τις αποφάσεις, είναι φανατικοί αντισημίτες, και νοσταλγοί του Χίτλερ!
Μάλιστα, ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος της Le Pen για διεθνή θέματα χαρακτηρίζει τους δυο συνεργάτες της ως «πραγματικούς ναζιστές» υπογραμμίζοντας με έμφαση  πως αυτοί είναι οι κύριοι μοχλοί της προεκλογικής της εκστρατείας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Politico, ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία Jean-Luc Melenchon μπορεί χωρίς να το θέλει να βοηθήσει την Le Pen να εξασφαλίσει την νίκη. Πως; Σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, το 42% των ψηφοφόρων του δηλώνει πως δεν πρόκειται να πάει να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο αν δεν είναι σε αυτόν και ο Melenchon. Κάτι τέτοιο όμως απλά θα ενισχύσει την Le Pen.
Συμπέρασμα; Εδώ κοτζάμ ούλτρα δεξιός Πάνος Καμένος, και συγκυβερνά με τις συνιστώσες του σύριζα, ή ο αριστερός Αλέξης που αποδείχτηκε στην πράξη πιο νεοφιλελεύθερος κι από τον Τζήμερο… και  δεν ντράπηκαν να κάνουν κωλοτούμπες … θα ντραπεί η Le Pen να κάνει το μαύρο άσπρο;
Όλα εξάλλου για την καρέκλα γίνονται. Ρωτήστε και τον Σκουρλέτη.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου